Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu!

Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491645/bmid_aquaman-sebevrazedny-oddil-potopte--n00-491645.jpg 4 13 4

Mytické město Atlantida už nepatří mezi pouhé mýty. Harley Quinn, Killer Croc, Deadshot a další z nejdrsnějších ranařů na supertajné akce, členové skupiny nechvalně proslulé v celém vesmíru DC, se teď vydávají na životní misi: proniknout do Atlantidy a znovu potopit město. Jejich velitelka, Amanda Wallerová, má navíc vlastní skryté úmysly. V prastaré tvrzi se totiž ukrývá něco, co chce, a aby to získala, nezastaví před ničím, ani před naprostým zničením Oddílu i města. Dokáží Harleyin tým a Aquamanova říše spojit síly, aby celé to šílenství zastavili, než bude příliš pozdě? Nebo se Korunní princezna kašparů a Král sedmi moří navzájem potopí... a pak utopí? To zjistíte v AQUAMAN/SUICIDE SQUAD: POTOPTE ATLANTIDU od scenáristů Roba Williamse a Dana Abnetta a výtvarníka Josého Luíse, Joe Bennetta a dalších. Jde o crossoverový trhák těch největších superhrdinských ikon, jaký se kdy odehrál na stránkách komiksů nebo na plátně! Obsahuje AQUAMAN #39–40 a SUICIDE SQUAD #45–46. Crossoverová událost je tady!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Aquaman / Suicide Squad: Sink Atlantis , 2018


více info...

Přidat komentář

hroubek
23.01.2024 3 z 5

Tak takhle teda ne. Scénárista Dan Abnett napsal úžasné příběhy s Aquamanem. Dodal mu hloubku, vážnost a udělal z něho ještě zajímavější postavu. Celý jeho run je velmi dobrý a zajímavý. Bohužel to samé nemohu říci o tomto komiksu. Není to vyloženě bída, ale nadšený z toho nejsem. Jsou tu momenty, co jsou fajn, ale po příběhové stránce je to až moc jednoduché, přímočaré a za pár dnů si nevzpomenu, že jsem to četl. Je tu málo Aquamana, kombinace se Sebevražedným oddílem mi nesedla a celé mi to přišlo jako výplň. Škoda.

Ivan Kučera
29.07.2022 3 z 5

„Konečně jsem se přidal ke skupině, kde já jsem ten morální.“ Keď sa na konci Aquamana 6: Smrti krále bájna Atlantída šokujúco vyplavila nad vodnú hladinu, logicky som očakával, že sa následne doplaví bežné pokračovanie. DC ma ale prekvapilo a namiesto klasickej sedmičky prišlo s crossoverom. Na jeho napísanie boli najatí muži majúci s obomi diametrálne odlišnými ságami bohaté, dlhoročné skúsenosti: Dan Abnett a Rob Williams. A je to poznať. Páni majú v postavách a vzťahoch jasno, píšu ľavou zadnou. Samozrejme, asi nemá zmysel čakať šokujúci a revolučný príbeh á la Alan Moore (hoci by sa to dalo, veď sa na scéne zjavil nový svetadiel, nová veľmoc – ako na to zareaguje svet?). Toto je proste taký stopercentný crossoverský mainstream, že dvestopercentnejší azda už byť ani nemohol. Dej svižne a sviežo upaľuje (ehm, pláva) dopredu, strieda lokácie, postavy, dialógy, hlášky, tony akcie. Nie je to nič viac, ale ani nič menej, ako poctivá, dobrá americká komiksová zábava.


Lenka.Vílka
27.05.2022 5 z 5

("Přestaňte se mlátit a řvát! Přitáhnete potíže s velkým...s velkým A. Aquamana.")

Takže o čem je tahle hubená knížečka?

Atlantida vystoupila na povrch a lidi z toho nejsou dost nadšený. Tak Amanda pošle náš oblíbený Sebevražedný oddíl, aby Atlantidu opět potopil. Ale Amandu známe, takže to nebude jenom o potopení. Ale než to oddílu dojde, už je pozdě. Jde si pro mě "Pán antipotíže s velkým...". Ale zase. Co když má Amanda ve svém plánu ještě další podplán? To by přece byla celá ona!

Oddíl se tedy vydává pod hladinu s dvěma novýma členama a začne skutečná zábava. Ano, bavila jsem se. Vítka, že opět všechno stojí na Harley je sice pravda, ale tentokrát se snažila i po jiné stránce, než je hláškování. A Arthur byl skvělej jako vždycky.

No, jsem zvědavá, co bude dál  :) nakoukla jsem, protože jsem tvor zvědavý. A hned mi zlepšilo den, co pro nás série chystá. Ohledně pokračování série samotné, tak té "odbočky" se Snyderem...

Kniha navazuje na Metal, který u nás vyšel...dávno. Ale je fajn, že už je tady správná doba, kdy to konečně nastává. Navazuje i na Aquamana. Bohužel nenavazuje na to, co u nás vyšlo v rámci Sebevražedného oddílu. Což bude ještě chvíli trvat. Tak jsem byla ráda, že události, o kterých nevíme, moc nerozebírali ;)

Kresba byla krásná jak u části Aquamana, tak Sebevražedného oddílu. Tam fakt není co kritizovat :) jako vždycky  ;)

fvalek
21.05.2022 4 z 5

Pěkný a funkční crossover, který navazuje na Metal trilogii (a že po dvou nebo třech letech po vydání Metalu už bylo načase začít nějaké zápletky po něm) a podle mě velmi dobře čerpá jak ze stylu Aquamana, tak Sebevražedného oddílu. Čtyři kapitoly rozdělené na dvě a dvě a promíchané, aby vyprávěly příběh komplexně a koherentně. Velmi viditelné rozdělení na díly psané za Sebevražedný oddíl a za Aquamana - hlavně vypravěčem, ale liší se i styl kresby a celkové ladění a fokalizace postav. Tahle série alespoň v ČR moc crossoverů nemá, když nepočítáme nějaká menší a zbytečnější camea postav v hrdinských sólovkách, takže tohle bylo velmi povedené a hlavně příběh se povedl a byl pro celé universum důležitý.

Samotný příběh přináší lehkou zápletku "potopte Atlantidu", která se příjemně rozvíjí a komplikuje. Objevují se noví členové Oddílu, do toho má Mera korunovaci, takže všechno krásně sedí k předešlým dílům a je radost obě dějové linky samostatných sérií propojovat. Sledovat postavy v cizím prostředí je taky velká radost - Mera s Wallerovou, Operační skupina X v Atlantském podzemí, je to velmi originální a určitě i pobaví. U Sebevražedného oddílu se ale objevuje stálý nešvar, a to upřednostňování Harley na úkor všech ostatních členů týmu, což je klasika. U Aquamana zase nemusí být sympatický velký důraz na Meru na úkor Arthura, ale kdo má Meru rád, tak to naopak ocení, takže to je individuální. Podle mě to všechno funguje a já byl hodně spokojený, dokonce se ukázaly i charaktery postav, sebeobětování a třeba právě i Wallerová, studený čumák, ukázala, že destrukce není jejím potěšením ani cílem. Opravdu obohacující díl série Rebirth.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics Harley Quinn Sebevražedný oddíl (komiks) Aquaman

Autoři knihy

Dan Abnett
britská, 1965
Rob Williams
velšská

Kniha Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu! je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x