Zlato kapitána Flinta

Zlato kapitána Flinta https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107562/zlato-kapitana-flinta-107562.jpg 4 24 7

Příběh této knihy dějově předchází proslulému románu R. L. Stevensona Ostrov pokladů. Čtenář se v něm setkává s některými postavami, které vytvořil velký skotský spisovatel, a pozná mnohé okolnosti, jež nechal stranou... Kdo byl kapitán Flint a jeho pirátský společník kapitán Rapé? Jaké byly osudy "vlídného vraha", jednonohého Johna Silvera? Jakou úlohu hráli Bill Bones a Černý pes? Pocházel zlatý poklad skutečně z Porto Bella? Jak a proč skončil na ostrově? Napínavým příběhem nás provede mladičký Robert Ormerod z Nového Yorku a jeho přítel Petr, jehož obrovské síly se báli i piráti, na jejichž loď se oba muži dostali, aniž by o to stáli. Ze zámlk Stevensonova vyprávění vyrůstá zde nejen dřívější zlověstný a pestrý život Flintův, Silverův, Bonesův a ostatních pirátů, ale celý obraz doby z poloviny 18. století, kdy korsáři, používaní jako politický nástroj Anglie v námořních válkách, se měnili v loupeživé piráty a v postrach moří. Základem pokladu na ostrově bylo španělské zlato z Porto Bello.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Novely

Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Porto Bello Gold , 1924


více info...

Přidat komentář

katy87
14.08.2022 5 z 5

Jedním slovem paráda, akce a dobrodružství na každé stránce., Ostrov pokladů jdu číst teprve teď, chtěla jsem dodržet chronologii.

Gracian1964
14.07.2022 5 z 5

Dobrodružný román, prequel k Ostrovu pokladov, o ktorom som sa dozvedel len nedávno, dostal sa mi do rúk, nuž som si ho prisvojil a urýchlene prečítal. Dozvedel som sa, čo sa dialo predtým, než sa poklad ocitol na ostrove Rande, aj čo sa stalo s niektorými postavami, napríklad kapitán Flint, Bill Bones, Ben Gunn. Teraz mám však nutkanie opäť si po rokoch prečítať Ostrov pokladov, hm... To sú mi veci, johohó....


Turlogh
20.06.2022 4 z 5

Velmi povedený úvod k Ostrovu pokladů, to musím napsat. Hezky se to čte, napínavé, akční a dobrodružné. Howgh.

KAREL6725
23.02.2018 5 z 5

Ostrov pokladů patřil k mým nejoblíbenějším knihám vlastně ten příběh mám rád dodnes. Zlato kapitána Flinta opravdu v ničem nezůstává pozadu za ostrovem . Zajímavý příběh , skvělé postavy , dobrodružný , napínavý děj. Tohle se četlo samo , dokud jsem to nedočetl nebyl jsem schopen knihu odložit . Nádhera za mě plný počet hvězd ,kdyby to mělo víc stran vůbec bych se nezlobil. Doporučuji rozhodně stojí za přečtení , pobaví všechny co mají rádi dobré dobrodružné příběhy . Tohle se dá číst v jakémkoliv věku . Návrat na Ostrov pokladů návrat do dětství . Prostě skvělá kniha.

Alma-Nacida
16.03.2016 2 z 5

Kniha je bezmála sto let stará, a tak se jeví příliš rozvláčná a moralizující. Přiznávám, že jsem hojně přeskakovala :).

RimmerCZ
17.02.2012 5 z 5

Touto knihou pan Smith trumfnul pana Stevensona, ačkoli z jeho díla vycházel. Do nejmenšího detailu "připravil" půdu pro vše, s čím se čtenáři setkávají v Ostrovu pokladů a je skoro až neuvěřitelné, že tyto knihy vznikly v obráceném pořadí.
Co se týče vyspělosti příběhu, charakteru postav a kvality dialogů, Smith pro mě oproti Stevensonovi hraje prim. Z největšího záporáka se vyklube jedna z nejlepších literárních postav, které znám, vše je naprosto realistické...bomba!
Námořní dobrodružství, jako malované.

v2rc8
17.02.2012 5 z 5

Bravurně domyšlený děj, který se odehrával před Ostrovem pokladů, ale pokud si nechcete nechat ujít některá překvapení , přečtěte si Ostrov jako první.
Tento skvělý dobrodružný román vás chytne hned v první kapitole a nepustí až do konce. To je na knize velké plus, příběh není přerýván žádnými nudnějšími pasážemi a to se mi líbí. Největším borcem je kapitán Murray, který je mi jako velice charakterní postava nejsympatičtější. Autor mu předal to nejlepší co mohl. S ničím se napárá a a upřednosňuje svůj vlastenecký cíl před čímkoli jiný a drží se toho až do poslední chvíle. Je velice chytrý, každý svůj krok má už předem vymyšlený skoro až k dokonalosti, avšak přeci jen nebyl tak dokonalý aby mohl kalkulovat se vším...

Po přečtení Ostrova pokladů jsem získala nové poznatky z porovnání, při nichž se Ostrov.. zdá jako jen obyčejná honba za zlatem, zatímco Zlato... teprve celému příběhu dává duši a své kouzlo. Kromě toho ve Zlato.. není skutečným cílem zlato získat, ale využít ho pro vyšší zájmy, které mohly "změnit historii"...

Autorovy knížky

Arthur Douglas Howden Smith
americká, 1887 - 1945
2001  88%Zlato kapitána Flinta

Kniha Zlato kapitána Flinta je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x