Pád do hlubin (Black edice)

Pád do hlubin (Black edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396199/bmid_aquaman-1-pad-do-hlubin-black-edice-sgI-396199.jpg 4 63 14

NIČIVÁ VLNA Jmenuje se Arthur Curry a je známý jako Aquaman. Král Atlantidy. Člen Ligy spravedlnosti. Světový státník. Superhrdina. Spojovací článek mezi světem suchozemců a říší pod hladinou. A pro příliš mnoho lidí také diktátor nevypočitatelného státu. Ale Arthur i jeho milovaná snoubenka Mera jsou odhodlaní dokázat lidstvu, že Atlantida může být mírumilovnou a spravedlivou zemí. Jenže zatímco se Aquaman snaží vylepšit svůj obraz na veřejnosti, z hlubiny povstávají temné síly odhodlané rozdrtit jeho sny i naděje. Skupina atlanťanských teroristů vyhlásila válku jak svému králi, tak suchozemskému světu. A vrah známý jako Black Manta se nezastaví před ničím, dokud svůj krvavý spor s nenáviděným hrdinou nedotáhne do konce. Dokáže Aquaman zastavit příliv nedůvěry a krveprolití? Nebo se bude muset obětovat, aby zachránil svět?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Aquaman: Vol. 1: The Drowning , 2017


více info...

Přidat komentář

Lioncz24
10.02.2022 4 z 5

Atlantida vs Americký lid. Artur alias Aquaman chce zajisti mír ale nedaří se to, když Mera jeho snoubenka všechny konflikty řeší jenom silou , ale silou se žádný mír nedá uskutečnit. Doporučuji to všem kdo máte rádi Aquamana i všem kdo viděli film

Jdu číst druhou knihu jsem zvědavý jak to bude dál.

Deimos
31.08.2021 4 z 5

Od doby co je pro mě Jason Momoa Aquamenem si nemohu zvyknout na Aquamanův původní vzhled, se kterým se čtenáři setkají i dnes. To je ale můj osobní problém. Ještě bych měl možná trochu problém s tím, že příběh je lehce naivní (ale je tu Superman, tak to dává smysl), je poněkud jednodušší, ale zase o to méně komplikovaný. Kresba byla přehledná a pěkná a spolu s akcí a občas i nějakým tím dramatem se komiks velice dobře četl. Závěrečný cliffhanger trochu navnadí na další díly a všeobecně moderní zpracování (této nové série) je velice příjemné. (72%)


Kate18
08.08.2020 5 z 5

Arthur se snaží vést mírová jednání se suchozemci, vytvoří proto Atlanťanskou ambasádu, která je napadena Black Mantou. To rozpoutá další sled událostí. Suchozemci nevěří Atlanťanům a navíc je potopena jejich loď. Tu napadla teroristická skupina, kterou Arthur nedávno zničil, alespoň si to myslel. Naštěstí má Arthur svou milovanou Meru po svém boku a své věrné následovníky, kteří mu situaci pomůžou vyřešit.

hroubek
11.05.2020 4 z 5

Jsem rád za to co jsem dostal. Vždycky jsem si chtěl přečíst nějaký komiks o Aquamanovi, ale český trh na něj nebyl připravený dokud nepřišel film, který ukázal jak moc cool Aquaman může být. No a co se týče komiksu, tak Pád do hlubin je pecka. Dan Abnett nám představí Aquamana, tak jak ho neznáme. A to je hrozně super, jelikož Abnett o příběhu dost přemýšlí. Artur v jeho podání není jen obyčejný superhrdina. Aquaman dost přemýšlí o svém místě na světě, to co představuje, a taky o tom jak ho vnímají jeho kolegové a nepřátele. A je to velmi dobré čtení. Zvraty fungují a i motivace všech postav. Za mě velká spokojenost.

r0st4
05.02.2020 4 z 5

Ač většinou a všude spíš otloukánek, hned po Green Lanternech mě z nové řady zaujal Aquaman asi nejvíc. Sice klasická superhrdinská spotřebka, ale s klidným svědomím můžu doporučit. Dan Abnett už od dob Warhammeru prostě nepíše špatné věci. Možná nejsou vždycky nadprůměrné, ale ani vyložene špatné ;)

martunka
29.07.2019 4 z 5

Určitě je to zajímavý příběh. Bavilo mě to.

Mooneylan
30.05.2019 5 z 5

Protože jsem první viděla film, měla jsem trochu strach, že mezi komiksáky nenáviděného Aquamana si neužiju. Ale příběhem jsem byla velice mile překvapena! Po Aquamanovi jde celý svět a ač se snaží bojovat sebelépe, nemůže suchozemcům vysvětlit, že je na jejich straně. Inu, co jiného než dobrý komiks z toho může vypadnout? :)

Wojta777
09.02.2019 5 z 5

Vý-bor-ný. Vážně výborný komiks. Komiks splňuje přesně to, co by měl. A to: skvělý děj, úžasnou kresbu, báječně postavy a výbornou chemie mezi postavami. Tohle všechno Aquaman obsahuje. Jestli jste si mysleli, že Aquaman umí jen mluvit s rybami, tak jste se šeredně zmýlili. To je pouze zlomek jeho schopností. Aquaman je zde výborná postava a skvěle to mezi ním a Merou funguje. Přece jenom jsou to snoubenci. Komiks je plný akce, napětí, lásky a zvratů. A nečekaně končí velikým cliffhangerem. Není nic, co bych na tomto komiksu vytknul. Dávám 5 šplouchavých hvězdiček.

PS: Black Manta je totální badass.

fvalek
18.01.2019 5 z 5

Ideální komiks je takový, který v sobě snoubí akci, politiku (souhrnné označení pro nějaký vážnější motiv) i zábavu. Aquaman podle mě všechno měl, takže je to jeden z nejlepších Rebirthů, co jsem vůbec četl. Oceňuji délku komiksu, opravdu se toho nebojí, a i když končí velmi velmi neuzavřeně, tak nám dává dost velkou dávku příběhu, abychom se těšili na zbytek.

Samotná dějová stránka je skvělá. Neřeší sice úplně přímo nějaký počátek, docela by mě zajímalo odhalení Atlantidy a Ocean Mastera, ale dostáváme se k počátku Aquamana ve světě lidí, jak na něj pohlíží, a hlavně jak se snaží propojit své životy na souši a pod vodou. Poměrně to kopíruje rozdílné pohledy na Supermana, když se řešila jeho důvěryhodnost oproti mimozemské a lidské loajalitě, a to mě baví. Občas je fajn se trošku zamyslet nad tím, jaké problémy mohou řešit hrdinové. Ale vlastně pod hávem téhle existenciální otázky se rýsuje poměrně hodně akce, o kterou se postará Black Manta nebo armáda, takže za mě naprostá spokojenost. Akce i "politika" vyrovnaná a děj hezky celistvý a logický.

Postavy jsou skvělé, Arthur je přesně takový hrdina, jací se mi líbí. Morální, hrdinný, mírný, pod tlakem se nesype, vlastně je to takový vzor vyrovnanosti a je smířený s tím, jak ho lidé vidí, ale přesto se snaží bojovat a zlepšit svou důvěryhodnost. někdo by třeba namítl, že se vzdává a podobně, ale nevím jestli bych sám rozhodl jinak, ono v jeho situaci toho nejde moc udělat... Mera je okouzlující a taky se mi moc líbila. Pak ostatní postavy jsou takové nijaké, epizodní. U Supermana mi tam trošku chybí kontext, protože to vypadá, že slouží Vládě, ale z komiksů Justice League zase vypadá jako takový vyhnanec, kterému zatím nikdo nevěří, takže tam mi to trošku nesedělo. A jsem opravdu zvědavý, co vymyslí ta vojanda, vypadá dost rozumně, ale Arthura se zatím nijak nezastala... uvidíme.

Kresba se mi moc líbila, Eaton a Jimenéz mají takovou trošku Leeovskou kresbu, ale ty obličeje sou někdy až hodně drsné, propracované, sem tam vypadají až víc vrásčitě, ale je to vtipné. Třeba na Black Mantu se to hodí, vypadá jako totální badass, ale jak píši, že Arthur je takový mírný, hodný, tak sem tam vypadá jak na steroidech s návalem agrese. :D

MartyManCZ
30.12.2018 5 z 5

Neee ten book nemůže takhle skončit, já chci vědět jak to bude dál...a hned. Zatím jeden z nejlepších Znovuzrození. Aquaman je fakt skvelej a jeho záporák Black Manta taky, spor mezi Atlanťany a lidmi super...chci další book co nejdřív :)

B-artX
26.12.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších komiksů Znovuzrození. Moc se mi líbilo na poměry DC více politické zaměření, to se velice povedlo. Celkově mám politiku velice rád, a proto mi spojení se superhrdinami DC comics sedlo. Kresba je naprosto parádní, svět moře se moc povedl. Také záporák Black Mantha byl super, můj první komiks, kde hrál nějakou větší roli a dost jsem si tuto postavu užil. Skvělý konec jen více podtrhuje, že určitě půjdu i do dalšího dílu. Za mě skvělé, velice doporučuji.

Lenka.Vílka
16.12.2018 5 z 5

("I know one day, all our scars will disappear, like the stars at dawn and all of our pain, will fade away when morning comes and on that day when we look backwards we will see, that everything is changed and all of our trials, will be as milestones on the way" ... For miles - Thrice)

Snad poprvé děkuji za, i u nás, vydávaný Rebirth. Za tuhle knihu ano. Moc moc moc. Protože dost lidí skutečně nabylo dojmu, že "Aquaman je trubka". Protože co se říká v televizi je pravda, že. Ale zároveň jsme si to nemohli ověřit, či teorii vyvrátit. Ve většině případů se v Lize jeho postava prostě "děje". (A ježdění na delfínovi je vtipné jenom v ten moment. Ne v rámci hlubšího příběhu.) A většinou hraje druhé housle (holt není jednička, dvojka ani trojka "velké trojky"). Což je škoda. Proto se mi líbil úvod s vypravěčem. Protože Aquaman je chlápek, kterej vládne světu, který je mnohem větší než ten, kde vládnou jeho kámoši. On celkově ten začátek je super. Jako: "Takže je čára v písku. Kdo chce poznat pravého hrdinu, tady ho máte, užijte si Aquamana takového, jakého si ho zasloužíte. Jinak nám to tady nepomlouvejte a odstupte si." Prostě rebirth jak se sluší a patří!

("Potřebujete vodu?"..."Samozřejmě. Když budu mít žízeň."..."Myslím...jestli potřebujete zaplavit celu nebo..."..."No, agente Copelande, rád bych si popovídal s nějakou rybou. Třeba s platýsem. A pokud během čtyř hodin alespoň neuslyším zpěv velryb, propadnu nepříčetnosti.")

Takové in your face pro ty, kdo si myslí, že tohle je Aquaman. Právě naopak. On je borec. Po útoku na americkou ponorku, což je bráno jako válečný akt, spolupracuje, protože mu jde jenom o jedno. Aby si byly se suchozemci vzájemně blíž. Ale to jde těžko, když má binec na svém pískovišti a ještě je tady maník s osobní epickou pomstou. Na jednoho to je hodně. Ale nejde si nevšimnout toho signálu poselství, které je předkládáno pod příběhem.

A zmínila jsem už, že Aquaman není trubka?!

V ději mě šokovalo asi nejvíc to, jak byly lidi překvapení, že Atlantida není jednotná. Jasně, protože ty nad vodou jsou, že jo...
(Jablka a hrušky, že jo? Ha ha ha.)

Kresba jako vždy nádherná. Tenhle barevný mainstream je trade mark rebirthu. I když je příběh trochu slabší (ne v tomhle případě), kresba je super. Při akčních scénách na celou stránku jsem se úplně tetelila. Možná hodně postav, ale drží se to v mantinelech "pochopení děje i tak". Závěrečný souboj s (přečtěte si to samy) a co se řeklo bylo epic a nesmím zapomenut na brutální cliffhanger. Jo, v dalším díle nastane peklo.

Protože tohle prostě Arthur je. Muž dvou světů, přičemž ani do jednoho z nich tak pořádně nepatří...ale bylo mi v jeho společnosti moc dobře.

TimeLord
14.12.2018 5 z 5

Moje prvé stretnutie s Aquamanom. A musím povedať, že to bolo fakt dobré. Rýchlo sa to čítalo, dej bol ku koncu napínavý, kresba tiež pekná. Už pred prečítaním som počul, že Aquaman je jedna z najlepších sérii z rebirthu a vidím, že tomu naozaj tak je. Koniec sa mi páčil, je dosť otvorený, preto sa neviem dočkať, kedy výjde v češtine aj druhý diel. Knihe dávam čistých sto percent.

FV98
29.11.2018 4 z 5

Konečně první aquaman v češtine!
Neurazí to, ale čekal sem možná něco trošičku jinýho a ten otevřenej konec dobrýmu hodnocení tyhle knihy taky uplně nenahrává.. - no ale tak jako tak sem knihu zandal na jeden zátáh jednim dechem a rozhodně vyhlížim dvojku..