Znovu já

Znovu já https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359717/bmid_znovu-ja-7Qu-359717.jpg 4 85 30

Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste namísto každodenních povinností odjeli pátrat po své rodinné historii? Snili jste někdy o tom, že byste nastoupili do vlaku jedoucího kamkoliv, kde nikdo nevyžaduje vaši neustálou pozornost? Pro Maribeth Kleinovou, úspěšnou matku, manželku a redaktorku časopisu, je to jediné řešení. Poté, co jí tělo vypoví službu a diagnóza zní infarkt, a poté, co při následném zotavování shledává, že navzdory jejímu zdravotnímu stavu na ni nejbližší okolí stále klade vysoké nároky, si sbalí jen to nejnutnější a uteče z domova v New Yorku do Pittsburghu, kde začne pátrat po své biologické matce. Daleko od svého předchozího života a s pomocí nových přátel se Maribeth konečně na chvíli „zastaví“ a snaží se znovu nalézt životní stabilitu a cestu ke svému dřívějšímu, na pohled spokojenému životu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Leave Me , 2017


více info...

Přidat komentář

KatkaHutyrová
11.02.2024 3 z 5

Bohužel pro mě tahle knížka nebyla. Je to dobře napsané, ale pro mě naprosto nelogické a těžko uvěřitelné.
S hlavní hrdinkou jsem se nedokázala ztotožnit, a ačkoliv uznávám, že to neměla snadné, lezla mi na nervy a její počínání jsem mnohdy nechápala.
Příběh mě nedokázal zaujmout a vtáhnout - prostě jsem jen četla nějaký dobře napsaný text.
Knížku posílám dál. Za týden si pravděpodobně nebudu pamatovat, o čem byla.

micha-ella
10.10.2020 4 z 5

Nesoudím knížku podle chování hlavní postavy, ale podle stylu, jakým je psaná a jak mě těší jí číst. Po předchozí náročnější četbě se mi tahle knížka docela líbila, vyhovoval mi příjemný lehký sloh.


Hakl54
10.06.2020 3 z 5

Nic nového pod sluncem. Co vlastně Maribeth chtěla a očekávala od útěku z domova od malých dětí? Ach, ty neuznané moderní ženy :).

Mindy
24.03.2020 3 z 5

Tak to byla hodně zvláštní knížka. Věřím, že hlavní hrdinka byla v těžké a složité situaci, ale řešit to zrovna takto? Celé se mi to zdálo těžko uvěřitelné. Včetně závěru.

Cornelie
12.11.2019 3 z 5

Pokud se kniha bere s nadhledem tak dobrý. Koho z nás někdy nenapadlo jaké by to bylo, kdyby jsme za sebou zabouchli dveře a utekli od všech starostí... Hrdinka to zkusila za nás....

cukrovka
22.09.2019 4 z 5

Knížka je hlavně o hledání a poznávání sebe sama. Často zapadneme do kolotoče povinností které nás posouvají do záhuby a jenom setkání se smrtí nám umožní z tohoto kolotoče vystoupit.

Ivka14
01.05.2019 2 z 5

Ze začátku jsem si myslela, že to bude fajn kniha, ale pak se to zlomilo, když opustila rodinu. Proč to udělala jsem nepochopila. Poté to bylo zajímavé s hledáním svojí matky. Celkově to bylo zklamání.

ivca7818
22.03.2019 2 z 5

Od knihy jsem očekávala něco trochu jiného, možná i propracovanější pátrání po biologické matce hlavní hrdinky, ale místo toho jsem dostala klasický příběh plný klišé, který ve mě zanechal stopy jako po shlédnutí nemastného neslaného filmu v televizi s happy endem.

Lofda
09.03.2019 5 z 5

Tahle knížka není pro každého a myslím, že mladší čtenářky(čtenáři) ji nedocení. Všechen ten stres a každodenní kolotoč popsaný v první třetině knihy, pocit nepochopení od druhých, bylo mi za Meribeth až do pláče.. Nedávno jsem četla jinou knihu o druhé šanci (Na co Alice zapomněla) a nemůžu se ubránit srovnání. Je jedno, jestli se praštíte do hlavy nebo dostanete v poměrně mladém věku infarkt. Důležité je umět se zastavit a vzít si z toho ponaučení. Možná, že se Meribeth zachovala na první pohled zmateně a sobecky, ale kdo vydrží dočíst až do konce, ten pochopí.. Myslím, že není důležité, aby děti měly mámu každý den na dosah, ale hlavně potřebují mámu, která je zdravá a bude tu pro ně ještě pokud možno spoustu let.. Za mě krásná, citlivě napsaná knížka a rozhodně doporučuji, nejlépe čtenářkám 35+.

Devil-Ivet
19.12.2018 4 z 5

O autorce jsem doposud neslyšela, přesto se mi do rukou dostala zajímavá kniha. Její námět je úžasný, je to pěkně a chytlavě napsané a mnohdy se pozastavíte nad činy hlavní hrdinky. Bohužel v polovině to ztratilo onen náboj a děj začal stagnovat. Jinak bych ohodnotila plným počtem.

bookcase
26.09.2018 4 z 5

No, opravdu pohádka. V mnohém navíc odfláknutá, hlavně to hledání biologické matky a taky charaktery hlavních aktérů... nic bližšího jsem se o nich v podstatě nedozvěděla. Do očí navíc bijí chyby v textu. Tak tři a půl hvězdy.

TheMelorry
12.09.2018 3 z 5

Kniha se krásně a rychle čte. Téma je zajímavé, ale čekala jsem více o hledání biologické matky. Navíc ten konec, jak už jednou v komentářích někdo psal, vypadá jakoby knize chybělo posledních xx stran. Škoda.

Zdenička007
19.06.2018 2 z 5

Docela fajn kniha. Sice jsem čekala víc, jako víc té změny, víc toho otočení života, že mi to něco dá, že mě to nakopne něco se sebou dělat a vyběhnout ze zažitých standardů mého života. No chuť jsem na to po přečtení nedostala... Tak trochu to klouže po povrchu... prostě odejde, chvíli tam žije a .... nic velkého, ale čte se to příjemně.

J.x
28.05.2018 3 z 5

Knížka se celkem dobře četla, ale pro mě trošku nepochopitelný příběh. I když pochopím důvody, odejít od dětí a pak se jen tak vrátit?

PetraBery
21.04.2018 4 z 5

Hlavní hrdinka Maribeth po prodělaném infarktu utíká od rodiny, protože ač ona sama prochází těžkou životní zkouškou, tak ostatních členů rodiny se to nijak moc nedotýká. Příběh o hledání nejen biologické matky, ale i sebe sama. Určení priorit, hodnot a uvědomění si toho v životě nejpodstatnějšího.

Tulicek404
17.04.2018 3 z 5

Takové nenáročné čtení, od té chvíle kdy se hlavní hrdinka odstěhuje od dětí už je to ale o ničem a už mě to moc nebavilo. U konce jsem marně hledala ještě další stránky ale ono nic :-D což mě docela nemile překvapilo.

Zdeničkačteráda
17.04.2018 2 z 5

Od této knihy jsem tedy čekala víc. Nějakou motivaci při rozhodování, že chcete změnu. Že je toho už moc. Ale toto bylo tak trochu o ničem. S hlavní hrdinkou bych snad i soucítila, fandila jí, ale...celé to byla docela nuda. A tedy moc mi nepřišlo, že by našla sama sebe. Jen si odpočinula, nepřišlo mi, že by svůj život přehodnotila. Dobrý, pustila se do hledání biologické matky, ok, ale trochu málo na to, že opustila malé děti. Z jejího rozhodnutí jsem byla vlastně nakonec zklamaná, protože mi nepřišlo, že by jí to nějak moc dalo... čekala jsem zrození silné ženy, ne návrat odpočaté matky...

Blaufik
15.04.2018 4 z 5

Autorka dokázala všem postavám vdechnout život a tak se před námi otevírá příběh, který by klidně mohl být příběhem někoho, koho máte ve svém okolí. Je citlivý a plný emocí, které vás u čtení rozhodně nenechají chladnými. I když se nejedná o knihu, která by obsahovala hromady zvratů u kterých byste zapomínali i dýchat, tak se na knihu rozhodně zaměřte.
Znovu já je totiž příběh o nalezení sebe sama a o druhých šancích. Já jej rozhodně doporučuji.

Renatecka
04.04.2018 3 z 5

Upřímně, nic moc. Kniha mi k srdci nepřirostla a nejspíš na ni i brzy zapomenu. Vlastně se tam ani moc nedělo, kromě toho, že hrdinka zdrhla od rodiny, byla nemocná a našla info o biologické matce.

Petja
17.03.2018 4 z 5

Příběh o čtyřicátnici, kterou rodinný a pracovní život natolik vyčerpá, že dostane infarkt. Když ani na to její rodina a přátele adekvátně nezareagují (=nijak jí neulehčí), dočasně rodinu opustí a hledá svou biologickou matku. Téma mne oslovilo, možná taky proto, že poslední dobou se cítím podobně jako hlavní hrdinka, každého ale nadchnout nemusí. Kniha je čtivá, dobře přeložená, ale některé překlepy, které podtrhne i word, zamrzí (např. v zimNě).

Autorovy další knížky

Gayle Forman
americká, 1970
2016  75%Byla jsem tu
2015  76%Kam jsi odešla
2014  78%Jen jeden den
2014  76%Zůstaň se mnou
2015  75%Jen jeden rok

Kniha Znovu já je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce107x
Chystám se číst85x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x