Zloděj psů

Zloděj psů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392634/bmid_zlodej-psu-3zf-392634.jpg 4 11 6

Povídky o psech a lidech Deset dobrodružných povídek o síle vztahu psa a člověka ilustroval legendární malíř Rychlých šípů, Marko Čermák. "Pojí nás s nimi místo a čas, už více než 10.000 let," říká Josef Urban. "Od doby kamenné jdeme bok po boku a někdy taky proti sobě." Milovníci zvířat, romantiky a hlavně pejskaři, šiřte všemi směry - pro krásu a slávu potomka vlka, vždyť proto existujeme spolu.... celý text

Dobrodružné Povídky Literatura česká
Vydáno: , The Dog Trail
Originální název:

Zloděj psů , 2018


více info...

Přidat komentář

MaruškaM.
04.02.2020 5 z 5

Od Josefa Urbana jsem četla už několik knih. Na tuhle jsem byla extra zvědavá. Povídky, navíc o psech, to se vymyká jeho obvyklé tvorbě. Tentokrát příběhy jeho vlastní. Tedy neměl o dobrodružství v životě nouzi .... a společné zážitky se synem ..... dnešní děti by mu je měli závidět. Taková dobrodružství se hned tak nezažívají.
Autor je dobrodruh, srdcař, prožívá opravdově, věří ve staré pravdy a zákony přírody. Jde si vlastní cestou a nevybírá si ty jednodušší. Život nežije, ale prožívá a bez psí společnosti si ho nedovede představit. Tak bych shrnula moje dojmy z četby.

Jikmi
19.01.2020

Knižku jsem přečetl na jeden zátah. Skončil jsem ve 3 hodiny ráno. Kdo umí přemýšlet o životě tak si z knížky dokáže dokáže odnést mnoho poznatků. Pejsky, jmenovitě boxery, jsem choval přes 25 let a po přečtení se znovu zamýšlím si dalšího pořídit. Při čtení jsem si v mé představivosti dokázal příběh krásně vybavit. Někdy si říkám, že pro zvířata jsme mnohdy ochotni udělat více než pro lidi.


Inka063
22.08.2019 5 z 5

Urban má obrovský vypravěčský talent. A také rozsah témat, o nichž píše. Jeho vyprávění je tak napínavé, naturalistické, živé, fascinující a plastické, že jsem knížku o 280 stranách přečetla za pár hodin. Párkrát jsem brečela, párkrát zuřila, co jsou lidi za odporný hovada.
Je to knížka nejen o nesmírné lásce a obětavosti ke psům, ale je také oslavou svobody jakéhokoli živého tvora, oslavou přírody, splynutí s ní, je o zbytečnosti a pomíjivosti peněz, které nikdy nepřinášejí nic dobrého, je z ní cítit obrovská pokora ke všemu živému.
Všechny myšlenky autora mi mluví z duše, a tak jsem mu se samozřejmostí odpustila i to, že se někdy opakují věty, někdy i stejné krátké pasáže, a že má trochu podivný slovosled (sloveso dost často až na konci věty).

„Toužíš-li po svobodě, dej ji všem kolem. Daruj ji, neboť svoboda je dar. Žít na řetězu, nejstrašnější věc, jež se vám může v životě přihodit. Ani léta v kriminále nevydají za dva dny otroctví v okovech. Proč? Protože železo chladí a přitom pálí jako rozžhavený cejch. Cejch hanby a pohrdání s tím, co chcete vy“.

Martinka15
04.05.2019 5 z 5

Výborná a zábavná kniha. Moc jsem se bavila a nedokázala se od čtení odtrhnout. Moc doporučuji!

Mirka2778
19.03.2019 3 z 5

Tak tuhle knížku jsem si koupila, protože je na obálce čechohorák.
A od teď budu zlá i když nechci. Už nějaký čas vím, že víc mě baví Urbanovy náměty, než jejich zpracování. "Ich forma" textu vyznívá samolibě, nadutě, sebestředně. Chvilkama kroutíte hlavou a říkáte si:"Ten chlap si hraje na všespasitele." a vzápětí se dožaduje téměř politování, jak mu okolí nerozumí a ubližuje.
Naivita některých kapitol by mohla být nabídnuta i dětskému čtenáři, ale jejich drsná forma vyprávění to znemožňuje. Končím, jak jsem začala, obsah knihy vzít a dát přepsat někomu zručnějšímu.
Ilustrace Marko Čermáka jsou skvělé, vlastně ihned ve mě vyvolaly nostalgii.
Hvězdy dávám panu Čermákovi, Buckovi na titulu a námětu.

den_i
31.01.2019 5 z 5

Zábavná a skvěle ctiva,kapla i slzicka.Kniha je super