Kylandovo vykoupení

Kylandovo vykoupení https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302620/mid_kylandovo-vykoupeni-uta-302620.jpg 4 402 85

Znamení lásky série

< 5. díl >

Pro Tenleigh Falynovou je každý den v chudém hornickém městečku bojem o přežití, proto doufá, že získá vysokoškolské stipendium a unikne tak krutému životu. O stipendium, které místní těžební společnost udílí jen jednomu studentovi, bojuje i Kyland Barrett, jenž nade vše touží odejít z města, které mu nepřineslo nic než bolest. Ani jeden z nich se nechce k ničemu uvazovat, jediný okamžik ale vše změní. Co se stane, když vyhrát může jenom jeden? Když jen jeden bude moci odejít? A co se stane s tím, který zůstane? Kylandovo vykoupení je příběh o zoufalství a naději, ztrátě a oběti, o bolesti a odpuštění, ale především je to příběh o hluboké a nekonečné lásce...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Kyland , 2015


více info...

IrenaMikerová
IrenaMikerová
03.02.2024 odpad!

Nemůžu uvěřit, že autorka, která napsala Archerův hlas napsala i tuhle blbost.

Bettybook
Bettybook
22.01.2024 4 z 5

Za mě asi dobrá romantika, která sice byla místy na facku, ale člověk si u ní trochu odpočinul. Ne že by nebyla nabitá emocemi, jak to Mia Sheridan umí, ale tady jsem jí na špek neskočila. Být Tenleigh, tak Kylanda zaškrtím.


LenkaStr
LenkaStr
10.12.2023 3 z 5

Já nevím, je to spoiler, když to shrnu jako pohádku o tom, kterak chuďas do ještě větší nouze přišel, aby se z ní nakonec, díky svému čistému srdci, zase vyhrabal a za odměnu získal princeznu? Nebo už to stejně prozrazuje anotace, tak je to fuk? Každopádně, jedno se Mie musí přiznat, pracovat s emocemi umí, ždímala je ze mě od prvního písmenka skoro do posledního. Skoro, protože ten přeslazený sluníčkový happyend je opět na facky, a celou tu předchozí depresi trochu shazuje. Ne že bych ho nečekala, koneckonců pohádka ne asi. Naštěstí nečtu anotace ani štítky, takže jsem jí šanci dala. A ano, i přes tu naivitu a neuvěřitelnost, v tom nějaké poselství bylo a za přečtení to rozhodně stálo.

A nemůžu si odpustit jeden frustrovaný výkřik na adresu nakladatelství:
Proč, u psí nohy, někdo nedokáže respektovat název knihy tak, jak ho zvolila autorka a musí do toho – opět – cpát svoji invenci? Možná není, na rozdíl od Stingera, tak zavádějící, ale to není omluva. Dokonce ani polehčující okolnost ne. Cifix, tohle mě fakt rozčiluje!

sidonka
sidonka
27.08.2023 4 z 5

První polovina mě moc nebavila, ale sympatie k hlavním hrdinům rostly a nakonec příběh nabral na obrátkách, příjemné letní romantické čtení

MAU256
MAU256
25.07.2023 5 z 5

Příběh z drsného prostředí hor, ve kterém se zrodí láska. Kyland a Tenleigh jsou spolužáci, kteří se dostanou do nejužšího výběru pro stipendiu na vysoké škole. Jenže ho může získat jen jeden. Oba se chtějí ze svého světa chudoby dostat pryč, oba na to celé čtyři roky dřeli. Jenže jejich plány se změní, když se do sebe zamilují. Oba by se pro druhého vzdali svého snu, jenže Kyland, pro nějž se Tenleigh stala vším, to změní, aniž by ona o tom měla tušení. Bude však muset obětovat nejen své ale i její srdce, které se v tom jednom okamžiku zlomí.

Drsné, smutné, romantické a nakonec přeci jen moc krásné čtení. Nemohla jsem se od knížky odpoutat, potřebovala jsem vědět, jak to s jejich láskou skončí. Knížku mohu jen doporučit.

Lavina
Lavina
06.06.2023 5 z 5

Krása...Autorka podle mého názoru píše skvěle.
Kniha má příběh, náboj, překvapení je plná lásky,romantiky,erotiky,zármutku,štěstí, trápení a velké píle....Všechny knihy autorky jsou podobné,ale vždy z jiného prostředí- teď u velmi chudých horalů v Apalčském pohoří.Kniha se čte skvělé,člověk se nemůže odtrhnout můžu všem jen doporučit.

Radka1727
Radka1727
21.03.2023 3 z 5

Opět hezký příběh, Kyland byl tentokrát tak nějak dokonalý a obětavý až moc. Skvěle popsané prostředí, příroda v Kentucky i životy lidí na okraji společnosti... ale Archera zatím nic nepřekonalo.

sssimkova
sssimkova
24.02.2023 3 z 5

Všechny knihy od této autorky se super čtou... Dokud člověk nepřemýšlí jak je možné, že náctiletá pubertální ucha (jak jinak by se měli chovat teenageři v maturitním ročníků?) mají chování vyspělých třicátníků. Toho si všímám u více knih autorky... Jinak to ale autorka s písmeny prostě umí, a její fantazie ve hledání zápletek fakt nezná mezí. Ona povyšuje kategorii červené knihovny na vyšší level.
Příběh pěkný, originální. Tím popisováním přírody jsem zažívala pocit jako u knihy a seriálu Virgin river. Též mě těší, že autorka ukazuje různorodost poměrů v USA, protože věřím, že toto se dodnes někde opravdu děje. Jen konec příběhu byl nuda. Normálně mě autorka umí držet v pozoru do poslední stránky, ale od návratu Tenleigh do rodného města jsem měla občas chuť nějakou tu stránku přeskočit.

LucySmile
LucySmile
01.11.2022 3 z 5

Četla jsem všechny knihy z této série a myslím, že tato se mi líbila nejméně. Přišlo mi to až moc sluníčkový a nereálný. Kyland byl až moc obětavý a Tenleigh až moc dokonalá.

mira399
mira399
17.10.2022 4 z 5

Od autorky už jsem četla více knih. Tahle se četla dobře, ale do plného počtu mi něco chybělo. Příběh je to však zajímavý a za přečtení stojí.

Silvisek
Silvisek
25.07.2022 5 z 5

Krasna kniha. K tomu vice neni co dodat

Maky1505
Maky1505
06.07.2022 5 z 5

Nádherná knížka ale bolelo mě u ní srdce, zoufalství, těžký život, bolest, zrada, smutek a jedna krásná lidská vlastnost OBĚT️

Pája699
Pája699
17.06.2022 2 z 5

Ne, ne, ne a ještě jednou ne. Kdybych od autorky nečetla předešlé knihy, tak nevěřím, že napsala tuhle. Za mě velké zklamání. Že to bylo nereálné to vem čert, takové romantické knihy prostě jsou, ale já se vážně nudila. Příběh Kylanda a Tenleigh mě nebavil. Ničím mě nezaujal a já se vážně nutila do čtení. Posledních cca 100 stran už byly o chlup lepší, ale to celkový dojem z knihy nezachrání, bohužel. Knihu bych už znovu nečetla. Autorka má daleko lepší knihy. Je mi líto, nerada dávám záporné komentáře, ale tady prostě musím.

Raislin
Raislin
15.11.2021 4 z 5

Jiné díly se mi líbí víc. Kniha je opět čtivá, plná citu. Pokud by se našel muž, jako Kyland, ráda bych ho poznala. Takže pohádka hezká, ale dle mého názoru nereálná.

JaSl
JaSl
22.10.2021 3 z 5

Přiznám se že tento díl mě zaujal nejméně. Nevím proč. Přišlo mi to zbytečně dlouhé a chvílema nudné - hlavně začátkem příběhu. Přitom to byl originální příběh z originálního prostředí.

Anna195
Anna195
13.08.2021 5 z 5

Neodolala som a hneď som sa musela pustiť do ďalšieho príbehu od tejto talentovanej autorky. Aj tento príbeh je jedna veľká emocionálna jazda. Asi sme už všetci zvyknutí na príbehy o bohatstve, ale tento príbeh je presne pravý opak, keďže sa autorka zamerala na chudobu a trápenia s tým spojené.

Hlavné postavy v tomto príbehu pre mňa boli jedinečné a nezabudnuteľné. Tenleigh aj Kyland mali obaja krutý život, no napriek tomu pôsobili na mňa ako veľmi silné postavy, ktoré si idú za svojimi snami a zároveň si pomáhajú. Ani neviem povedať, kto z nich mal horší život, pretože obaja si museli prejsť peklom. Ich postupné zbližovanie bolo úžasné a zároveň plné citov, ktoré s vami zamávajú možno rovnako ako so mnou. Jednoducho v tomto príbehu je veľmi veľa emócií a citov.

V určitej chvíli ma Kyland úplne šokoval a nevedela som, čo si mám o tom myslieť, ale práve toto ma donútilo čítať ďalej bez akejkoľvek prestávky. Celá zápletka v príbehu ma úplne dostala.

Opäť vám viac nemôžem prezradiť, ale toto je jeden z príbehov ku ktorému sa určite vrátim, pretože skrýva v sebe veľa utrpenia, lásky ale aj veľa obetovania.

Tirisa
Tirisa
05.08.2021 5 z 5

Opět bomba...

Toledo
Toledo
23.07.2021 5 z 5

Překrásný příběh o lásce, která obětuje všechno. Skoro jako pohádka, moc krasne napsané.
Budu se opakovat, ale tato autorka opravdu umí !

princesse
princesse
14.07.2021 4 z 5

Krásná životní moudra - bezpochyby. Jako všehny knihy autorky i tato se skvěle četla. Příběh krásný, prostředí syrové a jestli to tak někde skutečně je, tak je to místo kde bych určitě nechtěla žít. Láska hory přenáší, v tomto případě hory zůstaly kde jsou a staly se nakonec domovem hlavních hrdinů, lépe řečeno zůstaly domovem obou hrdinů, i když po hodně strastiplné cestě. Jen nevím jestli by to tak skutečně vůbec mohlo být, přišlo mi to až neskutečné ... Ale určitě za přečtení stojí a doporučuji.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
05.06.2021 5 z 5

Každý v sobě nese vnitřní dialog, který nás buď uvězní, nebo osvobodí.

Když však bolest pomine, vzpomínka a ní se stane často radostí.

Když uplyne dost dlouhá doba, když přežije to, co sis ani nikdy nedovedl představit, že bys zvládl, pak je v tom určitá důstojnost. Něco, co šestá e tvoji součástí. Člověk je pak silnější, když ví, s jakou hrdostí tu bolest přestál. Bolest, která tě donutila bojovat až do konce. Jednoho dne, až budu žít svůj sen, si vzpomenu na všechno, co mi kdy zlomilo srdce, a budu za to vděčná.

Trvalo mi, než jsem se začetla. Ale nakonec to bylo opět naprosto skvělý. Prostředí, ve kterém se dej odehrával, je pro mě nepředstavitelné. Kolik lidí, tohle doopravdy zažívá...