Leo

Leo https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267398/bmid_leo-267398.jpg 4 447 91

Znamení lásky série

1. díl >

Evie a Leo spolu vyrůstali v pěstounské rodině a vzájemné přátelství jim pomáhalo přežít těžké období. Jejich pouto během let přerostlo v lásku a oba doufají, že až v osmnácti odejdou z domova, čeká je společná budoucnost.Leo je však nečekaně adoptován a musí se přestěhovat na druhou stranu země. Společně s Evie si slíbí, že zůstanou v kontaktu a že se pro ni vrátí. Evie však o něm už nikdy neuslyší.Uplynulo osm let. Evie má dobrou práci. Má přátele. Je spokojená. Pak se však objeví cizí muž a prohlašuje, že jej Leo poslal, aby na ni dohlédl. Evie je Jake sympatický a ani ona jemu není lhostejná. Může však tomuto přitažlivému cizinci důvěřovat? A říká jí o Leovi celou pravdu? Z cyklu Znamení lásky... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Leo , 2013


více info...

Přidat komentář

IrenaMikerová
06.02.2024 4 z 5

Ale jo líbilo se mi to.

LenkaStr
27.11.2023 3 z 5

Cením, že autorka tahá na světlo vážná témata, ale to zpracování, já vám nevím. Styl vyprávění působí nevyzrále, ať už jde o ich formu v přítomnobudoucím (nebo jak to nazvat) čase, nebo o to, jak nám hrdinka neustále sděluje, co si oblíkla, že se nalíčila, nebo že se osprchovala a oholila. Ponechám stranou, že tu sprchu nezvládne, aniž by si namočila vlasy, ale mohl by mi někdo, prosím, nějak rozumně vysvětlit, proč si je aspoň jednou nevysuší pořádně? Však je podzim, ještě nastydne!
Příběh sám o sobě je uvěřitelný, pokud jde o ta vážná témata, pokud jde o hrdiny a jejich love story, je to slabší. Evie, holka, u které předpokládáte nedůvěřivost, opatrnost a nevím, jaké další zábrany, si vyrazí na rande s týpkem, o kterém nic neví a který ji půl druhého týdne stalkoval? A pak jí stačí pár dní, během kterých se navíc stane pár věcí, které mu na důvěryhodnosti nepřidají, aby skončila v jeho posteli? Jeho vysvětlení těch „pár věcí“ prostě v pohodě přijme, protože podvědomí jí našeptávalo? Docela vachrlatá berlička, jak z toho vybruslit. Léta pěstovanou obezřetnost nějaké podvědomí nevypne lusknutím prstu. To aspoň Jake dával větší smysl, poté co se dramaticky odhalila jeho identita (ne že by se moje podezření, které jsem pojala při jejich prvním rande, nezměnilo v jistotu po tom jeho ublíženém pohledu, který následoval po „Teď jsi moje, Evie. Řekni to.“ „Jsem tvoje, Jakeu.“) a motivace. Ale jo, emotivní to bylo, to zase autorce nemůžu upřít.
Ale nemůžu se přece jen ubránit, abych si trochu nezahnidopišila: Letecky z Cintinnati do San Diaga přes oceán? Proč?!


sssimkova
24.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha si zaslouží plný počet hvězd, minimálně za to, že mě autorka nechala v napětí do poslední chvíle, jak to s Leem dopadne. Já jí to fakt všechno věřila, v hlavě jsem si dělala různé teorie, třeba, že Leo umřel, zanechal deník, který si jeho kamarád přečetl, a díky tomu se do hlavní hrdinky zamiloval apod... Prostě takové vyústění jsem nečekala. Mia Sheridan by mohla psát i detektivky, a já bych do poslední chvíle nevěděla, kdo je vrah :-D
Přesto, že někdo píše, že konec je neuvěřitelný... A ano, je to zase taková moc "amerikáno-story" pro nás neuvěřitelná, nicméně to, co autorka popisuje, co se v domovech a následně u pěstounů děje, tomu fakt věřím. Lidé se stávají pěstouny pro peníze, z dětí si dělají sluhy, nebo hůř...
Takže uvěřitelnost příběhu, to je na každém, ale styl psaní prostě 10/10!

wielka
19.02.2023 3 z 5

Po predoslej autorkinej knihe som asi nebola prilis nadsena, lebo som si povedala, ze Lea citat nebudem. Po dlhsom case som vsak siahla po jej dalsich knihach a z nich som teda nadsena zostala. Tak som sa vratila k Leovi a zistila, ze keby som ju neprecitala, nic by sa nestalo. Celkovo namet nie je zly, povedala by som, ze celkom zaujimavy, ale ten styl pisania v tejto knihe na mna posobil mierne infantilne, ci pubertalne. Ja viem, je to fikcia, ale to "mam za sebou tazku minulost, nevyhnutne s dosledkom na psychiku, napriek tomu hups na Jakea hned po zoznameni", to je skratka pre mna neuveritelne. Nastastie vsak mame dalsie Miine knihy, vsak?

moma08
04.01.2023 5 z 5

Díky této knihy se stala autorka mou oblíbenkyní.
Dneska jsem si jí po nějakém tom pátku přečetla znovu a pořád jí mám ráda.
Přečteno během pár hodinek, taková je to čtivost.

dooky
29.11.2022 2 z 5

Přečteno a bude zapomenuto. Když pominu plno sexu, přišel mi děj jako pro hodně mladé dívky. Vše bylo jasné od prvních pár kapitol, vlastně jsem dočetla spíše ze setrvačnosti. Vše se dělo až příliš rychle a celkově jsem si k postavám neutvořila žádné pouto. Je to hodně odpočinkové čtení pro nenáročné.

Bettybook
22.08.2022 4 z 5

Autorku a její knihy jsem nedávno spatřila na zahraniční scéně a věděla jsem, že ji musím co nejdříve vyzkoušet. A rozhodně jsem nesáhla vedle. Krásný romantický příběh s přesahem, i když trošku pochybuji, jestli by se tohle vše mohlo stát v realitě. Ale co by ne, že?
Ten plot twist... Ačkoliv to byla jedna z mých dvou teorií, tak jsem byla nadšená, že to tak dopadlo. Kdyby se autorka do poloviny knihy tak neopakovala, tak bych snad dala i pět hvězdiček, ale bohužel, začalo to být pořádně zajímavé až po tom velkém plot twistu.
Každopádně hlavní hrdinové byli fajn, ovšem Jake mě často vytáčel svou panovačností.
Autorka rozhodně upoutala moji pozornost a těším se na další její knihy :)

MAU256
12.08.2022 5 z 5

"Miluji tě, Evie," zašeptá. "Ať už si o tom, co ti řeknu, budeš myslet cokoli, chci, abys to věděla. Vždycky jsem tě miloval. A nikdy za celých těch osm let jsem nepřestal. Ani na jedinou vteřinu."

Krásný romantický příběh Lea a Evelyn. Ačkoliv se seznámili v dětském věku a v pěstounské péči, láska si je našla. Na čas se bohužel odloučili, ale pak si Leo Evelyn zase našel. Bolelo mě u srdíčka, co si musí některé děti prožít.

Určitě si přečtu i další knížky této autorky. Mohu jen doporučit.

evik2710
31.07.2022 4 z 5

Zamysleni nad utrapami životem

LucySmile
23.07.2022 5 z 5

Krásný romantický příběh, i když od reality má možná trochu daleko. Evie jsem ji okamžitě oblíbila, Jake mě trochu štval svou panovačností. I tak jdu hned na druhý díl.

lenka7679
07.07.2022 4 z 5

Pěkný příběh, který zabrousil i trošku do jiné problematiky.
Nicméně tady u toho bych se zarazila uvedla na pravou míru některé komentáře, které se zde vyskytly. Toto je fikce a jako v takové se může stát úplně cokoliv, toto není ničí biografie. List papíru a lidská fantazie snese hodně. Příběh je naivní, ale v těch správných okamžicích má sílu. To, že autorka píše čtivě a příběh skvěle utíká je zřejmé již z prvních stránek. Je to červená knihovna, nic jiného v tom nehledejte, není tam skrytá pravda světa. Pokud hledáte něco na dovolenou, nebo se zkrátka chcete odreagovat, tak směle do toho.
Pokud hledáte příběhy s přesahem doporučuji Collen Hoover. Trošičku tady vidím lehkou podobnost...

domina
14.01.2022 1 z 5

Tato knížka je totální propadák. Většinou popisuje jak si myje zuby, sprchuje se a co má oblečené.. jako by to psala dvanáctiletá holka. Leovu šanci ani číst nebudu.

*Pájuše*
10.12.2021 odpad!

(SPOILER) Nemám slov. Neuvěřitelný děj s neuvěřitelnými postavami. Bohužel ne v tom dobrém slova smyslu. Autorka měla v hlavně asi tak...? Hm, pět mozkových buněk, když tohle psala? Nedokážu si totiž představit, proč se tohle a především jak - JAK! - se tohle mohlo dostat na papír! Dobře, autorka chce řešit vážná témata. Drogy, alkohol, zneužívání... dala bych jí za to palec nahoru, jen kdyby alespoň ty postavy byly uvěřitelné. Není uvěřitelná ani jedna jediná postava. Ani ty hlavní, natož ty vedlejší. Když by Vás někdo jako děcko zneužíval, těžko byste se dali do řeči s týpkem, který Vás týdny sleduje, vybudovali si s ním hned přátelský vztah po druhém setkání a během týdne se prakticky nastěhovali do jeho firemního bytu. Mno... Myslím, že moje hodnocení je víc než dostačující.

Radka1727
16.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Celý příběh byl založený na emocích. Na autorce se mi líbí, že nepíše všechno na jedno brdo. Pro níže komentující, kterým se Evie zdá naivní, důvěřivá a vleze do postele prvnímu chlapovi který se zamane: Kde je vaše romantická duše - její srdce od prvního okamžiku poznalo, že je to ten, kterému slíbila svoje panenství a na kterého 8 let čekala ........ Leo.

Raislin
22.10.2021 5 z 5

Krásné čtení. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh má jiskru a naprosto mě pohltil! Těším se na další knihy od autorky, protože tohle se mi líbí a přesně tyto příběhy chci číst, když se chci zasnít!!!

JaSl
12.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha je velmi pěkně napsaná. Čtení ubíhá samo. Příběh se mi taky moc líbí i když je to trošku "moc" ve smyslu, že ve 14 letech miluje kluka kterého znovu potká po 8 letech a nepozná ho ?! To je trošku to, co příběhu ubírá na hodnocení z mé strany. Možná kdyby tam bylo víc, že jí třeba někoho připomíná ale v podstatě to bylo pro ni překvapení když zjistila že se jedná o Lea. Nebo kdyby alespoň spolu neměli tolik romantických chvilek jak si koukají do očí ... prostě za mě by ho musela poznat. Ale jinak se mi kniha moc líbila takže určitě doporučuji.

Tirisa
14.07.2021 5 z 5

Mně se to líbilo moc...dokonce jsem nepotřebovala ani čas na začtení, nějak mě to chytlo hned, takže jdu v sérii s velkým očekáváním pokračovat dál.

princesse
08.07.2021 4 z 5

Příjemné čtení, oddechovka co se týče četby, jinak téma určitě na oddechovku není. Určitě si přečtu další díly ze série. Jsem zvědavá co mě ještě čeká, ať už co se týká hlavních hrdinů nebo nových postav.

Pája699
04.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Pohodové, nenáročné čtení, ale tak nějak mi tam něco chybělo. Taková ta jiskra, kdy si řeknete wow. Předchozí knihy byly více propracované, tady mi to přišlo takové zbytečně uspěchané. Škoda, námět byl perfektní, ale ne zcela využit. Evie mi přišla strašně naivní a důvěřivá co se týče Jake. Kdo se pod tímto jménem skrývá mi došlo hned. Určitě si přečtu druhý díl, protože z druhého pohledu vyprávění se dozvíte to, co vám v prvním díle chybělo, co bylo nezodpovězeno .-) a pak to krásně do sebe zapadne.

Kristy.Seb
05.06.2021 5 z 5

Oddechové čtení s velmi silným příběhem. Až mě mrazilo. Člověk či neumí představit, jak to děti v dětských a pestounskych domovech musí mít těžký. A hlavně po té, co se musí postavit na vlastní nohy.