Sedmé znamení

Sedmé znamení https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215974/mid_sedme-znameni-215974.jpg 4 150 38

Znamení sedmi série

1. díl >

Obyvatele malého města stihne každých sedm let týden plný katastrof. Je možné, aby je měly na svědomí tajemné síly, které svou přísahou uvolnili tři chlapci? Tuto legendu chce využít spisovatelka Quinn jako téma pro svou knihu. Dorazí sem právě včas, jenže netuší, že se sama stane součástí záhady.

Žánr:
Horory , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Blood Brothers , 2007


více info...

Přidat komentář

Kudík
23.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem čekala něco trošku jiného, asi to na co jsem od ní zvyklá, ale musím přiznat, že jsem příjemně překvapená. Tady bylo mystično a strašení na celkem solidní úrovni. Máme zde prolog v roce 1652, kdy se Giles Dent a Anna Hawkinsová za přispění Hester Dealeové a hlavně Lazaruse Twissea museli rozdělit, aby se opět sešli. Do toho vstupují 6.7.1987 hlavní protagonisté Caleb Hawkins, Fox ODell a Gage Turner, kteří se zítra chystají oslavit své 10. společné narozeniny, a to u Kamene pohanů. Sice je každý díl o jedné z ústředních dvojic, ale partnerky v podání Quinn Blacková, Layla Darnellová a Cybil Kinská se zde objeví postupně a relativně brzy s tím, že děj se v podstatě točí okolo všech šesti. Líbilo se mi seznámení se Quinn s Laylou v restauraci se slizounem, a i různé akce "zla" v podání kluka s rudým pohledem, vrčivými ústy měnícího se ve psa. Také záchrana Lumpa měla něco do sebe, i když se v tomto i následujícím díle objevuje klišé z béčkových hororů, a to že se všichni rozdělí, i když vědí, že je to riskantní. Ale já se bavila a doufám, že Quinn svou knihu vydá.

MarŽak
18.05.2023 5 z 5

Ten začátek mě moc nebral než se rozjede děj. Pak už je to lepší i když jsem čekala víc romantiky. Mysteriózní děj moc nemusím, ale je to psané zajímavě a jsem zvědavá jak to dopadne


Vatter83
02.03.2023 odpad!

Přečteno, ale s přemáháním. Překlad otřesný, místy jsem nerozuměla, co tím chtěl "básník říci". Dle mého opravdu nepovedené. Ani ta romantická linie se mi nelíbila.

Maky806
15.11.2022

Já ty její série prostě miluju. Krásná pohádka pro dospělé, hned jdu na druhý díl.

pip11
23.09.2022 4 z 5

Příběh začíná desátými narozeninami tří chlapců, kteří krví chtějí zpečetit své přátelství. Mimo toho však zároveň vypustí na svět zlo, které začíná pustošit. Po dvaceti letech přijede do města spisovatelka Quinn, čímž začíná s odhalováním tajemna a všeho, co s tím souvisí…

petraj30
28.02.2022 3 z 5

Jsem na vážkách, jak tuhle knihu hodnotit, protože na mě nezapůsobila tolik, jak jsem si zpočátku slibovala. Popravdě mě spíš zajímala jen chemie mezi hlavními hrdiny. A to ostatní byla podle mě jen směsice čehosi, co jsem nepochopila nebo jsem se to spíš po jisté době čtení ani nesnažila pochopit.
Možná to byla pohádka pro dospělé, ale podle mě nepříliš věrohodně a poutavě popsaná a místy zdlouhavá.
Zatím nejhorší z trilogií, jakoby to ani nepsala Roberts.
Přečtu si i další díly, ale prozatím jsem spíš zklamaná.

cukrovka
02.11.2020 5 z 5

Čtivý příběh. Autorka zde skvěle namíchala akci, romantiku a mystiku. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, zápletka zajímavá. Už se nemůžu dočkat závěrečného souboje. Ještě že mám připravené další díly.

Marcik7
28.10.2020 4 z 5

Strašidelná pohádka pro dospělé čtenářky doplněná trochou lechtivosti, vůbec ne špatná.

Kory98
31.01.2020 3 z 5

Nic netušíc jsem tuto sérii od Nory Robertsové začala číst od prostředka. Takže bylo nabíledni, že musím dočíst i první díl, který mi vnesl úplné jasno v celém příběhu. Jak už jsem psala u obou dalších dílů je to téma velice zajímavé, skoro až do sci-fi, ale od spisovatelky znám povedenější knihy. Jako oddychové čtení super.

munka
21.10.2019 3 z 5

Trochu zvláštny príbeh. Zlo, ktoré vidia len hlavní hrdinovia, prípadne ich rodina. Následky sú však neskutočné. Sériu nezavrhujem, lebo som zvedavá ako sa im podarí zvíťaziť.

bekule
05.08.2019 4 z 5

Ač jsem si v knihovně půjčila 7 knih a touto začala jako první nezbývá mě po dočtení nic jiného než spěchat do knihovny opět a půjčit si díl druhý, a ostatní knihy prozatím odložit. Celá trilogie směřuje k jednomu významnému datu a prvním dílem napětí nekončí.Tady asi víc než kdy jindy je potřeba číst všechny díly za sebou.

helenkan
10.04.2018 1 z 5

Nedočetla. Prostě mě to nechytlo.

moudivlacek
24.03.2018 4 z 5

Jsem ráda, že jsem začala číst tuto knihu, hodně mi to připomíná její různé trilogie, kde je láska a mystično. Každopádně je to můj šálek kávy. Někomu to může připadat hloupé a směšné, ale náš mozek využíváme jen na pár procent. Plno věcem nerozumíme, ale to neznamená, že se nic tajemného nemůže dít. Každopádně mě spíš zaujalo přátelství 3 chlapců, kteří vyrostli v muže a ti se snaží zabránit zlu zničit jejich domov a město. Nově příchozí dívky kupodivu k nim patří a je zajímavé nové páry sledovat. Koncem prvního dílu to každopádně nekončí a já se moc těším na další díl.

handulli
20.02.2018 1 z 5

První půlka knihy mě bavila. Zajímavý námět. Ale v té druhé půlce to autorka úplně zazdila. Čekala jsem, že tenhle díl bude především o Calovi a Quinn, ale ve finále tam bylo 6 hlavních postav a k srdci mi nepřirostla ani jedna. Rozvleklý děj, zbytečné dialogy. Na konci jsem už přeskakovala odstavce a občas i stránky, pořád jsem čekala, že na konci to nějak vyvrcholí, budou třeba nějak proti tomu zlu bojovat....
Pro mě velké zklamání, a to to mělo na začátku takový potenciál :(

xindl007
28.01.2018 3 z 5

Knihu jsem docela dlouho odkládala, začala jsem prvních pár stran a pořád se mi do ní nějak nechtělo. Jelikož ji ale musím vrátit do knihovny, rozhodla jsem se, že ji tedy dočtu. Kniha má zajímavé momenty, stejně jako nudné a celkově mě opravdu moc nezaujala. Ta duchařina je tu taková nějaká zvláštní, nějak to není ono. Další díly si přečtu hlavně proto, abych věděla, jak to celé dopadne.

princesse
27.09.2017 5 z 5

Dostal se ke mě druhý díl této trilogie a jelikož jsem si chtěla oživit díl první, abych se dostala do děje, tak jsem přečetla znovu ... I když nejsem příliš zaměřena na sci-fi knihy, tak jsem přečetla v pohodě začínám druhý díl. Určitě přečtu i třetí.

msjadepaton
07.06.2017 1 z 5

Tak tohle se nedalo. Nedávám odpad jenom z toho důvodu, že jsem knihu dočetla jen cca do 70%, takže netuším, jestli je zbytek tak otřesný jako to, co jsem přečetla.
Mám docela ráda sérii Klíče, která je pro mě trochu nostalgická, protože jsem ji poprvé četla asi ve třinácti. Vzhledem k tomu, že námět téhle knihy je podobný, doufala jsem, že se mi bude líbit i tahle trilogie.
V Klíčích jsem měla alespoň něco, čeho jsem se mohla chytnou. Postavy, i když dost hrubě načrtnuté, měly alespoň nějakou osobnost a něco, díky čemuž jsem si je oblíbila. Záhada měla rámec a jasný směr, což normálně nevyžaduju, ale tady se mi to líbilo. A kromě toho tam byla vedlejší linie založení Požitků, která mě hrozně zajímala.
V Sedmém znamení jsem nic z toho nenašla. Schválně jsem si počkala, až se tam objeví Sybil v naději, že bude o něco zajímavější než ostatní postavy. Nebyla. Všichni byli naprosto mdlí bez čehokoliv, co by je vzájemně odlišovalo.
Vztahy mezi nimi jsou veškeré žádné a jakýkoliv pokus autorky o nějakou romantiku působit tak strašně uměle, že jsem měla nutkání zaklapnout knihu už o dost dřív. Neříkám, že v Klíčích to trochu nucené nebylo, ale tam mi to z nějakého důvodu nevadilo tolik jako tady.
Všechny postavy jsou nevysvětlitelně posedlé představou, že jsou nějak "propojeni", což se tam diskutuje bez pádného důvodu (minimálně v tom prvním případě to opravdu nebylo nijak zvlášť jasné) s obrovskou vážností několikrát. Celé to působí jako parta dětí, které si hrají na to, že je pronásleduje nějaká příšera a tak pořádají důležité porady o tom, co by se mělo dělat. Tyhle části byly tak trapné, až jsem se musela smát.
Nadpřirozená zápletka se zdála docela zajímavá, dokud to nezačalo být na jedno brdo. Pořád to samé dokola. Asi to mělo být strašidelné, ale po třetím opakování stejného scénáře mě to začalo nudit.
Překlad tu hrůzu jenom dodělal. I když často se vlastně nedalo říct jestli byla na vině překladatelka nebo styl autorky. Například tohle: "Ovšem ani tréma není vysloveně hrozná věc. Je to taková kombinace ouha a ach ach, což je přece docela zajímavé, nebo ne?" Tahle část mě bude ještě několik let pronásledovat v nočních můrách.
Tento typ knih pro mě bývá docela příjemná oddychovka, ale tady jsem vyloženě trpěla. Dočetla jsem to do těch 70% jen proto, že jsem pořád doufala, že to bude lepší, že to dostane nějakou formu. Když to autorka nedokázala ani po víc než polovině knihy, zlomila jsem nad touhle sérií hůl a lituju, že jsem na první knihu vyplýtvala tolik času.

EvikU.
06.04.2017 5 z 5

Kniha je hezká. Opět duchovno, napětí, má to grády. Doporučuji.

lifeoptimist
09.01.2017 3 z 5

celkově bych dala tak 3 a půl.....ono jako kniha dobrá, ale prostě mi přijde, že Nora má mnohem lepší knihy ať už s nebo bez nadpřirozena, osobně dávám přednost těm bez "duchařiny"......ale pro mě to nebyl zase žádný propadák, dám šanci i dalším dílům, abych teda věděla, jak to celé dopadne

Laf
09.04.2016 4 z 5

Dost dobré čtení. Svižné, neustále se něco děje a navíc zase něčím nové. Pro milovníky záhad jako dělané.