Zlatokopka

Zlatokopka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157183/mid_zlatokopka-E7b-157183.jpg 4 130 35

Zlatokopka série

1. díl >

V klenotníctve predávala diamantové šperky - najčastejšie zlatokopkám, ktoré prichádzali v sprievode svojich partnerov. Po čase sa sama stala jednou z nich. Svojho o hlavu menšieho partnera s plešinkou a bruškom pomenovala Chrústik. Zaplatil jej plastiku, aby mala vysnívané trojky, pery jej dal napichať botoxom, čo sa jej až tak nepáčilo, ale čoraz častejšie jej zveroval svoju zlatú kartu... Ak vás čo len trochu zaujíma svet zlatokopiek, neváhajte... celý text

Přidat komentář

evik2710
09.08.2022 4 z 5

Mě se to líbilo pěkně se to četlo

LisaBella
22.05.2021 2 z 5

Lehké čtení pro děvčata. I přes svůj název, který je vzkazem pro začínající čtenáře, je to kniha o mladé slečně, lásce a strastech života. Snad bych řekla love story v modernějším pojetí. Ale je nutné zodpovědět několik otázek - Ne, autorka není zlatokopka a nikdy nebyla. Ne, není to pohled očima zlatokopky, ale někoho, kdo si myslí, že to tak asi je. Ne, ve skutečném životě to tak nechodí, tedy nečekejte "autobiografický román" nebo jakousi zpověď. A ano, existuje ještě nějaké pokračování - Zlatokopka 2 - ale tu vřele nedoporučuji, pokud si chcete nechat na patře tu neutrální chuť bez přídavku hořkosti.


tamdr
12.03.2021 3 z 5

tak jsem si myslela že mi prospěje najít si nějakou knihu s lehčím žánrem,ale tohle jsem opravdu přehnala,to se fakt číst nedalo

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Za mňa najlepšia kniha z celej série o Zlatokopke. Príjemná oddychovka, ktorú prečítate na jeden dych. Dej má rýchly spád, takže sa pri nej určite nebudete nudiť.
O D P O R Ú Č A M ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Alex.rrr
22.01.2021 4 z 5

Skvělé čtení. Je pravda, že která by z nás nechtěla (ruku na srdce) alespoň chvíli být na vysoké noze. Krásný příběh, chvílemi trochu otravný až jako reklama na cigarety :D. Ale rozhodně doporučuji přečíst. I těm, které říkají, že nikdy takové nebudou a pak se potkáme na black friday známých značek a budeme se třískat ramínkama ať takové pozlátko taky chytíme :)

Soník87
17.08.2020 4 z 5

Já tuhle "mrchu" žeru :-) několikrát jsem si během čtení říkala, že bych šla klidně na její místo... A kdo ne, alespoň na chvíli.. Kniha se četla velmi dobře... Je tam sice pár nedostatků, ale to vem čert... příběh je skvělý!!!

bilamyska
17.02.2020 2 z 5

Čekala jsem, jak se bude zmítat, jestli se stát zlatokopkou nebo ne. Toho jsem se nedočkala. Děj se vyvíjel úpně jinak. Takže opravdu nwsympatická a blbá hrdinka. Závěr absolutní neuvěřitelný...
S
P
O
I
L
E
R
Tak ze ona se kvůli penězům jen tak stane 1000% kurvou, ale najednou objeví sílu pravé lásky..... to leda tak h...
Plus mi neseděl styl psaní. Nevím čím přesně, ale néco mi vadilo. Ale něco vcelku jiného, takže mít to o 150 stránek méně dám tři hvězdy.
A teď jsi spravit chuť Zolou :D

Madi
11.12.2019 3 z 5

Autorka si po sobě knížku měla líp přečíst, protože to, jak si tam protiřečí byla fakt sranda. Nejdřív říká o Andree jak je falešná, pak zase že je jediná komu může věřit. Nebo při pohledu do zrcadla si hrdinka říká, že vypadá jak štětka a o pár stránek dál si pochvaluje, jaká je kočka :D
Taky nechápu co na ní chlapi viděli (krom silikonů), když nejsložitější věta, kterou dala dohromady byla : Dáme cigu? Ačkoliv i to někomu stačí.
Ale jo, jinak fajn jednohubka, přečteno za 2 dny.
Jdu na cigu.

Tuffy
23.11.2019 2 z 5

Knížka je taková rychlokvaška na oddech. Postavy mohly byt propracovanější, dialogy lépe vedené. Stačilo by jen "bla bla," povzdechla si Janka, aby člověk aspoň věděl, kdo vlastně mluví, protože když spolu dvě dotyčné měly rozhovor na celou stránku, tak jsem se začala ztrácet v tom, kdo je kdo. Bohužel postavy nemaji moc charakteristickych rysů, takže jejich dialog vypadal dost podobně, jak kdyby to mluvila jedna postava. No a o konci ani nemluvím, člověk čte 350 stran jen proto, aby si přečetl odbytý konec na půl strany? S tím si autorka mohla víc vyhrát. No vlastně si mohla vyhrát se vším. Téma je to zajímavé, ale bohužel špatně zpracované. Uvidíme, co přinese druhý díl.

Juliatta
22.10.2018 4 z 5

Četla jsem jí v originále a moc ráda, zda je reálná nebo není těžko posoudit.

kika 13
01.09.2018 3 z 5

Popravdě řečeno já myslela, že to nedám.Začátek mě nějak nešel ztrávit,ale postupem času jsem pochopila jak hlavní hrdinka přemýšlí.Nakonec jsem jí i fandila,aby dokázala začít žít normálně......

KLHannah
23.07.2018 4 z 5

I když se komentáře k této knize různí, nemyslím, že její přečtení by byla ztráta času. Ano, bylo tam pár neshod v ději a chybělo, tolikrát kritiky zmiňované, jmenování značek oblečení a aut, ale přesto ta kniha v sobě něco má - pro mě je to pár dobrých postřehů a myšlenek. Čtenář se velice rychle sžije s vypravěčkou, a i když nad ní, v normálním životě ohrne asi nos, v příběhu s ní prostě musí sympatizovat.

vcielka
17.05.2018 3 z 5

No, ako to povedat...
Moja prva knizka takehoto typu. Normalne citam regentske romance. Do inych vod zabludim len sem tam. Nevravim ze tato kniha bol krok vedla. Dala mi sa pozriet na knizky z ineho uhla, ked uz nic ine hodnotne v sebe nemala.
V prvom rade vytknem zabudlivost autorky o tom, co pise. Vzdy sa hrdinka dohodne ze pre nu niekto pride a na konci pobytu nic take sa nedeje a ide domov sama. Priklad autosalon. Chrustik mal po ni prist uz na obed ju vyzdvihnut lebo sa na nu tesil a bla bla a ked prisiel den D, neriesila nic take ze ten plan padol a podobne. Jednoducho ju odviezol domov Frajer. To iste Havaj. Mal po nu prist na letisko advokat, ale ked znova prislo k tomu zasa neriesila a sla z Viedne do Bratislavy taxikom za 200 eur. Aspon sa mohla rozculovat, ze kde je ten pravnik a tak podobne, ze musi cvakat zo svojho. Ale nic. Proste autorka zabudla. Aj na zaciatku ked je s frajerom a pride jej sms od matky ci Vianoce stravi s nimi. Vobec nejavia sa tam naznaky, ze s nimi nekomunikuje alebo je nieco v neporiadku. Jednoducho sa autorka ku koncu knihy rozhodne, ze to je vlastne super napad, ak bude rozhadzana s rodinou a proste tam povie ze si to s nimi rozhodila uz pri prvom frajerovi, ktorym mysli Christika, lebo sa im nepacil. Co je divne lebo ho nikdy nevideli, kedze sa ho hanbila priniest domov. A pise tam, ze ju rodicia nechcu vidiet a neviem ake dristy, ale potom nechapem tu sms od mamy, co uz bola pri druhom frajerovi, ze ci sa chysta s nimi stravit vianoce, aby vedeli.
Druha vec: neocesane. Strasne neocesany styl. Ale, ked bude autorka cvicit, urcite bude pisat ovela lepsie. Verim ze kazdou knizkou to bude len lepsie a lepsie. Potencial ma.
Tretia vec: dialogy. Predstava autorky o bohatych ludoch, ritolezcoch, zlatokopkach atd je, ze su to vsetky vymlete existencie, takze ich slovnik nepozna viac ako 500 zakladnych slov. Dialogy su plytke. Takto sa bavit s ludmi, davno si to hodim z tej prazdnoty, ktoru by som urcite po rokoch takehoto stylu citila. Strasne sa mi ale pacil uplny uvod v zlatnictve. Vyzeralo to, ze hrdinka bude inteligentna zlatokopka a aj to o sebe tvrdila tam, ze oproti beznym zlatokopkam nema v hlave len seno. Bohuzial bola presne taka ista, ako tie ostatne s ktorymi sa porovnavala. Mozno len ju autorka usetrila ohovaracna a false z jej strany, ale inak to bol tak hlupy clovek, ze nic stupidne co urobila, ma nemohlo nijak prekvapit.
Priznam sa, ze kym nestretla frajera a bola len s Chrustom, tak som preskakovala strany. Vobec ma nebavilo ako dokola spomina ako je trapny, skaredy, nechutny, hnusi sa jej. Na druhej strane ale hovori, ze je fajn, inteligentny a da sa s nim v pohode porzpravat. No ja mam skor pocit, ze postavy okolo nej boli tak nekonzistentne a autorka si ich povahy v danej chvili prisposobila ako potrebovala.
Cely cas som cakala ze v prvých 20% knihy stretne pana praveho, ktory sa bude pohybovat v pozadi pribehu, ako seda eminencia, napriek tomu ze jej nebude narusat zlatokopecku karieru. Taky pseudo hrdina prisiel ale az ku koncu. Skoda. Mozno by ma potesilo, ze prejavi nejake zalubene city uz zo zaciatku aj ked ich potlaci do uzadia, lebo sa jej nehodia. Takto bola cely pribeh plytka a chladna a cynicka, a kazdy chlap bol len kus masa, ktoremu da, i ked sa jej hnusi, lebo jej za to urcite da na nakupy v Rakuszku. Samozrejme nema problem toto hnusenie sa zasa dokola obkecat.
Vdaka tomu to bolo vlastne stale o tom istom a bolo jedno o ktorom chlapovi v tej knihe citate. Frajer je mozno vynimka co sa vzhladu tyka ale ani u neho neskakala az po plafon z neho.
Zahadou mi je, preco Janka, slusne nevinne dievca studujuce na vysokej skole vedie rovnako plytke a stupidne reci ako ona. Od nej by som fakt cakala bohatsiu slovnu zasobu a vyjadrovanie sa hodne vysokoskolacky.
Vela ludi viem ze odsudzuje nazvy znaciek a zivot bohacov. Toto nehodnotim pretoze poprve sa tomu absolutne nerozumiem a po druhej kniha je vyplod autorovej fantazie a autor ma pravo si vymysliet znacky ake chce a hociktore znacky povysit na luxusnejsie, ked sa mu to tak paci a rovnako je na nom ako si vymysli, ze bohaci ziju. Takze tento stav vobec nehodnotim. Aj ked potom by som asi nemala hodnotit ani ich stupidne vyjadrovanie sa :D
No a na zaver len tolko, ze knizka sa napriek vsetkemu precitat dala. Mala sice jednoduche zvraty, nekomplikovane osobnosti, malu slovnu zasobu aj mimo dialogov, strasne si pytalo zosekat niektore veci, ze by z toho mozno vznikla asi polovicna verzia knizky, ale inak to bolo celkom dynamicke a precitat sa to nakoniec dalo. Dufam, ze ma to nakoniec nepoznamena a nebudem tyzden rozpravat a mysliet ako neandertalec. Dvojku si neviem ci kupim, aj ked verim ze vela ludi ano. I ked si myslim, ze po jednotke vela ludi siahlo prave kvoli nazvu, ktory ich zaujal a potom sa dockali trpkeho sklamania. Mozno prave preto sa stala knizkou roka.
P.S. Poslednych 10-20% knizky sa mi pacilo asi najviac z celej knihy az na zaverecnu pasaz. Z tych vymenovanych ucastnikov udalosti by sa urcite par ludi nikdy nezucastnilo pokial sa jej to len nesnivalo. Ale predpokladam, ze to bol len sen. V tom pripade je to v poriadku, ale i ako sen sa to dalo lepsie spracovat. A dufam ze v dvojke nie je to co jej chcel ten typek povedat predtym do telefonu pravda ale je pravda to co si myslela :D

PrincessIvi
02.03.2018 3 z 5

Kniha je oddychove citanie, ziadne velke literalne dielo, ale neurazi, aj takto moze vyzerat zivot zlatokopky, obcas je dej mierne nudny, hlavne na konci knihy kde som obcas preskakovala riadky. Ale su tam zaroven aj velmi vtipne slovne spojenia, urcite odporucam na dvojdnovu oddychovku.

Allla9
29.01.2018 5 z 5

Bez práce nejsou koláče, ale z těch koláčů zase rostou zadky. A k čemu by mi byly koláče? Úplně si vystačím s autem, dárky, bydlením a luxusem ....... Tak to jsou slova hrdinky knihy. Dobrá oddechovka. Určitě si přečtu druhý díl.

dom.ini
29.09.2017 3 z 5

Zajímavé téma a zajímavé prostředí. Žádnou knížku s podobným námětem jsem ještě nečetla. Během čtení byly chvíle, kdy mě to bavilo hodně a potom chvíle, kdy jsem si říkala, že je to pořád to stejné dokola, ale celkově jsem měla pocity spíše pozitivní. A pak přišel konec, který se mi teda ani trochu nelíbil a připadalo mi, že to autorka prostě celé rychle usekla, aby si nemusela dávat praci s tím, příběh nějak smysluplně uzavřít, což je podle mě strašná škoda.

ivana1975
22.09.2017 odpad!

Ach moj boze... Celeeeeee zle. Ja hovorim nie a davam jednu hviezdu, viac si nezasluzi...

barbora0275
04.08.2017 3 z 5

Na slovenskou autorku to proste dobra kniha je. Co taky lepsiho vyslo v poslednich letech v tomto zanru na Slovensku?
Dobre se to cte, zapletka je sice klasicky slovensky nudna - zivot rozmazlenych lidi v Bratislave - a nektere pasaze, dialogy, charaktery jsou naivni, ale stejne jste zvedavi, jak to dopadne. Musite mit na to naladu.

Ninie
25.07.2017 4 z 5

Je to velmi zajímavý příběh. Co všechno musí snést holky, které žijí s bohatými muži? Že to není jen o tom, že ženy mají k dispozici nekonečnénákupy a skvělé luxusní akce, ale co pro to musí obětovat...
Neodsuzujte tuhle knihu, je to zajímavé počtěníčko, nebudete se chtít odtrhnout.

Kerberos
25.06.2017 3 z 5

Ony se ty zlatokopky nemají zase tak dobře,mnohdy to mají těžce vydřené..

Štítky knihy

pro ženy zlatokopka

Autorovy další knížky

Lucia Sasková
slovenská, 1985
2013  70%Zlatokopka
2014  86%Nebezpečná
2020  76%Šťastné náhody
2016  75%Prostitútka
2015  71%Náhody neexistujú

Kniha Zlatokopka je v

Přečtených198x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených7x
Knihotéce150x
Chystám se číst37x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x