Zlo

Zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321149/bmid_zlo-wrD-321149.jpg 3 27 16

NEJHORŠÍ SKUTKY… Mladý newyorský policista, který je po mnoho měsíců nasazen jako tajný agent do hnízda drogové mafie, nakonec nezvládne krajní situaci a těžce zraní člověka. Marshalla trápí pochybnosti a výčitky svědomí za tento čin i za násilné činy jiných policistů, jež ve své kariéře zažil. Chce skončit, odejít od policie a vůbec zmizet z města. Ještě k tomu se schází s Chloe, dcerou mafiánského bosse, a vypadá to vážněji než jen jako zálet. Pak ale v sídle mafie dojde k přestřelce… … HO DOSTIHNOU ZÁROVEŇ S NAJATÝM VRAHEM Několik let nato žije Marshall v ústraní v rámci ochrany svědků, ale stále ho pronásledují pocity viny. Když ve městě zmizí mladá žena Alyce Rayová, která mu na fotografii v novinách něčím připomíná Chloe, pustí se do riskantního vyšetřování jejího únosu. Jednotlivec by sice neměl píchat do vosího hnízda organizovaných zločinců, Marshallův důrazný postup však nese ovoce. Když už chybí málo, aby záhadné zmizení objasnil, dostihne ho jeho minulost – a také profesionální zabiják. "Pro fanoušky Jacka Reachera a Jasona Bournea je tu nový skvělý hrdina – charakterní samotář Marshall Grade nadaný neústupností a palčivou touhou odčinit zlo. Chtěl bych ho mít pokaždé na své straně." (Michael Robotham) "Zlo od Bena Sanderse je silný akční krimiromán, který postupně odhaluje pohnutky neproniknutelného hlavního hrdiny." (Associated Press) "Divoká jízda!" (Library Journal) "Zlo je sevřený, úžasně napínavý román, nesentimentální příspěvek do kriminálního žánru. Ben Sanders vytvořil nový standard energických, akčních thrillerů." (Victor Gischler)... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Leda
Originální název:

American Blood , 2015


více info...

Přidat komentář

kalache
04.02.2023 4 z 5

...celkem slušný filmový scénář,co na to Hollywood?...

hnusák
02.06.2021 3 z 5

Docela dobré počtení, ne že by to bylo na neodtrhnutí se od stránek, ale jako oddychovka docela ušlo.


čef
22.12.2020 5 z 5

Sympatický hrdina z rodu Jacka Reachera bojuje za ochranu slabých proti zlu. Přímý příběh bez zbytečných kliček, akce stíhá akci a padouši ani nestačí utíkat. A to se mi líbí a věřím, že těm, kdo čtou Lee Childa apod. se to bude líbit také.

KKK
26.11.2019

No, nějak mě nedostala!

orinka3
25.09.2019 1 z 5

Ani se mi to nechce dočítat. Pořád nemůžu uvěřit tomu, na co mě nalákala anotace. Jsem v polovině a zatím se tu jenom vede spousta řečí na půl huby, po mafiánsku, pak z ničehož nic prásk! - a mrtvola pod stolem. Prostě se pořád děsně machruje a akčnost tím hodně trpí. Pořád na jedno brdo a už je mi vážně ukradené, jak to nakonec dopadne.
Ještě jsem se vrátila kvůli dodatku. Přemýšlela jsem totiž, CO mi při čtení vadilo nejvíc. Přišla jsem na to po několika dnech. Já totiž nevěděla, komu mám vlastně fandit! Všichni tam byli děsně drsní, všichni se oháněli pistolemi nebo noži - prostě padouch nebo hrdina, tam jsou jedna rodina.:)

Siraelxy
05.03.2017 3 z 5

Je to kniha plná násilí, mafie, tajemna....Řekla bych, že je laděná do klasických mafiánských strun. Kniha má spád a čte se dobře. Ocení ji spíše chlapi :-) Více tady: http://siraelxy.blogspot.cz/2017/02/ben-sanders-zlo.html

Attia
28.02.2017 4 z 5

Neznám novomexické poměry a způsoby, některé pasáže na mně však působily příliš nerealisticky a přikrášleně jako taková novodobá kovbojka. Jinak se mi ale kniha překvapivě líbila, ačkoliv tento žánr nijak nevyhledávám. Autor má velmi čtivý styl založený na dějovosti a šokujících zvratech, klade důraz na vykreslení postav, prostředí i atmosféry, díky čemuž je kniha čtenáři ihned bližší. Upozorňuji akorát na trochu větší množství krve a mrtvol, ale to rozhodně není překážkou k dobrému čtenářskému zážitku.

Jen jsem nepochopila význam zmizelé Alyce Rayové.

konicekbily
26.02.2017 2 z 5

Už jsem četl mnohem lepší thrillery!

Marselle
12.02.2017 4 z 5

Čtení knihy si určitě užijete, nejsou zde místa kde by jste se vyloženě nudili.
Naopak vás čeká strhující, čtivý děj, kde není nouze o spoustu krve, mrtvol a riskantních zvratů.
Někdo by možná mohl mít trochu problém při čtení, ale podle mě si tuto knihu úžasně užijí i slabší povahy.

Globuska
09.02.2017 3 z 5

Zlo je taková novodobá westernovka. Neohrožený psanec s kolty u pasu honí zločince a sám se skrývá, jak před nimi, tak před policií. Trochu citů, hodně krve a hodně kulek... Ale čtivé to je. Čte se to dobře. Zápletka také ujde, její pointa je docela odhalitelná, ale pasuje tam. Prostě divoký západ.

fis.rena
20.01.2017 3 z 5

Zlo se čte víceméně dobře,ale nějak jsem se u toho nudila :/ takže za mě slabší krimi.

veronika9143
12.01.2017 3 z 5

Krimi - thriller, kde se autor rozhodně se čtenářem nemazlí, teče tu krev a lítaj tu kusy těl. Je to psáno takovým přímočarým stylem, nikde nic nezakrývá ani nepřidává. Myslím, že je kniha především určena pro muže - slabším povahám by to mohlo přijít dost brutální. Ale vždycky záleží na vkusu.

MMacicekk
08.01.2017 4 z 5

Vynikající thriller plný napětí, zvratů, akce, krve a mrtvol. Doporučuji

Blaufik
31.12.2016 4 z 5

Myslím, že pokud jste milovníky kriminálních příběhů se spoustou zvratů, tak je tato kniha tou, po které byste měli sáhnout. Napětí střídá akci a v podstatě zde není čas pro hluchá místa.
Já jsem si čtení této pecky naprosto užila.

milunka21
20.12.2016 4 z 5

Strašně moc akce, hlavní hrdina jde hned na věc, prostě pecka, jen mi trvalo, než jsem se začetla...

DariDerek
09.12.2016 4 z 5

Tohle byl nářez. Tvrdý, syrový krimithriller, který se nedá s ničím srovnávat. Pokud budete chtít, více o tom píšu v mé recenzi v záložkách. :-)