Smrt krále

Smrt krále https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474587/bmid_aquaman-6-smrt-krale-NvW-474587.jpg 4 15 4

Šílený vládce Atlantidy Corum Rath čelí útoku na všech frontách. Snaží se najít způsob, jak si udržet trůn, a přesvědčí svého přítele z dětství, aby mu umožnil přístup k nejtemnější magii, jakou Atlantida zná. Výsledkem je však hrozba, kterou nedokáže ovládnout Rath, a dost možná ani Aquaman! Rathův spojenec Kadaver získá moc zřídla atlantské magie a stane se tupým sloužícím svého krále. Rathovo vítězství se zdá být zaručené… … alespoň do chvíle, kdy Aquaman a jeho nečekaní spojenci vezmou útokem brány královského paláce. Rozpoutává se rozhodující bitva o osud podmořského království. Rath však za svou honbu za mocí zaplatí nečekanou daň. Stává se z něj nestvůrný živel, který při svém posledním útoku zasáhne všechny zúčastněné. Obsahuje sešity č. 34–38.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Kingslayer , 2018


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
01.10.2021 4 z 5

Začátek byl vážně skvělý. Padouši hrají prim a jsou na první koleji. Protože občas je fajn víc pochopit jejich pozadí, protože se pracuje s jejich charaktery. A vůbec nevadí, že Arthur není v hlavní roli. Stačí, že se po něm série jmenuje. (Vtip.)

Protože, co se stalo s Rathem bylo...to mě bavilo a čekala jsem, že to nebude zase až tak jednoduché. A vlastně je kniha jedna velká akce. Sice mají postavy trochu času na vydechnutí, ale spíš tak jenom na půl vydechnutí.

Jenže druhá polovina, která najela na teoretické obrovské epično, mě částečně zklamala. Nebylo to špatné. Jenom jsem čekala víc. Navíc celé to "ach Arthure" ze strany Delfíny bylo v tomhle díle ještě trapnější. Proč? Protože k čemu to ve výsledku bylo? Už od začátku jsem nepochopila, o co autorovi šlo. Haló! Tady je prostor jenom pro jednu ploutvičku!

A samozřejmě příchod Mery. Nečíst Královnu Atlantidy, tak by mi to nevadilo. Ale zase bych si říkala, zda si autor něco neulehčil. (Četli jste, víte, o čem je řeč.) Ale vzhledem k obsahu oné knihy to bylo prostě málo. Aby to nemělo jenom vyznít do prázdna, kniha měla mít trochu víc stran. A obě holky měly dostat víc prostoru. Čímž se zpátky vracím do děje Královny Atlantidy a co tam všechno bylo, takže logika mi jasně říká jediné...

...neměl to bejt Arthur, měla to bejt Mera  :(

Tentokrát mě trochu zklamala kresba. Tahle série je pro mě jistota perfektní kresby. Ale tady to bylo moc roztěkané. Vystřídalo se tady až moc kreslířů. Takže jo, nebylo to špatně zpracované, jenom to skákání hodně zamrzelo  :(

Ale ten konec? Já tohle prostě nemám ráda. Když se kouknu jakým sešitem končíme tady a u jakého sešitu jsme u Sebevražednýho oddílu. No, alespoň, že obě série vydává BB art, takže je větší šance, že to nevyjde obraceně a nenastane bordel jaký vůči sobě poslední dobou (bohužel) předvádí BB art a Crew. Jenom to logicky bude kvůli tomu chvíli trvat  :(

90%...4 a půl hvězdy za závěrečnou bitvu...

hroubek
29.09.2021 4 z 5

Pořád to velmi dobře šlape. Jsem rád, že se závěr příběhu o šíleném králi Corum Rathovi Danu Abnettovi nerozpadl pod rukama a dotáhl ho do uspokojivého konce. Abnett neváhá věnovat prostor ostatním postavám a hlavní hrdiny odsouvá trochu stranou. Díky tomuto kroku se dozvíme více o samotném uchvatiteli trůnu a jeho motivacích. Největším problémem tohoto komiksu je jeho délka. Měl být rozhodně delší. Mera a Delfína měly mít více prostoru a ne se jen na chvilku objevit. Souboj mezi Rathem a Aquamanem mohl být delší a osudovější. Nejsem zklamaný, ale potom co předvedl Abnett na začátku série, jsem čekal trochu více.


Ivan Kučera
23.09.2021 4 z 5

Tieto 4* sú nie že s jednou prižmúrenou plutvou, ale s dvomi. Ale napokon si ich Aquaman 6: Smrt krále azda predsa len zaslúži. Minimálne kresba je veľmi fajn (žiadna výtvarná revolúcia, ale solídny súčasný americký mainstream), postava Aquamana má zaujímavý charakter (skoro všetkými odvrhovaný a urážaný, ale napriek tomu budiaci rešpekt), scenár napriek množstvu predvídateľných momentov, očakávaných zvratov a neoriginálneho klišé, obsahuje i zaujímavé motívy (bol by Aquaman ako vládca dobrý alebo by ho limitovalo jeho dobré, mäkké srdce?) a potešilo ma aj to, že sa jedna dejová linka (zvrhnutie Ratha z trónu) uzatvára a na konci sa plynulo cliffhangerovo otvára nová („vynáranie“ vôbec nevyzerá zle). Mimochodom, Abnettov komiks Mera: Královná Atlantidy je dejovo zasadený medzi Aquamana 5: Zlomenú korunu a práve dnešného šiesteho a práve v tomto komikse sa z Mery stane ukážková Deus ex machina.

fvalek
20.09.2021 4 z 5

Ale ale, co se nám to tady děje... Finále Aquamana navazuje na předešlé díly, ale je mnohem dynamičtější a akčnější. Od prvního okamžiku nás vhazuje do finální bitvy a po celou dobu nám nedovolí se odtrhnout. Veliká škoda je jen to, že anotace prakticky všechno vyzradí. Stejně tak název "Smrt krále", který měl být asi dvojznačný (zemře Arthur nebo Corum?), je poměrně jasný. Nicméně i přes tyto drobky informací je zápletka přece jen překvapivá a zajímavá.

Děj se přenáší hlavně na Ratha a Aquaman je spíš taková vedlejší postava, která sem tam přiletí, aby něco udělala, a zase rychle mizí do stínů. Popravdě bych od velké atlantské magie čekal trošku víc než jen tu hlubinnou temnotu, alespoň ale není kresba příliš divoká. Kresba celkově je na celém díle asi nejhorší. Nevím, vůbec mi k tomu nesedla a nelíbila se mi. V knize ale probíhá něco, co je opravdu důležité a ukáže se nám to až na konci. Velké sjednocení všech postav a národů Atlantidy, což je moc hezký motiv. Zaujal mě ale i další motiv, a to nějaký pseudo-milostný trojúhelník mezi Arthurem, Merou a Delfínou. Smutné na tom je, že Delfína nikdy reálně neměla šanci. Promiň, sestro. Co se ovšem týče Mery, tam mě pořádně naštvali. Chápu, že děj se točí kolem Arthura, ale po tom všem, co Mera musela vytrpět, po jejím bonusovém čísle, kde shání pomoc a bojuje proti vlastním lidem a tradicím, po tom, co pomohla zlomit Korunu trnů a byla členkou Ligy spravedlnosti, se vrací, aby doslova "odvedla pozornost" a nechala vše dodělat Arthura. Je to velká škoda, Aquaman by jistě unesl, kdyby alespoň kousek odpovědnosti převzala žena.

Jinak ale opravdu super jízda. No a co nás čeká po překvapivém závěru? Doufejme že Sink Atlantis! :3