Zloději dýmu

Zloději dýmu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406291/bmid_zlodeji-dymu-JLq-406291.png 4 457 121

Zloději dýmu série

1. díl >

Princezna, zrádce, lovkyně a zloděj. Čtyři hrdinové mají v rukou osud světa. Čtyři národy stojí na pokraji konfliktu. V Brigantsku se princezna Catherine připravuje na politické manželství bez kapky lásky, které pro ni chystá její krutý a ambiciózní otec. V Calidoru touží zhrzený sluha March po pomstě knížeti, který zradil jeho lid. V Pitorii cestuje lehkomyslný Edyon od města k městu a krade přitom jednu cetku za druhou, jen pro ten závratný pocit. A na pusté Severní planině při lovu démonů utíká třináctiletá Tash o holý život. Každý je jiný, a přesto je něco spojuje. Všem osud rozdal karty, se kterými hrát nechtějí, a oni z nich musí dostat to nejlepší. Všechno se mění. Spojenectví se přelévají a rozpadají, staré jistoty tříští a životy našich hrdinů i všech kolem nich se obrací naruby. Jejich budoucnost je neoddělitelně propojena nepředvídatelnými vlivy magie a války. Kdo povstane a kdo padne? Komu se podaří vybojovat si své místo v životě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Smoke Thieves , 2018


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
19.11.2023 5 z 5

Naprosto boží kniha pro začínající čtenáře fantasy. Pokud jste četli sérii "Half bad, tak se Vám bude líbit. Jedna z knížek s prvky LGBT :)

Debbra
28.08.2023 5 z 5

Právě jsem knihu dočetla a popravdě mě překvapují komentáře typu, že se čtenář nemohl začíst. Opravdu? Děj mě ihned dostal a já s každou kapitolou byla zvědavá, jak se osudy všech postav propletou. Nejvíce mě bavil příběh Catherine a Tash. Za mě byl příběh poutavý a těším se na čtení dalšího dílu.


Princezna22
02.06.2023 3 z 5

Krásná obálka, krásné listy jinak barevné. Krásná do knihovny.. Ale na čtení asi ne. Moc mi trvalo se začíst, nakonec přečteno a docela rychle.. Uvidíme další díl..

Christine-Marie
26.09.2022 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila. Měla krásnou obálku, zajímavou anotaci. Bohužel jsem se do knížky velmi špatně začítala, i když mi její děj díky krátkým kapitolám utíkal poměrně rychle. Čtení jsem však odkládala a vlastně mě ke čtení motivovalo to, že čím dřív ji budu mít přečtenu, tím dřív si rozečtu něco jiného. Některé části jsem přeskakovala, některé postavy mi přišli ploché. Asi vím, co se u každé z nich autorka snažila vyjádřit, ale moc jí to podle mě nevyšlo. S knihou jsem neměla v plánu pokračovat. Do doby, dokud se v příběhu neobjevil úžasný Zayn. Kniha mě mile překvapila velmi dobrými dialogy, smyšlenými knihami uvádějící některé kapitoly, ale je to právě Zayn, jehož osobnost mě vede k pokračování.

zsykorova
27.07.2022 4 z 5

Tato kráska mi teď několik dnů dělala společnost a krátila mi dlouhé večery, ale jsem upřímně ráda, že už ji mám za sebou. Neřekla bych, že by to byl špatný příběh, ale zřejmě jsem měla jiná očekávání.
Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst, všechno pro mě bylo zmatené. Bylo tam moc postav a já potřebovala hodně času, abych se zorientovala. Ale potom už to plynulo rychle a stránky ubývaly rychlostí blesku.
Nejvíc mě bavila dějová linka Catherine a Tash. Líbilo se mi, jak na sebe různé věci navazovaly, jak se to všechno nakonec spojilo a vytvořilo dokonalý celek. Konec naprosto zlomil moje srdce a nebudu lhát, brečela jsem jako želva.
Nakonec to nebylo úplně špatné a po trošku těžším začátku mě knížka velmi bavila. Rozhodně nelituju, že jsem si ji přečetla a těším se na další díly, protože mě opravdu zajímá, jak to dopadne.

Kaila146
31.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Pozitiva:
Prostředí Pitorie a Severní planiny
Démoni, jejich dým a ilegálnost toho všeho
Napětí na konci
Postavy¨
HOLYWELLOVA SMRT
Negativa:
Hrozně rychlý konec, najednou boom a lidé hroozně rchle umírají
Ze začátku jsou postavy jako postavy ze SoC, akorát tam není Kaz
A samozřejmě hluchá místa

Více na mém bookstagramu @kaila146_watt

M.C.SMITH
14.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Ze začátku jsem měla problém se zorientovat. Poměrně dost postav a přišlo mi to matoucí. Postupem času jsem se začetla a ke konci jsem už hltala jednu stránku za druhou.
Kniha má skvělý námět. Líbí se mi dým démonů a ještě více mne upoutal ten purpurový, který dokáže léčit. Oblíbila jsem si princeznu Catherine a prince Zayna. Edyon mi taky přišel jako příjemný muž a ta malá lovkyně démonu Tash byla skvělá.
Knihu jsem přečtla a ráda se pustím do druhého dílu.
Pro mne to bylo příjemné čtení a jsem spokojená.

Carol1122
24.03.2022 2 z 5

Bohužel mě příběh také nenadchl. Do čtení jsem se občas nutila a některé postavy mě bavily méně než ty druhé. Za mě mistrovsky dokáže napsat příběh z více úhlů postav pouze George R. R. Martin, autor Hry o trůny. A ačkoliv ve výsledku samostatné příběhy postav dávaly vcelku smysl, mne tento svět tolik neoslovil. Hvězdičku dávám za nápad, který by mohl být pěkný, pokud by se dobře rozvíjel možná jen z pohledu jedné postavy. Druhou hvězdičku dávám za velmi pěknou obálku a stránky které byly po kraji třpytivé a růžové:) Nechám ve hvězdách, jestli se někdy pustím do druhého dílu.

tereza3886
27.01.2022 2 z 5

knížka mě bohužel vůbec nebavila. Je vyprávěna z úhlů 5 postav a jen jedna mě bavila aspoň trochu. trochu zklamání

Nikidree
19.11.2021 2 z 5

Vypadalo to jako zajímavý příběh s různými postavami, které nemají téměř nic společného. Jenže ať jsem se snažila sebevíc, nechytl mě. Do čtení jsem se nutila a skoro jsem to chtěla vzdát.
Ačkoliv je nápad zajímavý, provedení za mě velmi pokulhává. Vlivem toho, že sledujeme 5 hrdinů, kteří sem tam dostanou prostor, se to celé neskutečně táhne. Některé kapitoly mi přišly naprosto zbytečné. Troufám si říct, že mají spíš informativní obsah, aby čtenář lépe pochopil osobnost některého z hl. hrdinů, ale mě to tedy úplně minulo. Navíc když vám sednou jen 2 hrdinové z 5, je těžké si knihu užít..
Bohužel jsem si neužila ani konec, který je z celé knihy nejzajímavější. A jelikož mě ani moc nezajímá, jak to dopadne, nejspíš se do dalších dílů v brzké době pouštět nebudu.

sydneysage04
15.11.2021 4 z 5

Kniha je dobrá, ale ve srovnání s jinými není zas tolik čtivá, několikrát jsem se do čtení musela nutit. Přitom děj je skvělý a napínavý, spíš mi nesedl styl psaní.

Lalina3
20.10.2021 3 z 5

Stejně jako někteří mám opět problém s hodnocením - 3, nebo 4?- na jednu stranu je kniha zajímavá, ke konci dosti napínavá, ale na druhou stranu velkou část knihy se nic neděje a až do 3/4 knihy se to táhne a vlastně nic vám nedává důvod číst dál :D Snad tohle byl jen dloooouhý úvod a příští díl bude rychlejší a čtivější, protože což o to, potenciál to má!

nikiss76
12.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Pět postav, pět rozdílných životních příběhu, pět osudů, které nakonec byly svedeny dohromady. Každá postava měla něco do sebe a hrozně se těším, jak autorka zamíchá kartami a co jim postaví za překážky. Mám spousty otázek (koho si Catherine nakonec vybere, co se stane s malou lovkyní démonů, odpustí Edyon nakonec Marchovi až se dozví pravdu) a spekuluji, jak vše nakonec dopadne.

kindlova42
24.06.2021 4 z 5

Musím říct, že jsem u týhle knihy měla problém dát přesný počet hvězdiček. Tři mi přijdou málo, jelikož příběh nebyl vůbec špatný, ale čtyři v kontrastu s jinými knihami, co jsem tenhle měsíc četla jsou zase hodně, protože jiné příběhy mě vtáhly do čtení více. Proto bych zde dala 3,5* kdyby to šlo.
Jak říkám, příběh to nebyl vůbec špatný. Svět ve kterém se děj odehrává je zajímavý. Postavy mají spoustu potenciálu. Žádnou z hlavních postav jsem si zatím úplně neoblíbila jako favorita, kterému bych bezmezně fandila, ale zároveň se mi žádná hlavní postava nezprotivila. Příběh je vyprávěn z pěti různých pohledů, kdy jsou všechny postavy většinu knihy na jiných místech a stále se mezi nimi přeskakuje, což podle mě zapříčinilo, že děj ubíhal oproti jiným příběhům velmi pomalu. Přečtení knihy mi tedy trvalo o něco déle než jindy. Některé pasáže se táhly, ale přesto zvraty v příběhu a propojenost osudů všech postav je zajímavá zápletka.
Tato první kniha na mě působila jako velmi dlouhý úvod do světa, kde se toho začíná odehrávat velmi mnoho. Kde nejdříve jsou nám představené jednotlivé postavy a jednotlivá království, jsou nám na stíněné spory a rozdílnosti království apod.
Jsem rozhodnutá přečíst si druhý díl z triologie, kde si myslím, že se příběh všech hrdinů teprve opravdu rozjede na plné obrátky. Snad to tak bude a moje očekávání po přečtení prvního dílu budou naplněna :)

marina4088
26.05.2021 4 z 5

Upřímně jsem se knížky trošku bála (ačkoliv od autorky naprosto zbožňuji sérii hald bad) toho, jak se vypořádá s příběhem z pohledu 5 osob, což je prostě jednoduší zkazit, než když píšete o jedné osobě. Každopádně mě překvapila, protože se jí to povedlo docela dobře. Máme tu vyprávění 5 osob, které nemohou být rozdílnější - princezny Catherine, Tash, Ambrose, Marche a Edyona. Do některých se dá zakoukat více jak do ostatních, ale příběh všech je důležitý, abychom později pochopili vývoj jejich chování a některé jejich skutky.

Mě osobně nejvíce bavila linka Tash a Marche. Catherine a Edyon byli takový průměr a Ambrosův příběh tam prostě byl.. A nebyl zajímavý. Jeho linka tam byla nejméně čtivá, ale zase chápu, že tam musela být kvůli pozdnějšímu vývoji, jak už jsem psala. Ups.

Největší dojem na mě udělalo postupné prolínání všech linek v příběhu. Nic tam nebylo narváno "násilím", všechno šlo hezky postupně, stejně jako představování dýmu a ostatních věcí. Člověk si v hlavě vytvořil určitou otázku a v určitou dobu mu byla i zodpovězena, což cením.

A naprosto obrovské plus za obálku a barvy stran. To se fakt povedlo.

knihomolka74
21.05.2021 4 z 5

Dlouho mi trvalo, než se mi podařilo se do knihy začíst. Dokonce jsem ji i párkrát odložila, což se mi nestává. Ale pak jsem ji dočetla na jeden zátah. Příběh je jednoduchý, občas jsem se trochu ztrácela ve střídání jednotlivých kapitol. Celkově mě knížka bavila a určitě si přečtu i další díly.

Dyna08
14.04.2021 3 z 5

Děj se sice trochu v určitých částech táhl, ale jinak kniha byla moc krásná ❤️

tadobra
07.04.2021 2 z 5

styl psani hrozne jednoduchy. vubec me to nebavilo. realne se neco delo az poslednich dejme tomu 100 stran, takze tri ctvrtiny knihy totalne o nicem.
druhy dil by mohl byt lepsi, ale cist ho nebudu, protoze zaprvy- jak jsem rekla, styl psani je bida, zadruhy- vsechny postavy totalne nesympaticky a plochy, zatreti- nic me na tom proste nebavilo.
nevim, proc tomu davam dve hvezdicky. mozna za obalku.

katkavasik2908
05.04.2021 3 z 5

Docela super příběh. Skončilo to hodně otevřeně, takže jsem zvědavá jaký bude další díl. Postavy mám ráda, ale celé to bylo docela předvídatelné a chybí tomu určitá originalita. Autorka píše dobře, ale více detailů by neuškodilo popsat, ale aspoň to celé rychle ubíhalo.

popeluška
05.04.2021 5 z 5

Nejdříve jsem se nemohla začíst a pak zase přestat číst :-) naprosto úžasné a velmi čtivé :-) Potřebuji nutně druhý díl :-))) za mě plný počet *****