Černý sníh

Černý sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143059/cerny-snih-143059.gif 3 55 14

Kdo je ve skutečnosti pachatel a kdo oběť? Nikdy nedej na první dojem, zdání klame... Lařin bratr Simon zmizel beze stopy. Nikdo netuší proč. Policie nemá pro jeho zmizení žádné vysvětlení. Lara se proto rozhodne pátrat na vlastní pěst... Věci, které postupně vyplouvají na povrch, se k Simonovi vůbec nehodí. Ve městečku se začínají šířit divoké řeči a spekulace o násilí, vydírání a mučení. Je Simon opravdu oběť? Jakou děsivou pravdu odhalí pátrání?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Schwarzer Schnee , 2010


více info...

Přidat komentář

Petulla72
29.11.2019 3 z 5

neurazí, nenadchne.

Miluska2810
26.03.2019 odpad!

Moj nazor...uplna strata casu.


Simončelí07
04.07.2018 2 z 5

Od samého začátku je kniha velmi předvídatelná. Kniha mi připadne jako rozsáhlá středoškolská slohová práce.

Zlatinka.Emilly
26.03.2018 3 z 5

Mě se tato kniha docela líbila, je rozhodně lepší, než Ledové oči od stejné autorky. Ale ... zajímalo by mě, jestli si autorka tento příběh sama přečetla :) Policie je neschopná, Lara a její kamarádka samy podnikají pátrání, jednak hledají bratrovo kolo, pak zjistí, kam Simon odjel (policie to neví), nakonec bratra najde. Od třetiny knihy mě bylo jasné, kdo za tím vším stojí a zase autorčin styl - nikdy nedej na první dojem, nevěř nikomu. Jen se mi nelíbil ten otevřený (pro mě tedy alespoň je otevřený) konec příběhu. Fandím oběma mladým, aby překonali to, co bylo a zůstali spolu. Protože Bonzovi bych věřila :)

DracoMalfoy
17.05.2017 1 z 5

Přes temnou atmosféru, kterou knize nejde vytknout, dávám velmi malé hodnocení. Neskutečně mi vadil typ vět, připadalo mi to jak od nějakého třeťáka, a hlavní hrdinka byla strašná. V životě jsem nepotkala (ani nečetla) o nikom tak neskutečně naivním. Za mě teda propadák.

AGAMENON
03.01.2017 3 z 5

Tato kniha rozhodně není žádné velké umění (ani si na něj naštěstí nehraje). Je to lehké, odpočinkové čtivo, s nepříliš komplikovaným vývojem děje. Ideální věc na cca dvouhodinovou cestu vlakem či jiným meziměstským dopravním prostředkem.

Půca4
20.12.2016 3 z 5

Krátké, nijak náročné čtení. Podle mého názoru mnohem lepší než Ledové oči, ale pořád to na ty 4 hvězdičky nestačí.

Lemon
04.11.2015

Jednoduchá kniha. Přišlo mi, že na začátku se děj až moc vleče a teprve myslím na posledních 50 stránkách se vše rozluští a najednou je vše OK, což mi nepřišlo moc zajímavé. Jinak kniha nenáročná, spíš oddechová.

Pedruska01
23.09.2015 3 z 5

Kniha není žádný trhák, co si budeme povídat, ale čte se hezky a děj má smysl (i když až možná moc "akce" do takové brožurky + věkovou kategorii). Když jsem jen tak listovala stránkami a hádala, o co v knize půjde, napadla mě jistá teorie - konkrétně k Bonzovi. Samozřejmě, teorie se nepotvrdila, ale to neznamená, že bych musela být zklamaná. Ani náhodou. Kniha ohledně hodnocení víc jak na zlatý střed nemá, ale rozhodně to hodnocení klidně podtrhnu!
Laru ke vztahu k Maxovi chápu, chtěla mu prostě věřit a to, co jí vyvstávalo před nosem se k němu prostě nehodilo, takže to jistě nemohl být on. Tohle není jen v případě, že to vychází z autorova pera. Nikoliv. Ohledně Bonza... ze začátku nic moc valného mínění, ale pak mi toho kluka bylo sakra líto, protože jsem si ho strašně oblíbila. :)
Upřímně, ten konec... stál za prd. Když už to dopadlo, tak jak dopadlo, tak se vší parádou, ne? Nejspíš ne. Ale, happyendu se člověk vždycky dočká i v takových situacích, jako autorka vykreslila na těch pár stránkách.

Radzha
17.04.2015 3 z 5

Nečekal jsem od knihy mnoho a to bylo asi velké plus. Velice mile mě překvapila.
Nevím, jestli tak rychle čtu, nebo je ta kniha velice čtivá. Oproti knihy Ledové oči, mě tahle kniha bavila mnohem více a nebyla tak naivní.
Kniha je psána pro mladší čtenáře, ale když už jsem si ji koupil, tak jsem si ji přečetl a nelituji toho. Kniha byla příjemným společníkem na dlouhých cestách v MHD, ale jenom na pár, protože během pár cest jsem knihu přečetl.

PajusenkaB
22.02.2015 3 z 5

Jednoduché na čtení, nejsou tam dlouhé věty. Děj mě ze začátku moc nezaujal, ke konci se mi zdálo, že je to moc naňahnané. V polovině knížky jsem už věděla, kdo je pachatel.

Dodee
02.02.2015 4 z 5

Knihu jsem přečetla za jeden večer. Na můj vkus je až moc jednoduchá. Bohužel už v půlce čtení jsem věděla jak to dopadne. Ale děj mě bavil, je to taková oddechová četba. 70%

Dodee
02.02.2015 4 z 5

Knihu jsem přečetla za jeden večer. Na můj vkus je až moc jednoduchá. Bohužel už v půlce čtení jsem věděla jak to dopadne. Ale děj mě bavil, je to taková oddechová četba. 70%

CraWer
04.11.2014 2 z 5

Knihu jsem přečetl během jednoho dne.
Není to nic extra, spíš taková detektvika pro mladé, jak já tomu říkám.
Osobně si myslím, že je rovnou lepší, sáhnout po nějakém špičkovém thrilleru, a nezabývat se takovouto četbou.
Na zahnání nudy to ale postačí.
Příběh to má spíše idylický, je tam pár trhlin.
Knihu jsem koupil za devatenáct korun - Za což jsem rád - Nerad bych ji koupil za plnou cenu, o čemž jsem ale stejně neuvažoval.
Není to tedy vyloženě špatné, ale rozhodně ne ani dobré.

40%

Autorovy knížky

Lotte Kinskofer
německá, 1959
2012  62%Černý sníh

Kniha Černý sníh je v

Právě čtených1x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce46x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x