Archerův hlas

Archerův hlas https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266292/mid_archeruv-hlas-266292.jpg 4 803 207

Pelion Lake série

1. díl >

Znamení lásky série

4. díl

Když Bree Prescottová dorazí do ospalého městečka Pelion ve státě Maine, doufá, že zde konečně nalezne mír, po kterém tolik touží. Zde se setká s Archerem Halem, mužem, který skrývá temná tajemství. Mužem, kterého ostatní nevidí. Archerův hlas je příběh o ženě mučené vzpomínkami na jednu strašnou noc, a muži, jehož láska je klíčem k její svobodě. Je to příběh o mlčenlivém muži, který žije s trýznivou ránou, jež je důsledkem dávné děsivé události, a ženě, která mu pomáhá najít jeho hlas. Je to příběh o utrpení, o osudu a především o mocné síle lásky.... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Archer's Voice , 2014


více info...

Přidat komentář

IrenaMikerová
06.02.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla.

LenkaStr
12.11.2023 5 z 5

Nesuď knihu podle obalu, řikali. No, nebudu, i když mě dost odrazoval, na první pohled jsem čekala lacinou sr... To je fuk. Odradit jsem se nenechala a teď to mám, jsem úplně rozbitá. Ale teď vážně...

Ačkoli já vlastně nevím. Nevím, jak hodnotit. Na jedné straně je tu krásný dojemný příběh, možná trochu předimenzovaný, pokud jde o dramata, ale co už. Na druhé straně je nám naservírováno tolik klišé a předvídatelnosti, až to bolí. A na třetí straně je pak ta neuvěřitelná spousta popisného sexu, který to celé tak trochu sráží na úroveň soft porna. Ale zároveň ne. Zároveň to všechno dohromady funguje stejně jako Listerova smaženka s chilli a čatní a vyždímalo to ze mě tolik emocí, jako už dlouho nic, a i s časovým odstupem to ve mně pořád rezonuje.
Co mě trochu rozčilovalo, byl přepis znakové řeči. Já nevím, neznám osobně nikoho, kdo by ji používal, ale mám pocit, že se v ní snad ani nedá vyjadřovat tak košatě, jako to dělají Bree s Archerem, a to nemluvím o všech těch „no“, „takže“, „tedy“ a podobných, která se sice běžně používají v hovoru, ale při znakování? Vážně?

A ta paralela s Cheirónem Já chápu, proč měla autorka potřebu na ni upozornit, ale fakt bylo nutné omlátit ji čtenáři o hlavu tak polopaticky? Chjo.

Každopádně, i přes ta „ale“ knihu rozhodně doporučují. Ideálně s balíčkem kapesníků u ruky. Nebo dvěma. Tak jo, dávám plný počet, protože, i když bych srazila jednu za tu předvídatelnost, Archer ční vysoko nad ostatními Miinými knihami a jak jinak to odlišit, než těma hvězdama?


Books_by_Dee
08.11.2023 5 z 5

IG: @books_by_dee

Moje seznamování s Miou Sheridan proběhlo se slzami v očích a s proklínáním autorky, proč jsem s knížkou vůbec začínala. Tahle emocemi nabitá maloměstská romance mě naprosto dostala. Jasných 5 . Naprosto knížku miluju. Miluju i Miu (i když mě šokovala a naštvala).

Tahle knížka je prvním dílem sérii Pelion Lake a čtvrtým dílem série Znamení lásky. Dá se určitě číst i jako stand alone

Bree hledá po rodinné tragédii útočiště v malém městečku v Maine. Potkává se s tamním podivínem Archerem Halem, který skrývá temná rodinná tajemství a všichni ve městě radši dělají, že ho nevidí a neznají. Po prvním setkání Bree cítí potřebu být mu nablízku, a tak se postupně seznamují a navazují přátelství.

Knížku jsem zvládla za jeden den přečíst, protože prostě nešlo přestat. Jak Bree, tak i Archera jsem si velice oblíbila. Oba zažily tragédii, se kterou se učili žít a navzájem si pomáhali od bolesti. Ke konci knížky jsem prožila epizodu, u které bylo potřeba víc než jeden kapesníček.

Archerův hlas pro mě bylo jedno z těch čtení, kdy jsem se bála, co přijde a děj nebyl předvídatelný.

Jediný problém jsem měla s Travisem, o kterém je další díl série, a ten mě tak neskutečně vytáčel, že se teď prostě nemůžu hned pustit do jeho dílu, protože potřebuju, aby to moje naštvání na něj trošku vychladlo.

Nermal
01.09.2023 3 z 5

Po přečtení této knížky mám hodně rozporuplné pocity. Archer a Bree jsou rozhodně sympatické postavy. Prostředí malého městečka bylo vykresleno rovněž velmi pěkně. Co mi lezlo na nervy, byl styl autorčina vyprávění, který se mi zdál velmi nevyzrálý. Často jsem si při čtení říkal, jak by se asi příběhu zhostila jiná autorka. Tady se mi zdál nevyužitý potenciál, větší rozvinutí vedlejších postav by nebylo na škodu, aby celý příběh nebyl tak přímočarý a předvídatelný.
Romantické duše budou jistě velmi spokojeny, zkušenější čtenáři budou muset přimhouřit oko. Souhlasím s názory, že tady toho popisného sexu nemuselo být tolik.
Konec už byl velmi přeslazený, nebýt posledních kapitol, byl by i reálnější. Čekal jsem, kdy se objeví Štěpánka Haničincová a řekne: "Pozor, milé děti, tohle je jen takový sladký příběh, v životě to takhle určitě nechodí!" Čímž jsem se vlastně zpronevěřil tomu, co zde dlouhodobě tvrdím - v rámci tohoto žánru se hlavně ničemu nedivte a užívejte si krásný příběh alespoň v knížkách.

_Steff_
27.07.2023 4 z 5

Myšlenky knihy byly moc krásné, bylo v ní neskutečně moc věcí, nad kterými jsem se mohla zamyslet. Zklamalo mě ale, kolik sexuálních a pro mě dost zbytečných scén v knize bylo. Normálně mi tyto scény ani trochu nevadí ale v tomhle příběhu... nevím, nějak mi to tam nesedlo. Kniha sama o sobě ale moc krásná : )

Renča2211
09.06.2023 5 z 5

Totální bomba!!!

Belgarion
28.05.2023 5 z 5

Jedna z mála sladkých knih, které nosím v hlavě ještě měsíce po přečtení, a které mně donutily knihu znovu otevřít... Upravuji hodnocení a dávám plný počet.

"A já si pomyslela, že hlas Archera Halea je ten nejkrásnější zvuk na celém širém světě."

Lavina
19.05.2023 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto strhující.... normálně knihy tohoto žánru čtu jako oddychovku,ovšem tady mě moc oddych nečekal.Celou dobu jsem byla napjatá,plná očekávání.... Úžasný příběh,plný lásky,přátelství,rodiny,sexu, zvratů, násilí a překvapení...Konec byl hrůzný i úžasný.Určitě jedna z knih v této kategorii s nejlepším příběhem a velmi dobře zpracovaná.Doporučuji

Dizzy3
14.05.2023 5 z 5

Tak tahle knížka mi vyrazila dech a četla jsem ji celou dobu se zatajeným, protože to bylo nervy drásající až do konce! A ta situace těsně před koncem?! (kdo četl tak ví) tak to jsem dostala zástavu srdce a chtěla knížku zahodit! Vážně jsem si potom nahlas, aniž bych si to prvně uvědomila, oddechla jakoby mi ze srdce spadl obrovskej kámen. Autorka mne rozsekala tolikrát, že jsem se po půlce knížky přistihla, že nevím jestli to psychicky zvládnu dočíst. Bree a Archera jsem milovala od začátku do konce a je to přesně taková ta osudová dvojice, kterou si budete pamatovat už navždycky. Navíc znakovou řec posunuli úplně na jinej level, vždy se mi líbila, ale ti dva z ní udělali zatraceně sexy záležitost :D

Jita160
10.04.2023 5 z 5

No sakra... paní autorka do mě díky této knížce napěchovala pořádnou dávku emocí. Vytvořila překrásný a procítěný příběh, který měl sílu a hloubku. Mlčenlivý, samotářský a velmi zlomený muž ,který se díky ženě ,která v něm viděla víc než jen podivína se naučil lásce, milování a důvěře.
Romantičky a romantici tato knížka vám rozhodně nesmí chybět ve vaší knihovně.
ROZHODNĚ DOPORUČUJI!!!

jitka_dankova
29.03.2023 2 z 5

Taková krapet prostoduchá červená knihovna jen s těžko uvěřitelným dějem, která je zapasovaná na naivně romanticky laděný americký venkov. Ach, měla jsem se pořádně podívat, co že to jdu číst, teď totiž nevím, jak knihu hodnotit. Na erotické čtivo měl příběh i pár zajímavých myšlenek. Ale na romantickou knihu to zase bylo až moc vykonstruované, až příliš přitažené za vlasy, postavám jsem máloco věřila a zvraty byly podivně plácnuté do děje - jen, aby se něco dělo a kniha zkusila čtenáře překvapit (a vlastně stejně nepřekvapila). Více než dvě hvězdičky dát nezvládnu.
Námět knihy byl hezký, jen si budu muset počkat, až jej zpracuje někdy někdo jiný, kdo takzvaně ubere plyn a zasadí tu zápletku do reálnějšího světa a dodá příběhu tu pravou hloubku. Navíc ze sebe nedokážu setřást pocit, že ty přepisy znakování byly prostě až moc květnaté, až jsem autorce nevěřila, že by ti dva mezi sebou volili věty právě takto.

MAU256
24.03.2023 5 z 5

Přistoupil jsem k ní a s očima upřenýma do jejích, zatímco ona těkala pohledem mezi mou tváří a mýma rukama, jsem řekl: Jsi pro mě ta jediná. Vždycky. Budeš. Ta. Jediná. Zavřela oči, po tvářích jí stékaly další a další slzy.

Tak tohle byla zase nálož. Tak smutný a přeci krásný příběh Archera a Bree, zlomených duší, kterým osud dopřál cestu, aby se našli a vzájemně si pomohli vypořádat se se svými démony minulosti. Díky za epilog, tohle vždycky srdce potěší. Knížku mohu jen doporučit.

Nuttelka
10.03.2023 5 z 5

"Archerův hlas" jsem si vybrala jakou svou 1000. knihu, knihu miluju, dala jsem si rereading a miluju to stejně jako poprvé :-) Pro mě asi nejkrásnější kniha, jakou jsem kdy četla. Ty emoce, co ve mně Archer vyvolává, jsou opravdu silné a těžko popsatelné... Bolavý, velmi dojemný příběh o dvou zlomených dušičkách, které se najdou a vzájemně se uzdraví...

Angie.D
04.03.2023 5 z 5

Toto nie je typický pekný romantický príbeh. Toto je nádherný romantický príbeh osudovej lásky, ktorý vás chytí za srdce, prevedie vás rôznymi emóciami a tie krásne myšlienky si z knihy budete značiť alebo opisovať :) Úprimne som netušila do čoho idem, netušila som čo sa vykľuje z toho, prečo je Archer popisovaný ako mĺkvy a izolovaný, takže pre mňa to bolo prekvapenie. Knihu s podobnou tematikou som ešte nečítala a veľmi som si to užila, bolo to niečo nové a veľmi emotívne.

Hlavní hrdinovia top! Väčšinou v romantických príbeh mi aspoň jeden z hrdinov sem-tam lezie na nervy svojim správaním a rozhodnutiami, urobí nejakú hlúposť, aby bola v deji zápletka a podobne. Tuto?? Nie, vážení! Oni obidvaja boli tak dokonalí aj so svojimi nedokonalosťami, že som sa zamilovala do oboch! Oni sú láska, chcem ich objať. Naozaj si jeden druhého zaslúžili.
Archera si zamilujete pre jeho nevinnosť, sem tam až detskú naivitu, ale zároveň mužnosť, láskavosť, dobrotu. Bree vás dostane svojim súcitom, dobrotou, psychickou silou, tým ako nemá predsudky. Spolu majú nielen osudovú lásku, ale aj brutálnu chémiu (v knihe sa vyskytujú hot scény).
Každý mal nejaké chyby a psychické problémy, ktoré im zasahovali do vyvíjajúceho sa vzťahu, ale oni na nich pracovali! Reálne riešili problémy seba aj navzájom, dávali si priestor, počúvali sa. Neprestávalo ma udivovať ako každú prekážku a každý možný problém vzájomne vyriešili namiesto hádky na polovicu knihy, ako to väčšinou býva. Viac takýchto príbehov a hlavných hrdinov prosím.

Mám zopár výtok, hlavne ku zápletke ku koncu, ktorá mi prišla "too much" a na záver ma troška otrávilo ako sa autorka snažila nám podsunúť, že sa niečo stalo a pritom sa nestalo a bolo to veľmi zjavné a preto mi to prišlo zbytočné. Ale celkový dojem z knihy mi to nepokazilo :)

bezzink
27.02.2023 4 z 5

Krasne, srdceryvne, hluboke. Ale toho sexu bylo proste zbytecne moc. Zrovna u takoveho pribehu to vazne nebylo nutne.

sssimkova
23.02.2023 5 z 5

Tohle je opravdu kniha, co stojí za přečtení, i pro NEmilovníky červené knihovny, když přeskočíte pár ero-scén, knihu si pro děj opravdu zamilujete. Nechápu, že autorka píše tak jednoduše, a přitom tak čtivě. Jsem si jistá, že jsem našla knihu, ke které se zase jednou vrátím, pro její originální příběh s neotřelým happyendem, ten všichni v životě potřebujeme...
Mimochodem, právě pro MIlovníky ero scén, v této knize jsou tyhle pasáže takové jiné, neotřelé... Mám po této knize pocit, že jsem objevila Ameriku :-)
Takže plný počet hvězdiček. I ta obálka je neotřelá, po dlouhé době někdo ukázal, že pěkná obálka jde udělat bez nagelovaného frajera s úšklebkem, co se drbe v rozkroku...

Jana-Marie
13.02.2023 4 z 5

Krásná a pohodová kniha - dost červená knihovna, ale asi jsem ji zrovna potřebovala. Jen myslím, že tam bylo až příliš milostných scén, které byly zbytečně hodně rozepisované - to jsem pak už přeskakovala.

Kikityna19
20.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha byla velmi čtivá, je pravda, že toho vyznávání lásky tam bylo na mě až moc. :D
Chápu dva traumatizovaní a osamocení, potřebovali si to dokazovat.
Moc se mi ale líbilo, že se tam znakovalo, bylo to něco nového, a o to více zajímavého.

Co musím říct, že mě zklamalo úplně nejvíc..je prostě ta obálka.. Ráda si vybírám knihy dle přebalu, ale kdybych měla vybrat tuto knihu, tak ji nikdy nepřečtu.

Škoda, že dobrý knihy mají na houby obaly.

Hatshepsut
06.01.2023 5 z 5

"S tebou ke mně přišlo ticho. Byl to ten nejkrásnější zvuk, protože jsi v něm byl ty. A teď sis ho odnesl. A žádný zvuk světa, žádný hlas není tak silný, aby pronikl do hlubin mého zlomeného srdce."
Moc krásný, emotivní příběh dvou velmi poznamenaných osob, které zabojovaly ve svém životě, aby našli své štěstí a zanechaly ošklivou minulost za sebou.

kneslova
05.01.2023 5 z 5

Pro mě překvapivě čtivá kniha, proto 5 hvězdiček