Zlatí hoši

Zlatí hoši https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20131/zlati-hosi-K0D-20131.jpg 4 6 4

Hlavní protagonisté knihy Patrik, Ludvík a Jiří jsou přátelé na život a na smrt. Jejich společná filosofie zní: užít si a nebrat za žádných okolností věci vážně, neboť nic na světě za to nestojí. Vše se mění v okamžiku, kdy je osloví pan Stein a nabídne jim jistý obchod. On má kontakty a peníze, oni mají "čistou" tvář. Tři svobodomyslní kamarádi si postupně uvědomují, nakolik se stávají pouhými loutkami ve hře, které nerozumí a z níž nedovedou vystoupit. O kontrastu s touto vyčerpávající situací se rozvíjí Patrikův intimní vztah s americkou dívkou Lynn, vztah, který mu dává poznat, že tzv.nejdůležitější věci stojí někde jinde, než kde je obvykle hledá.... celý text

Přidat komentář

aktak1203
17.05.2018 4 z 5

Smutná pravda, kterou bohužel někteří pochopili až později nebo vůbec. O tom jak politici jen kradou a lžou a obyčejný člověk snadno podlehne důvodům bohatsví bez ohledu na morální dopady.

Peleus
23.08.2015 5 z 5

Nechápu tak nízké hodnocení knihy.

Jedná se o dobře podaný obraz jisté vrstvy společnosti. Podnikání, show business, média, rozdíl mezi skutečnými lidmi a obrazem, který se z nich dá vytvořit a následně dobře prodávat. Postupná psychologická změna hlavního hrdiny a jeho ujasnění si, co je v životě skutečně podstatné.

P.S. Knihu jsem měl kdysi půjčenou z knihovny a následně se velmi neúspěšně pokoušel sehnat v knihkupectvích. Odpověď byla všude stejná "Není a pravděpodobně už nikdy nebude." Je tomu několik let, co byla zcela náhodně objevena při neplánované zacházce v jednom antikvariátu během zběsilého nakupování nepostradatelných drobností před letní dovolenou. Ani nevím, z čeho jsem měl větší radost.


kika 13
20.01.2013 3 z 5

Zajímavá knížka má děj a smysl.

jprst
19.12.2011 3 z 5

Podle mého názoru nejlepší kniha ze všech autorem dosud napsaných, protože nakonec donutí čtenáře zapřemýšlet, co jsou ty nejdůležitější věci v životě.