Zlomená

Zlomená https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474767/mid_zlomena-zIo-474767.jpeg 4 147 31

Zatracení série

< 3. díl

Utíkala jsem sama před sebou, ale jediné, čeho jsem docílila, je, že jsem byla o krok napřed před svou minulostí. Snažila jsem se začít znovu – s novým jménem, novou totožností. Ale nemůžete změnit svou duši. Nový začátek na vysoké byl přesně to, co jsem potřebovala. Chvíli to dokonce fungovalo. Byla jsem pařmenka, sebevědomá holka, co nezkazí žádnou legraci, ale všechno to byla jen přetvářka. Když mě kluci líbali, cítila jsem bolest. Když se mě dotkli, byla jsem vyděšená. Hluboko uvnitř chce být každá dívka Kráska a najít někoho, pro koho bude tou jedinou na světě. Jenže pravdou je, že to já jsem Zvíře. A i když jsem zoufale toužila po vykoupení, ani na okamžik mě nenapadlo, že by se mi ho někdy mohlo dostat. Dokud nevstoupil do mého života on. Nebyla jsem připravená se zamilovat. Moje jizvy byly příliš hluboké, rány příliš čerstvé. Ale nabízel mi klid a bezpečí. Měla jsem vědět, že je to jen další lež – měla jsem vědět, že zamilovat se do svého profesora je zatraceně špatný nápad. Ale nedokázala jsem tomu zabránit. A temnota mě konečně dostihla.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Erotika

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Shame


více info...

Přidat komentář

Ála1968
17.03.2024 5 z 5

Tenhle i ostatní díly byly hrozně moc emočně náročné. Smekám před autorkou, všechny 3 díly byly skvěle propracované a já si jejich čtení moc užila.V každém dílu bylo úžasně zpracováno závažné téma a myslím, že se to vážně povedlo

Kudík
10.02.2024 4 z 5

Myslela jsem si, že Gabe měl nejtěžší příběh, ale to co předcházelo současné Lise, její minulost v podobě modelky Melanie a "přítele" Taylora B., to byla vážně temnota. Ukázky zápisků z jeho deníku byly nechutné a celkem mě děsí, kolik takových jedinců může být kolem nás. Lise jsem celou knihu držela palce, ale myslím si, že ani duševně sebezdravější jedinec se s tímhle tak snadno nevyrovná, navíc s tím závěrem, kterým mě autorka dostala. Kdo je Tristan nebo vykonavatel msty bylo jasné, ale to další bylo překvapením. Celkově se mi to těžko hodnotí.


Terka18
19.11.2023 5 z 5

Skvělé zakončení celé série. Dozvídáme se všechno o Lise, protože v předchozích dílech ji nebylo moc vidět. Bohužel taky jeden z nejvíce emotivních dílů, protože to co si Lisa prožila, je jako zlý sen. Prožívala jsem to zároveň s ní a přála si, aby to všechno dopadlo dobře. Dost napjatý konec a velkým zvratem. Naštěstí jsem se na konci usmívala.

MAU256
20.09.2023 5 z 5

Tento díl byl nejvíc emotivní. V předchozích dílech mě přišla Lisa jako bezstarostná, ve druhém díle pomáhala Gabovi, ale to, co se dočítáme v tomto díle, co se jí stalo... Byla neskutečně silná, že to nakonec dokázala, ale jen díky tomu, že si dokázala přiznat, že už se nemůže skrývat ani před svými přáteli, kteří jí se jí snažili pomoc.


Uzdravení vám dodá energii každý den, kdy byste nejradši nevylezli z postele, uzdraví je to, když se smějete místo toho, abyste plakali, uzdravení je to, když dokážete držet hlavu vzhůru, i když se vás démoni pokoušejí zlomit.

Hatshepsut
16.07.2023 5 z 5

Tak tento díl byl rozhodně nejemotivnější. Hodně zajímavé byly na začátku každé kapitoly úryvky z deníku Taylora, které příběhu dodávaly až thrillerový nádech. Celá série je provázaná, takže určitě je dobré číst od prvního dílu.

"Myslím, že svět to špatně chápe, když pořád usiluje o krásné a dobré věci měl by bojovat za ty ošklivé, měl by doufat ve zatracené, měl by hledat ztracené protože kdyby na konci nebyly slzy, kdybyste nebojovali ze všech sil, tak si vážně zasloužíte být šťastní a spokojení?"

Marfyz
05.05.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala svou anotací a vlastně jsem se k ní dostala náhodou na jednom bazárku knih. No a nelituju...jen mě mrzí, že jsem nečetla dvě předchozí knihy. Jestli budou tak dobré jako tato, tak se na ně moc těším.
A teď k samotné recenzi. Příběh Lisy a Tristana měl spád a to neustále napětí mezi nimi jsem si užívala. Moc se mi líbilo, jak spisovatelka na začátku každé kapitoly uvedla kousek úryvku z deníku Tylera a tím nám kousek po kousku přibližovala její minulost a démony. Nebyl to obyčejný milostný román, nečekejte stránky plné psaného porna. Je to kniha o dívce, která chce nechat za sebou svou špinavou minulost, touží po lásce a zároveň se bojí, že ji minulost dožene. Tristan má svoje démony, své důvody ke sblížení se s Lisou. Líbilo se mi, že se nejednalo o jednoduchou romantickou zápletku, ale bylo v knize i trochu toho temna. Moc se mi to líbilo.

Makyt
15.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Po delší době jsem sáhla po poslední knize ze série, předtím jsem si připomněla anotace předchozích dílů a dobře jsem udělala. Lisin příběh mě dostal, všichni měli pořádně naloženo. Od začátku mi přislo, že Taylor to mohl přežít, ale spíš mi přišlo, že než "umřel", tak naplánoval celou pomstu. Jack byl podezřelý od začátku, ale až když se začal vnucovat k ní na kolej, bylo to jasnější. Psychologické problémy a rozbkry osobností, které stojí za přečtení.

Laf
18.11.2022 4 z 5

Skvělé zakončení celé série. Kniha se mi líbila. Neustále se objevují nové zvraty v ději a celkově byla tato kniha lepší než předchozí díl. Líbí se mi, že se v knihách objevují také postavy z předchozího dílu a že neupadly v zapomnění :). Série není špatná, za přečtení to stojí :)

adela2230
22.09.2022 4 z 5

Za mě krapet zklamání oproti předchozím dílům. Příběh je super, ale něco mi tam nesedělo, možná chování doktora. Ale za přečtení to stojí.

Misshell1
29.05.2022 5 z 5

Tohle se opravdu povedlo. Musím uznat, že z prvních dvou dílů na mě Lisa působila jako taková ranařka a přitom v tomto díle to dostanete naservirovane, kolik démonů a překážek musela překonat. Úryvky deníku na začátku každé kapitoly byly naprosto super, dávali nahlednout do minulosti a současně plynul příběh.

Artep071
20.02.2022 5 z 5

Ano , ano ..oproti druhého dílu to byla opět Rachel jak jí známe ... velmi čtivé, napínavé a promyšlené od začátku až do konce .. ukázkové šílenství je zde bravůrně vykresleno čtivou formou až z toho mrazí ... docela mazec ... 5*

ivetapl
21.12.2021 5 z 5

Tohle byla až na pár chvílemi naprostá dokonalost.️️ o tom mluví i to, že jsem ji přečetla za jeden den. Absolutně mi to vynahradilo druhý díl, který byl podle mě opravdu slabý.

Tristan se mi líbil už od začátku i přes jeho tajemství. I přes tu věc, která mi přišla zvláštní, vzhledem k tomu, že vystudoval psychologii... Ale bylo to úžasný. ️ Mel nebo-li Lisa byla hustá. Já bych se složila a nezvládla bych to. Psychicky bych se zhroutila.
V knize je pár ,,vad", ale dají se přehlédnout. Na jendu věc, jsem přišla docela brzy. Ale ani to ne neodradilo. ️ Za mě velký dobrý!!

Autorka si tu vzala zase silné sousto, ale myslím, že se s tím poprala fakt skvěle. Osobně se mi možná líbila i víc, než první díl, který u mě vedl.

Kristy.Seb
26.10.2021 5 z 5

Naděje je určitá forma štěstí - snad největšího štěstí, jež nám svět může dát. Je třeba doufat, i kdyby měla být naděje pokaždé zklamaná; neboť naděje sama je štěstí a její záření, jakkoli ciste, přece jen není tak strašlivé jako její vyhasnutí.

Život je jako prázdné plátno. Nalseduj svůj osud a věz, že každý tvůj krok bude jako stopa zanechaná ve sněhu, ale aby ty stopy dávaly smysl, tak se musíš postarat, aby někam vedly.

To je přesně ten problém s rozhodnutím. Nelitujete ho, dokud ho neuděláte. Může to být o vteřinu nebo klidně o celý rok později. Ale vaše hříchy vás nakonec vždycky dostihnou.

Zítřek nakonec vždycky přijde. I když se bojíme, co na přinese.

Uzdravení je to, když se smejete místo toho, abyste plakala, uzdravení je to, když dokážete držet hlavu vzhůru, i když se vás démoni pokoušejí zlomit.

Tak tohle byl sakra silný díl, plný šílených emocí.
Celá trilogie naprosto skvělá!

NikolaSkop
06.10.2021 5 z 5

Cela serie me moc bavila! Dokonce bych rekla ze tenhle dil me zaujal skoro stejne jako prvni dil s Wesem - do ktereho jsem mimochodem celou dobu platonicky zamilovana.. :D :) Co se tyce pribehu v teto knize tak byl lehce predvidatelny ale jsem spokojena! :)

LilianaFalcon
26.09.2021 2 z 5

On sice od začátku tvrdil, že věděl, že jeho bratr byl nemocný, ale nechoval se tak...
Ona... nevím.
Kdyby si někdo dal práci s pořádnou psychologií postav, mohla to být pecka, takhle je to slátanina...

happy19
30.08.2021 5 z 5

(SPOILER) To bylo tak smutný...takové nemoci jsou toxické...hlavně smetou ty okolo...bylo mi Lisy tak líto!
Ale dala to,měla silného ducha ♡
Tristan mi hned tak nesedl...ale snažil se,důležité,že srdce pozná dobrotu ☆

„V smutku si vystačíme i sami se sebou. Ale když chceme prožít plné štěstí, musíme se o něj s někým podělit.“

nikca3976
25.08.2021 4 z 5

Tohle bylo už od začátku strašně předvídatelné,ale i přesto jsem si knihu hodně užila a za den jsem ji měla přečtenou..četlo se to úplně samo stejne jako předchozí díly..ze všech tří dílů byl tento asi nejlepší…celá série byla místy “přehnaná”..děly se tam sem tam věci,které jsou v reálu absolutně nemožné..na příběh Lisy jsem se hodně těšila,protože mě její příběh zaujal a vůbec nejsem zklamaná..každá kapitola začínala útržkem z deníku jejího ex Taylora,který spáchal sebevraždu,což mě přivádí k tomu,že nechápu,proč ji ze začátku Tristan ze všeho obviňoval..z toho deníku mi občas běhal mráz po zádech..jako profesor psychologie by měl Tristan chápat že byl Taylor psychicky narušený,ale co by to bylo za knihu bez zbytečného dramatu Lisa a Tristan byli úžasní, jejich vzájemná chemie by se dala krájet..divím se,že na to nehupsli hned na začátku a ten epilog mě prostě rozbrečel

knihomolkaL
15.08.2021 4 z 5

Perfektní zakončení celé trilogie. Lisa a Tristan mi ihned přirostli k srdci, tenhle příběh se mi ze všech tří líbil nejvíce. Lisa si tedy prožila svoje, musela jsem ji obdivovat, dívka zlomená na duši i na těle, ale díky lásce k Tristanovi našla zpět svou ztracenou sílu a odvahu žít naplno.

Ann98
10.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Na závěrečný díl této série jsem se velmi těšila. Byla jsem zvědavá na Lisin příběh, protože právě ona mi spolu s Kirsten byla nejsympatičtější. Navíc na konci druhého dílu autorka vcelku zajímavě Lisinu část rozjela. Velmi jsem se na tento díl těšila a pak BUM. Přišlo zklamání.
Za mě nejslabší díl. Tristan na ránu, on vlastnil deník svého nevlastního bratra a byl přesvědčený, že za jeho smrt může Lisa?! To ho jako nečetl nebo co?! Nebo je ještě narušenější než jeho bratr, jiné vysvětlení pro to nemám. A to je to prosím pan učitel psychologie.
Autorka kombinovala a kombinovala, až trochu překombinovala, ale co je nejhorší, tak se jí to evidentně zdálo málo překombinované, tak tomu na konci nasadila korunu. Jediné co se mi líbilo byl nápad s deníkem. Bylo hrozné číst zápisky narušeného člověka, ale člověk tak měl možnost nahlédnout do Lisiny minulosti.
Za mě 2,5*, víc tomu dát nezvládnu.

Tesset
20.07.2021 2 z 5

POZOR MINISPOILER
Tak třetí díl za mnou. Opět ani tady jsem nebyla spokojená. Vystudovaný psycholog a nepoznal hned z toho deníku, že se jedná o psychicky nemocného člověka? Dost divné, ne? Konec mírně přitažený za vlasy. A světe div se, i potřetí můžeme čekat žádost o ruku po několikatýdenní známosti. Tahle série za mě ne, jednou a stačilo bohatě.