Zlodej duší

Zlodej duší https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447283/bmid_zlodej-dusi-QyY-447283.jpg 4 332 92

Klasický scenár: miesto odrezané od okolitého sveta, kde sú ľudia vystavení napospas chladnokrvnému zločincovi. Musia sa zomknúť, spojiť sily a čeliť nebezpečenstvu dovtedy, kým medzi sebou neodhalia páchateľa alebo kým nepríde pomoc zvonka. Túto dramatickú situáciu rozohrala už Agatha Christie v známom románe A neostal ani jeden, kde je miestom zločinu prepychové sídlo na pustom ostrove a kde postupne, tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, ubúda aj hostí, ktorých vraždí šialený vrah. Presne podľa tohto klasického receptu postupuje Sebastian Fiztek v trileri Zlodej duší. Miestom, ktoré poveternostné podmienky odtrhli od zvyšku sveta, je psychiatrická klinika, a pôvodcom všetkého zla a hrôzy je perfídny psychopat. V minulosti mu padli za obeť tri mladé ženy, uniesol ich a po týždni zajatia ich prepustil na slobodu. Všetky tri sú psychicky zlomené, pôsobia dojmom, akoby boli pochované vo vlastnom tele. Nik nedokáže preniknúť do ich duše, jedna v dôsledku hroznej traumy dokonca zomrie. Neznámy páchateľ nájde ďalšie pôsobisko na psychiatrickej klinike a práve tam si vyberie štvrtú obeť. Pacient Caspar napriek svojej amnézii verí, že pozná nebezpečného zločinca, ktorý to má všetko na svedomí. Vrah vyčíňa ďalej, pri každej obeti zanechá hádanku, ktorú musí zvyšok obyvateľov kliniky rozlúštiť, ak chce túto hru na mačku a myš prežiť.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Der Seelenbrecher , 2008


více info...

Přidat komentář

Andy08
26.12.2023 3 z 5

Zklamání veliké...

Johny_H.
19.11.2023 1 z 5

Mám moc rád tohoto autora, ale tohle mi vůbec nesedlo. Moc postav a pořádně nevím co se tam dělo až jsem byl nucen občas přeskakovat a to opravdu nedělám.


katushah
09.11.2023 5 z 5

Miluji tohoto autora. Další perfektní thriller. Tady jsem teda vůbec netušila vraha. A téma hypnózy a duševního vězení je pro mně hodně děsivý.

lalela
20.08.2023 3 z 5

Po přečtení jsem stále na rozpacích. Knížka nebyla špatná, ale trochu se mi pletly postavy, trochu jsem tušila, že zaklínač nebude ten, o kterém si to všichni mysleli, ale hlavně!!! na rozuzlení si ráda přijdu sama, ne že mi někdo napíše, jak to všechno bylo a nebylo. Jinak stále nevím, jak se k Fitzekovi postavit, má svůj styl psaní, ale pořád mi na tom něco chybí.

malýčtenář
30.07.2023 4 z 5

Nevím, jak se k této knize postavit. Trochu horor , hodně napětí, chvíli jsem se nemohla zorientovat v postavách, zato konec stál za to přečtení. Zkrátka kniha, která se mnou dost zamávala, ale stála za přečtení.

JointlieKat94
09.10.2022 4 z 5

Musím trochu odporovat tomu, že do poslední chvíle netušíte, kdo za tím stojí. Mě to napadlo, ačkoliv tohle normálně nečtu. Ano, napadlo, protože ten člověk k tomu má důvod. :)

Na několika stránkách jsem si říkala, že to prostě nemůžu dočíst. Bylo tam několik scén s krví, se zvířaty, a to prostě nedávám. Přečkala jsem to, netrvalo to tak dlouho. Do příběhu jsem se tak ponořila! Pořád jsem bádala a neustále jsem se ztrácela- v příběhu, době, v lidech.

I tak mě to překvapilo, ten způsob, jakým se vše provádělo, asi jsem to v sobě neřešila tak "do hloubky".
Ale jo, byl to mazec! A v celku líbivej, 4* ideál. :)

Layyen
18.09.2022 4 z 5

Občas maličko né tak poutavé, ale jak se děj rozjede tak to začne stát za to :-)

Patrik02
30.05.2022 4 z 5

Tísnivá atmosféra psychiatrické léčebny byla sázkou na jistotu. Autor drží čtenáře v napětí do poslední strany, rozuzlení je více, než překvapivé a vše do sebe ve finále opravdu hezky zapadne. Zdařilý psychothriller.

lachtan77
19.05.2022 4 z 5

od Fitzeka jsem už četl Sběratele očí a byl to takový lepší průměr. Zaklínač duší se moc nelišil. Musím uznat, že tomu nechybělo napětí. Normálně bych napsal, že závěr byl přitaženej za vlasy, ale k celému příběhu se to docela hodilo. Určitě si Fitzeka ještě najdu.

Šnek86
08.04.2022 2 z 5

Postavy jsou nevýrazné a celý děj v psychiatrické léčebně ve mě nějak nedokázal vyvolat intenzivnější emoci.Obrazy mezi snem a realitou.V podstatě jsem se třičtvrtě knihy nudil a čekal jen na konec.Což se ale vyplatilo.Bravurní konec, kdy se vše osvětlí a zapadne do sebe mě bavil. Nejdříve jsem chtěl napsat, že se jedná o podprůměrný psychothriller, ale nebyla by to pravda. Těžko hodnotit, ale tentokrát zůstanu jen u 2 hvězd, i když konec by zasloužil i 4,5.

Darja.8
18.03.2022 5 z 5

Tak tahle knížka mě naprosto dostala. Nejenže do poslední chvíle nevíte,kdo je Zaklínač duší,ani neznáte motiv,proč to dělá.
Knížka vás udrží v napětí do poslední stránky.
Místy jsem napětím ani nedýchala.
A konec ten je přímo mistrovsky vyvedený.
Doporučuji.
Dávám 10 hvězdiček

Erlif
01.02.2022 3 z 5

Nějak nevím... Úplně mě to nebavilo, ze začátku bylo horší se zorientovat. Když se to rozjelo, tak už to bylo lepší.. Ale jak jsem byla nadšená ze Sběratele očí, tak tohle žádná pecka nebyla... Takový průměr, co neurazí, ale zfilmované by to špatné být nemuselo...

Šárka88
23.12.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, jen trosku zdlouhavé na pár stránek.

martousek
26.11.2021 4 z 5

Sice jsem se místy ztrácela a musela listovat zpět, srovnat si jména, ale určitě u knih tohoto autora zůstanu. Víc se prozradit nedá. Jen - "Pěkné čtení."

Martiiiik
04.11.2021 5 z 5

Zajímavá kniha :-) Celou knihu je člověk napjatý, co se z toho nakonec vyloupne.. :-) Autor krásně udržuje čtenáře v napětí celý čas.. :-) Rozhodně je to velmi zajímavé téma a asi mě to ponoukne trochu si rozšířit velice povrchní znalosti problematiky :-D a věřím, že nebudu sama :-) PS: doufám, že konec knihy je opravdu fikce :-D kdo četl, pochopí :-) kdo ne, doporučuji přečíst :-)

Allla9
30.08.2021 5 z 5

Tentokrát pan spisovatel napsal dokonalý psycho thriller.

adulik23
28.07.2021 2 z 5

Podľa toho ako ľudia Fitzeka vychvaľovali som očakávala bombu avšak bol to len taký priemer, aspoň čo sa mňa týka. Na začiatku som veľmi bojovala so štýlom písania a v podstate aj stým, že čítam ale vôbec neviem o čom... možno iná kniha by ma uchvátila viac, uvidím, momentálne ale Fitzeka odkladám bokom...

Nunynka
22.05.2021 4 z 5

Četla jsem Pacienta a z toho jsem byla nadšená. Jde vidět,že tuto knihu napsal autor dřív a ještě není tolik propracovaná. Ale ve finále mě kniha bavila. Určitě si od autora přečtu další knihy.

zimolka
12.04.2021 3 z 5

Konec jsem rozhodně takový nečekala,ale kniha Pacient byla o něco lepší.

Majuš333
15.03.2021 3 z 5

Oceňujem krátke kapitoly a súhlasím, že každá z nich skončí tak, že sa nedá kniha odložiť. A vždy sa teším, aký kolotoč s nami zase autor roztočí... ALE! Od Sebastiana Fitzeka som prečítala zatiaľ len tri knihy a v dvoch z nich je týranie zvierat, či týraný havko... Neviem, či sa v tomto autor vyžíva alebo čo...ale mne to neskutočne vadí, takže opäť dve * uberám!