Zlatý kůň dcery bohů

Zlatý kůň dcery bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187601/bmid_zlaty-kun-dcery-bohu-yP5-187601.jpg 4 23 2

Keltský román o lásce, zradě a nesmyslné pomstě se odehrává na území dnešních Čech a Francie v době Caesarova tažení do Galie, kdy postupně hasla sláva keltských oppid a moc bójských králů zanikala ve vzájemných válkách. Tiana vyrostla na královském sídle v Boiohemu a lidé o ní věří, že je dcerou bohů. Tajemný původ ji předurčuje, aby se stala velkou kněžkou ve svatyni Zlatého koně, ale celý její život se úplně změní, když si ji vybere za manželku mladý král Mapon. Tiana má mnoho nepřátel mezi královými družiníky i některými druidy a musí hledat útočiště v Galii, kde její život vrátí na původní dráhu zvláštní vztah s Caesarem.... celý text

Přidat komentář

Maki229
13.10.2023 5 z 5

Knihu jsem si vybrala, protože mám ráda historické příběhy. Z dávné doby okolo přelomu letopočtu toho na trhu zase tolik není. Líbil se mi popis dané doby jak keltů a jejich spojení s přírodou, léčivé byliny, tak Římani se svým nástupem civilizace. Myslím, že obojího je třeba. Příběh Tiany mě oslovil. Byla tam láska, utrpení, zkrátka jak už to v životě chodí a pěkně dovyprávěno až do konce.

tenax
05.01.2014 4 z 5

Dramatický i romantický příběh z autorčina oblíbeného období Keltů a Římanů. Dobře se čte, i když některé motivy se již v tom množství románů Anny Bauerové na toto téma opakují. Částečně červená knihovna, částečně klasický historický román. Rozhodně stojí za přečtení.