Zlodějka příběhů

Zlodějka příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187754/zlodejka-pribehu-187754.jpg 4 1532 376

Josef Bergman série

< 2. díl >

Šéfka televizního scénáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost - lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a zůstává na charizmatickém inspektoru Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů.... celý text

MíšaS.
MíšaS.
26.03.2024 3 z 5

Fajn odpočinkové čtení. Další díly si také přečtu.

Ticiana
Ticiana
22.03.2024 4 z 5

Libilo se mi prostredi knihy. Myslim, ze si autorka zamerne vybira prave netradicni prostredi. Kniha byla oddechovkou, nemela jsem nejakou potrebu rychle cist nebo zjistit, kdo, co, jak a proc, coz je mozna chyba.


m_martina
m_martina
21.03.2024 5 z 5

Knihy paní Klevisové jsou výborné a moc hezky se mi čtou. Po dost dlouhé době jsem si v knihovně vypůjčila jeden z prvních případů Josefa Bergmana a moc se mi líbil. Postavy mi sice vesměs sympatické nebyly, ale jako detektivka se kniha povedla. Kromě toho mám ráda, když se případ odehrává v českém prostředí. Celkově jsem tedy byla opravdu spokojená a brzy si půjdu půjčit další.

Rihatama
Rihatama
13.03.2024 3 z 5

Klevisová druhým případem Josefa Bergmana neomylně potvrdila svůj modus scrivendi. Rozehrála dějovou linku s řadou aktérů a se dvěma ohnisky, od kterých se odvíjí pátrání po vrahovi ženy, která stála každou nohou v jednom z oněch ohnisek. Nutno uznat, že obě linie příběhu jsou zajímavé - přátelství od dětství s pokrevní přísahou a tým produkující televizní seriály, kde prakticky každý má své tajemství a ideálně jde po místu svého výše postaveného kolegy, nebo se vůbec snaží udržet v týmu. Nebo si udržet svou prominentní pozici, jako hlavní hrdinka tohoto románu. Taková nekrvavá detektivka založená na vztahových peripetiích. Klevisová mě tak do Zlodějky příběhů i samotných vražd vtáhla ještě o něco méně než v Krocích vraha. Taky jsem doteď nepobrala důvody jednoho útěku, a stejně jako v minulém případu, se skutečný vrah v případu objeví téměř mimochodem. Čtenář, který tak nemá potřebné minimum dílků skládačky, nemá šanci uspět s logikou. S Klevisovou se nicméně neloučím. Jsem zvědavá, jestli se skutečně stylem psaní zakopala v zákopech a pojede podle sice čtenářsky poměrně líbivé šablony, nicméně s již patrnými šrámy.

ještěrka38
ještěrka38
01.03.2024 3 z 5

Do poloviny knihy hrozná nuda. Říkala jsem si, kde je nějaká mrtvola. Ale pak to nabralo trošku obrátky, takže nakonec se to dalo. Ale kdo je zvyklý na zahraniční detektivky, tak toto je velmi slabé.

hannina
hannina
29.02.2024 4 z 5

Díl druhý z detektivní série s Josefem Bergmanem, který tentokrát řeší vraždy dvou scénáristek, nás přivádí do prostředí, v němž vznikají nekonečné seriály. A hlavně do vzájemných vztahů mezi tvůrci a jejich blízkými. A o ty vztahy, jak pracovní i soukromé, jde především. Vyšetřování je takový doplněk, byť Bergman a jeho kolegové jsou fajn. Jak už to u p. Klevisové bývá, na vyloženě sympatickou postavu nenarazíš, ale vzhledem k tomu, že jsem se rychle začetla a nepustilo mě to do poslední stránky, hodnotím kladně.

terinkha
terinkha
19.02.2024 4 z 5

07/2024
Nevím, jestli jsem teď nějak zaujatá, ale už podruhé mám pocit, že skoro do poloviny knihy to vlastně není detektivka. Možná to u jiných knih tak silně nevnímám, protože tady je to tempo dost pomalé, ale vždycky, když dojde k vraždě, tak se podívám a zhrozím se, kolik knihy už mám fakticky za sebou a ještě se nic nestalo :-D
Nicméně, tahle se mi líbila o kus víc než první díl. Bavilo mě to prostředí, zápletka, jednotlivé postavy a ten konec byl taky skvělej.
Za mě dobrý! Dávám 4 hvězdy :-)

Emik87
Emik87
17.02.2024 5 z 5

Druhý případ Josefa Bergmana se mi líbil stejně, jako ten první. Sice maličko složitější, ale já si takové detektivky užívám. Opravdu doporučuju.

Nikol2110
Nikol2110
15.02.2024

Druhá kniha od autorky, kde jsem absolutně neuhodla, kdo bude vrah. Napínavé čtení, které se i rychle čte.

pakoshka
pakoshka
12.02.2024 2 z 5

Audiokniha. To byla teda blbost. Neustálé opakování stejných slovních spojení, první hodiny jen přemýšlení - o co tu vlastně jde, je to fakt detektivka, nebo nějakej románek pro ženský ve středním věku?!, do toho mega nudný přednes. Uff. Ani nevím, jak jsem to doposloouchala.

schvomis
schvomis
30.01.2024 5 z 5

Doporučuji.

PetraBery
PetraBery
20.01.2024 4 z 5

Druhý případ Josefa Bergmana je stejně čtivý jako předchozí díl série. Kdo je vrah jsem neodhadla, prostředí seriálu bylo zajímavé a celkově hodnotím knihu kladně.

Verunka289
Verunka289
18.01.2024 4 z 5

Velmi zdařilá detektivka a milé zpestření mezi všemi těmi severskými detektivkami a thrillery. Tady jsem si dokázala víc představit prostředí, ve kterém se děj odehrával a i česká jména mi byla tak nějak bližší.

Knihomol22
Knihomol22
17.01.2024 4 z 5

Tuto knihu čtu jako třetí, až po Domě na samotě a Ostrově šedých mnichů. Zápletka zajímavá, dějová linka slabší a tak dávám 4* z pěti. Je znát, že každý následující díl o Josefu Brgmanovi vybrušuje a vybrušuje a až bude poslední kniha, jistě to bude diamant mezi českými detektivkami. Už teď se těším, čím mě autorka překvapí v díle Zmizela v mlze

Iva095
Iva095
17.01.2024 4 z 5

O proti Krokům vraha byl tento díl o dost lepší, protože tato kniha už se dá nazvat detektivkou. V příběhu bylo o dost víc vyšetřování což se mi líbilo.
Jediné s čím jsem měla problém byla arogance a nesympatičnost většiny postav.

Tída
Tída
09.01.2024 4 z 5

Na rozdíl od knih, kde se autorka snaží napodobovat severské detektivky, se mi tahle líbila moc. Dobře popsané "přátelství" tří žen, vykreslené vztahy, uvěřitelný motiv, postav tak akorát, okořeněno netradičním prostředím nekonečného seriálu. Zasloužené 4*

85098211
85098211
09.01.2024 5 z 5

Tato kniha, přestože je druhá v pořadí v sérii detektivek s Josefem Bergmanem, se mi dostala do rukou až nyní - když už mám za sebou i další díly. Ale vůbec to nevadilo, protože se jedná o uzavřený případ, u kterého není žádná logická návaznost na ten předchozí. Knihy jsou totiž propojené pouze osobou výše zmíněného vyšetřovatele ;-). Hned na začátku se čtenář seznámí s jednotlivými protagonisty - a hlavně protagonistkami, a může si tak vytvořit svůj názor na ně, který pravděpodobně nebude zrovna lichotivý ;-). A nejen to, jejich prostřednictvím se ocitne ve filmovém prostředí, kde se točí nekonečný seriál ze života... Anna a Ester jsou kamarádky od dětství, ovšem jen jedna z nich dosáhla (snad) toho, co si přála a vysnila. Je to ale všechno pravda, nebo je Annin život vystavěný z umně vybudovaných lží? Po určité době dojde k vraždě a na scéně se objeví Josef Bergman, který ji musí spolu se svou kolegyní vyšetřit. Pátrání po pachateli je obtížné, policie nemá totiž dlouho žádnou pořádnou stopu. Podezřelých sice není zase až tolik, ale většina z nich má alibi. A potom je zabita další osoba, která má úzkou souvislost s Annou...
A na závěr bych už jen chtěla podotknout, že se to v knize jen hemží světlovláskami a tmavovláskami, až je to nápadné ;-). To je ovšem to jediné, co bych autorce chtěla vytknout. Jinak se mi ale kniha líbila. No a krátce zde byl zmíněný také Bergmanův kocour, pojmenovaný po Diegu Maradonovi ;-), proto se mi kniha dokonale hodila do prvního bodu letošní Čtenářské výzvy. Dávám tedy hodnocení nejvyšší a brzy se budu těšit na další případ...

Vesmich
Vesmich
03.01.2024 5 z 5

To byla sestava! Úplné panoptikum úchyláren. Tam bylo takových kandidátů na zamordování, že bylo potřeba lupou hledat nějakého rozdýchatelného.

Jančislava
Jančislava
19.12.2023 4 z 5

Moje druhá kniha od paní Klevisove. Prvni byla nic moc, tato byla lepší. Naštěstí příběh nebyl moc dlouhý, jinak by mě to asi bavilo méně. Příběh Anny zajímavý, postavy trochu jednoduché, příběh Agaty mi vlastně přišel zbytečný. Celkově se mi příběh, ale docela líbil.

Sudin
Sudin
29.11.2023 4 z 5

Jednoduché čtení, četlo se dobře, závěr zajímavý a překvapivý, ale do 5* tomu něco chybělo.