Zločiny za časů c. k. monarchie

Zločiny za časů c. k. monarchie https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194487/bmid_zlociny-za-casu-c-k-monarchie-QyO-194487.jpg 4 19 8

Není třeba si vymýšlet, stačí jen prolistovat zaprášené archivní dokumenty, aby před námi ožily staré, dnes už zcela zapomenuté zločiny. Příběhy, které jsou v této knize popsány, se skutečně staly a ve své době způsobily hodně strachu a vzrušení. Kdo rozřezal a rozházel po Praze tělo Rebeky Humpolcové? Jak došlo k vraždě přímo v budově královéhradeckého soudu? Jak tragicky skončil spor dvou mladých dívek v Praze nebo proč došlo ve východočeském Komárově k několika masovým vraždám? Kniha popisuje další záhadné případy a zločinné skutky a odhaluje metody tehdejší kriminalistiky.... celý text

Přidat komentář

Šnek86
10.12.2021 5 z 5

Poutavým stylem psaná kniha, která vás nenechá chladným.Pohledy do duší vrahů, zlodějů, záletníků a mnoha dalších individuí.I zde platí výrok Homo homini lupus.Občas nepochopitelné a zkratkovité jednání lidí, kteří na těchto stránkách v okamžiku lidmi být přestali.

edith79
20.07.2020 5 z 5

Moc dobré čtení. Vždycky mě zajímala historie zločinu v naší zemi a tady je velmi poutavě popsáno několik případů. Atmosféra té doby je parádní. Objevila jsem náhodou ve výprodeji, ale klidně bych za ní zaplatila i víc. Stojí to za to.


Pablo Kral
19.12.2019 5 z 5

Je pozoruhodné, co se může vyklubati, a také čas od času vyklube, z (na pohled) úplně obyčejných lidiček, někdy taky z (na pohled) darebáků od kosti, ale také dobráků čistých jak lilie. Nevyzpytatelné jsou cesty člověčí. Já za mravnostními i jinými kriminálními delikty zde plasticky popsanými pořád vidím zase a jenom toho zmateného člověka, který si často ani neuvědomuje, že se sám v sobě nevyzná, neví, co má a nemá dělat, a vlastně ani neví, co u všech všudy chce. Každopádně etický rozměr knihy místy směřoval můj názorový svět do říše lidových bájí, mýtů a příběhů všeho druhu. Až ty totiž vypovídají o člověku pravdu, a nic než pravdu. Protože osudy lidí jsou prý vepsány ve hvězdách a ani to neštěstí nechodí po horách tak jako po lidech. Snad nebude to znít jako nebetyčná troufalost, když dovolím sobě tvrdit, že dobří lidé, i ti zlí, jsou pořád jenom obyčejní lidé, a já chápu a hluboce rozumím oběma "kategoriím". Kniha mi poskytla lidský průhled do osudů mnoha, se kterými se život nemazlil. Byla to moje druhá kniha od autora a splnila očekávání. Chci na tomto místě udělit panu Šindelářovi za tuto knihu velikou pochvalu, a jako jeho vděčný čtenář neprodleně spěchám shánět jeho další díla. Dávám pět hvězd.

daza.dt
12.12.2019 5 z 5

Zajímavé čtení, krátké příběhy, které se čtou opravdu rychle. Je vidět, že jsme si jako lidstvo moc nepolepšili a stále jsme se k sobě neuvěřitelně krutí a lhostejní. Jako rodilého Hradečáka mě překvapilo množství příběhů z okolí Hradce Králové.

Atanone
07.08.2018 4 z 5

Zajímavé i když pěkně ponuré čtení. Přečíst by si měli hlavně fandové písně "Bejvávalo dobře ".Dnešní pachatelé těžkých zločinů se ve srovnání s c.k. monarchií mají jako v bavlnce,nemluvě o tehdejším způsobu trestu smrti.
Paradoxně neustálé opakování toho „jak“ , je asi to jediné,co mi na knize vadilo.

snílkařka
23.03.2018 4 z 5

Z této knihy Vás bude tak trochu i mrazit:-). Příběhy podle skutečných událostí jsou vždy silné.A jelikož se to stalo už před více jak sto léty přijdou Vám nějaké ty případy tak trochu asi tragikomické ale z větší části z nich jsem měla husí kůži.Takže vřele doporučuji.

katy238
17.01.2018 5 z 5

Zajímavě pojatá kniha o hrdelních zločinech na přelomu 19. a 20. století. Pečlivě zmapované případy doplněné o fotografie vztahující se k dané době. Popis není suchopárný, kniha dokáže zaujmout. Doporučuji každému zájemci o kriminální historii.

jindrich7442
15.01.2017 4 z 5

Po dlouhé době se mi dostala do ruky kniha pana Šindeláře a opět mě nezklamal. Velice čtivým a napínavým způsobem líčí kriminální činy, průběhy vyšetřování a soudní průběh zejména druhé poloviny 19. stol.