Zlo

Zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367144/bmid_zlo-kqy-367144.jpg 4 54 16

Tulák série

< 2. díl >

Na jihu to v Thrlině začíná vřít. Zlo, Gammin meč, se probouzí a volá, že chce být ještě jednou použit v boji. Jenže Tulák si našel domov, usadil se a volání ignoruje. Frustrovaný meč křičí, dokud mu neodpoví někdo jiný. Jmenuje se Vesper.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Malice , 2016


více info...

Přidat komentář

denniys
22.09.2023 1 z 5

Největší zklamání poslední doby..
Tato kniha mě postavila do situace, kdy buď nedočtu ( což prostě nesnášim ) nebo budu číst každý tak 5tý řádek.. v tomto případě nakonec bylo nutné přistoupit k drastičtější metodě - a sice 5 řádků z jedný stránky.. o nic jsem nepřišla, vše pochopila a další díl NIKDY.
Škoda, zase jednou příběh s nevyužitým potenciálem..

gambinka87
28.12.2021 3 z 5

Do tuláka jsem se nutila a několikrat jej odložila,mozna proto jsem celý svet a jeho vznik moc nechapala. Nadále i zde pro mne ma autor strasne moc fantazie, az se v tom clovek ztraci. Příběh pro mne byl ale lepe uchopitelny,i když některé pasaze byly nudnejsi nebo opet matouci. Dejova linka Massassi sice neco castecne vysvetluje,ale ne zcela a jeji promenu jsem take prilis nepochopila. Protože kdyz je to trilogie,bylo by mi lito treti dil vynechat,tak tomu jeste sanci dam :)


Roscata
12.12.2021 5 z 5

Ze začátku jsem byla při čtení Zla trochu překvapená. Tam kde Tulák narážel na nepřátele, krev a smrt, tam Vesper nalézala pomoc, naději a spojence. Samozřejmě pořád čelila nebezpečí, ale podle mě ne v takové míře jako Tulák. A ono by to ani nedávalo smysl. Vesper je mladá, skoro ještě dítě, nezkušená a naivní. Kdežto Tulák zažil a přežil věci které by zvládl málo kdo. Navíc se celý svět, zásahem Tuláka a Zla v první díle, podstatně změnil. A díky Vesper se bude měnit dál. On je celý druhý díl spíš takovým můstkem, který nás má připravit na věci budoucí. A já věřím, že je na co se těšit.

IG: zrzi_cte

Luigi1
28.08.2020 5 z 5

Poutavé pokračování,které se pro mě četlo dobře a jsem zvědavý na třetí díl jestli se Tulák zapojí nebo bude pasivní součást knihy.

Maedros
03.04.2020

Po 200 stranách končím s trilogii, nedalo se.
Absolutně jsem se ztrácel kdo je kdo. Nepochopil jsem ani jak fungují ti netvoři...
Hodně složité a komplikované čtení. Bohužel. :(

Lucas.94
20.01.2020 3 z 5

Z téhle knihy mám docela smíšený pocity. První půlku jsem si říkal, že to asi nedočtu, protože mě to prostě nudilo. Měl jsem stavy, že jsem chvíli četl a vůbec to nevnímal. Nakoplo mě to až někde po polovině knihy. tam odtud se mi to zdálo naopak úplně super. Jako kdyby se ten spící děj najednou probral.

EvelynChatte
29.09.2019 3 z 5

Zlo.. Po tulákovi trochu zklamání. Bohužel jsem se nemohla srovnat s Vesper jakožto hlavní hrdinkou. Nicméně to zase vytáhl děj, který byl pro mě o trochu zábavnější a než v jedničce. Úchvatné popisy zůstávají a to je hlavní těžiště knihy.

Lu_books
16.09.2019 4 z 5

Tuláka zbožňuju. Proto musím říct, že mě Zlo maličko zklamalo. Ale jen maličko. Tulák je pro mě zkrátka tak dokonalé dílo, že ho nic jen tak nepředčí. Vesper jsem rozhodně měla radši jako malé užvatlané dítě než jako dvanáctiletou hrdinku. Každopádně svět stvořený Newmanem mě baví pořád, vždycky, když už si totiž říkáte, že vás tu nemůže nic překvapit, tak se to stane znovu. A musím říct, že jsem už dlooouho nečetla překladovou knížku s tak propracovanou jazykovou rovinou.
PS: Nejvíc mě mrzí, že už tu skoro nevystupuje moje asi nejoblíbenější postava (ano, myslím tím tu zatrpklou prospěchářskou kozu, kterou jsem si prostě zamilovala).

tomas3531
04.09.2019

Když jsem četl ty komentáře tak jsem se začal trochu bát, ale nakonec kniha předčila má očekávání a bavila mě neméně než tulák :-D

Agrenej
14.08.2019 3 z 5

"Jestliže se vám líbil Tulák, pak Zlo budte milovat." Fantasy Faction

Osobně mě teda Tulák bavil o něco více než Zlo. Dalo by se říci, že tato kniha mě začala opravdu bavit až v poslední třetině.
Inu, co na mě fungovalo v Tulákovi už tady trochu postrádá své kouzlo.

aspik83
03.08.2019 2 z 5

Svět super. Ale hlavní hrdinka je prostě trapná. Nelíbí se mi, vlastně mě vůbec nezajímá. První kniha byla o dost lepší...

Ebrithil_42
24.04.2019 4 z 5

Co se týče druhého dílu této série, dostal jsem se někam do první třetiny a zatím je to pro mě lepší průměr. Na chvíli jsem ji musel odložit, ale co nejdřív bych ji chtěl přelousknout.

PetraBery
10.06.2018 3 z 5

Ani druhý díl série mě neposadil na zadek. Místo mlčenlivého hrdiny je v hlavní roli povídavější Vesper s malým kůzletem. Hrdinka, která všechny nástrahy celého vymyšleného světa zvládá jakoby nic. A všechno jí vychází. Sérii si pokud bude možnost dočtu, ale z mých oblíbených zřejmě nebude.

Azryn
16.02.2018 4 z 5

Tulák se mi velice líbil a tak jsem se pokračování nemohl dočkat. Zpočátku jsem byl trochu zklamaný a celkově jsem se obával, že druhý díl prostě již nedokáže na Tulákem nastavenou laťku dosáhnout...ALE byly tu pasáže, které předznamenávaly zajímavější děj později. A ukázalo se, že se opravdu více než vyplatilo vytrvat, stejně jako vytrvali Tulák s Vesper. Jednoduše řečeno od Verdigridy jsem se již nedokázal odpoutat. Za mě skvělé pokračování a už se nemůžu dočkat Sedmy.

Knihomlok2015
29.01.2018 3 z 5

I když toho Vesper namluví mnohem víc než Tulák, přeci jen ten jeho příběh mám o fous zmutovaného psověka raději, přesto se však na třetí díl moc těším.

Turante
28.01.2018 5 z 5

Skvělé pokračování prvního dílu Tulák, přestože je hlavní postavou někdo jiný, opět je to úžasný příběh a už se nemůžu dočkat posledního dílu této série.