Komentáře knihy Lesklá

NatyOpl
18.05.2026

Tenhle díl už byl opravdu skvělý. Moc mě bavil, byl napínavý a ne úplně předvídatelný. Jediné co mě mrzí, že jsme víc neviděli prohloubení vztahu mezi postavami. Kvůli tomu by to bylo za 4*. Nicméně ten konec byla neskutečná smršť! Zůstalo to ve mě a i po pár dnech nad tím stále přemýšlím. Na základě toho jsem se rozhodla přidat ještě půl hvězdy.

dikara
15.05.2026

príbeh pokračuje veľmi dobre, či už dejom a obsahom, alebo tým zaujímavým, čo autorka vymyslela
zvraty a prekvapenia sú celkom fajn, pohľady do minulosti vysvetľujú niektoré skutočnosti, mohlo toho byť aj trošku viac, autorka asi nechcela pokaziť to prekvapenie na záver
jediné, čo by som vytkla, je obsiahlosť knihy, cez 600 strán čítania, niekedy skoro toho istého, je dosť úmorné :-)
... a hlavne, keby sa vynechali niektoré myšlienkové pochody hlavnej hrdinky .... ale zas, Auren už nie je tak naivná, povrchná a naivne hlúpa, už si uvedomuje svoju situáciu a tých 10 rokov, čo strávila pod "ochranou" zlatého kráľa a jej lojalita sa začína otriasať a prichádza nenávisť
zo začiatku to nebola moja obľúbená postava, no postupne sa mení a ku koncu, kedy sa jej dejú aj zlé veci, mi jej bolo veľmi ľúto
do deja začínajú viac zasahovať niektoré staré, no aj nové postavy
sem tam sa objaví kapitola z pohľadu niekoho iného ako Auren a ako keby sa vytvárajú nové dejové linky a príbehy, preto asi séria bude tak dlhá, lebo sa nerieši len Auren, ale aj iné postavy, ktoré sú dôležité pre tento fantasy svet
.... a príbeh začína byť celkom romantický

PetraLin
29.04.2026

„Občas je potřeba věci zničit, aby se daly předělat.“
Držte si klobouky, protože tohle byla jízda.
Po předchozím dílu, který mě konečně vtáhl, tady už jsem se vezla od začátku do konce. Emoce jely naplno a měla jsem problém knihu odložit. Přesně ten typ příběhu, kdy si říkáš ještě jednu kapitolu a najednou jsi o desítky stran dál.
Tenhle díl mi sedl zatím nejvíc. Všechno působí uceleněji, dává větší smysl a zároveň to neztrácí napětí. Naopak.
Bavilo mě, jak se postupně odkrývají další věci a jak to celé začíná zapadat do sebe. A přesně ve chvíli, kdy si myslíš, že už víš, na čem jsi, přijde další moment, který tě zase posune.
Upřímně jsem ráda, že jsem měla po ruce další díl. Jinak bych to napětí asi nerozdýchala.
Tohle je romantasy přesně podle mého gusta.

hledaseniki
09.03.2026

Pááni, třetí díl zase lepší ten ten předchozí.
Auren je zase u Midase, ale tentokrát se nedá zastrašit, už nechce být krásným ptáčkem v kleci a dá to jasně najevo, tady nám hlavní hrdinka zase roste a čtenáře to baví sledovat. Po skvělém závěru nám autorka nachystala pěknou jízdu plnou vzdoru, akce, chtíče a překvapivých momentů.
Knihu jsem četla jako e-knihu a díky tomu jsem ani netušila, že je takhle obsáhlá, ale víte co, tímhle příběhem jsem prolétla ani nevím jak. Další vývoj hlavní postavy, který je postupný a není tam našroubovaný na sílu, stejně tak láska. Král Ravinger a další postavy z jeho království, které zase o něco víc poznáváme a opět do příběhu vnáší humor a samozřejmě nejen to. Autorka skvěle pracuje nejen s postavami, ale i s dějem, protože hlavním hrdinům dokáže házet klacky pod nohy, když to nejméně čekáte a stejně tak co se jiných aspektů týče. Takže co Vám budu povídat, 632 stran jsem knihou prolétla a nebyla jsem jí schopná odložit do ranních hodin a zase ten závěr!!! Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila, když už u nás jsou na světě všechny díly, protože mě tenhle příběh Pozlacené dívky neuvěřitelně pohltil. Jestli tuhle sérii doporučuji....no sakra ANO!

Mona Vasquez
21.02.2026

Tak tahle série má jednoznačně rostoucí tendenci. V podstatě celou knížku jsem se těšila na každou chvíli, kdy budu moct číst. Akorát popis erotických scén byl teda poněkud cringe.

KatieKuli
11.01.2026

Napětí se příjemně stupňuje a i přes počet stran letí děj kupředu. Hned na začátku se dozvíme více o překvapivém spojení velitele Ripa a krále Ravingera. Auren chce svou svobodu za každou cenu a Midas je hodně vynalézavý, aby o svou drahocennou (pokladničku) nepřišel. Odhodí rukavičky a předvede po letech přetvařování svou pravou hamižnou tvář. Ale když se Auren jednou rozhodne, do žádné klece a žádným králem, už se zavřít nedá.

Holubka
06.01.2026

K sérii se vracím po delší době. Radši jsem si počkala až budou venku všechny díly, protože jsem ráda, že můžu hned sáhnout po tom dalším.
S příchodem na hrad jsem se bála, že příběh ztratí tempo které nabralo v druhém díle. Díky bohu se tak nestalo a já se skvěle bavila. Co mě hodně překvapilo bylo vývoj linky s Malinou a na její pokračování se hodně těším.

Nelasp
10.12.2025

(SPOILER) Jo, tak Auren se konečně probrala a zjistila, že chce Sladea. Jsem ráda, že je konečně po Midasovi (to, že se celou dobu jednalo o překupníka s bílým masem, který si na Auren dělal zálusk už mnohem dříve je od autorky velmi pěkný detail). Samozřejmě, vzhledem k tomu, že mě čekají další 3 (!!!!) díly, je mi jasné, že snadné to nebude, ale scény Auren/Slade jsem si moc užila- možná nový book boyfriend :). Oproti prvnímu dílu je i tady docela víc akce a teda Auren mě štve trochu míň. Jdu pokračovat, dokoupila jsem si i zbylé díly série (mohly to být drogy, mohly to být drogy......)

Blanka29
24.11.2025

Mám za sebou třetí díl, a zatím musím říct, že se mi líbil nejvíc. Auren, která je od prvního dílu zaslepeně zamilovaná do Midase, si konečně začne víc uvědomovat, že není tak dokonalý a že ji jen využívá. Hodně mi to připomíná Skleněný trůn ( tam ovládá oheň a nejednou byla na pokraji vyhoření). Konec byl skvělý a už se moc těším na pokračování....

TaNya_
19.11.2025

Naprostá dokonalost co může žánr nabídnout. Pokrok ve vývoji hlavní postavy, příběh psaný z pohledů více lidí a se záblesky do minulosti, proplétání přátelství a jiskření mezi hlavní dvojicí, že by se to dalo krájet... No a konečný zvrat či vyvrcholení provedeno s precizností autorky, která nebalamutí, nespoléhá na něco vycucaného z prstu, ale logicky staví na předchozích událostech.

jitka_dankova
28.09.2025

Třetí díl drsnější hexalogie ze světa fae. Tady bylo snad vše, co dnes potřebuje romantická fantasy k úspěchu. Silný vývoj charakteru hlavní hrdinky, napětí, láska, přátelství, záchrana lidí i obrovská drsná pomsta hlavnímu padouchovi. 600 stránek uteklo jako nic. Opravdu se z této fantasy série nakonec vyklubal hodně emotivní příběh se sakra silnou hrdinkou. Bylo otřesné, jak s tou ženou zacházeli, co všechno se jí stalo, co vše jí udělali, brr. O to víc jsem jí fandila v její pomstě a jen doufám, že se v dalších dílech dočká svého štěstí a klidného života. Jediné, co mohu knize vytknout, jsou příliš detailní a roztahané sexuální scény a hrubší vyjadřování. Nějak mi neseděl styl, jakým autorka sex v knize popisovala, myslím, že razantní zkrácení těchto částí by knížce tentokrát prospělo.

Fajne
09.09.2025

Přijde mi, že se série díl od dílu lepší. Děj je napínavější, víc se dozvídáme o magii hlavních postav. Auren se psychicky začíná osvobozovat, uvědomuje si v jaké kleci (doslova i obrazně) žila a jaký vztah s Midasem měla. Nejednou mi však při čtení napadlo, že Hněv kolem Ravingera ( ta dynamika mezi členy a i to jak mezi sebe bez výhrad Auern přijali ) je dost inspirovaný Rhysovým nejužším kruhem ve Dvorech. No uvidíme dál....

gabca2003
16.08.2025

Tak tohle bylo super! Hodně mi to začíná připomínat Dvory od SJM (kdo četl, tak bude vědět :)

Okoslav
02.07.2025

V rámci žánru je to vlastně pořád zábavný – hlavně díky hlavní postavě a jejímu vývoji (díky bohu za to, víc Auren z prvního dílu bych coby čtenář nedala). Ale… pokud jde o samotný děj, nic nedává smysl, obzvlášť v závěrečné části, kdy (SPOILER) po hrdince nikdo nepátrá, nikdo nic nedělá, nikdo se ničemu nediví a MMC je naprosto v klidu s tím, že FMC záhadně zmizela ze scény, a vůbec se nevzrušuje jakýmkoliv pátráním nebo čímkoliv, co by v dané situaci bylo z jeho strany logické. Ve třetím díle jsme bohužel spadli do skoro podprůměrné romantasy, kdy autorku natolik zajímá romantická linka, že se vykašlala na cokoliv jiného – včetně děje a worldbuildingu.

Krista95
29.06.2025

Tak tento 3. Dil ze série Zlatá klec se mi líbil nejvíc. Měla jsem radost, že Auren konečně, konečně!!!! Otevřela oči a probrala se ze svého zaslepení k Midasovi. Team Auren a Rip/Slade. Jejich energie a chemie vás nabíjí skrze knihu a hltáte každé slovo. Prostě pecka!!! Konec nás klsicky napíná, abychom si ihned jak vyjde přečetli další díl, kterého se nemůžu dočkat!! Rozhodně tuto sérii doporučuji.

stolbice
20.06.2025

S každou další knihou je to lepší a lepší, nemůžu se dočkat pokračování :-)

ydnac
16.06.2025

SKVĚLÁ SÉRIE!!!
AUREN JE ZPĚT U MIDASE, ALE UŽ NENÍ JEHO MAZLÍČEK!!!

Už nechce být zavřená v kleci.
Nechce být jeho zezlacenou favoritkou.
Chce od něj pryč.
Midas ji však potřebuje a snadno se nevzdá.
Bez Aureniny moci by přišel o všechno!!!
V Ranholdu je i Rip, který uzavřel s Midasem křehké příměří, spojenectví, ale kam to povede....
Auren to k Ripovi stále táhne. Otevřel jí oči, ukázal, že nemusí být jen poslušnou loutkou.
Chybí jí i členové Hněvu a jejich přátelství.
Midas má svoje velké plány, nestačí mu ovládat dvě království, chce víc!!!

Konec byl fantastický :-).
Auren konečně ukázala co umí :-).
Těším se na další díl :-).

Larruska
26.05.2025

Musím přiznat, že když jsem začínala s první knihou téhle série, nebyla jsem si jistá, jestli do toho chci jít naplno. Začátek byl… nemastný neslaný. Ale jsem neskutečně ráda, že jsem vydržela, protože tahle série se každým dílem zlepšuje – a Lesklá je zatím její vrchol.
Vývoj postav? Naprosto skvělý. Auren už není ta naivní dívka, která čeká na záchranu – místo toho konečně bere svůj osud do vlastních rukou.
A pak je tu Slade. Král Ravinger. Rip. Jeho postava je prostě wow. Dynamika mezi ním a Auren byla skvěle napsaná a vývoj jejich vztahu působil přirozeně. Oproti tomu linka královny Maliny? V předchozím díle mi nevadila, dokonce trošku získávala i mé sympatie. Tady je z ní mrcha a stránky věnované jejím kapitolám jsem pouze přetrpěla.
A Midas? Tak ten dostal přesně to, co si zasloužil. A bylo to zatraceně uspokojivé. Nicméně musím pochválit autorku, jeho postava je skvěle napsaná a já ho při čtení opravdu nesnášela.
Taky bych ráda vyzdvihla tu jednu konkrétní spicy scénu. Za mě je absolutně top! Jsou v tom emoce, je to žhavé.
Celkově? Čtyři a půl hvězdy, nechávám si prostor do dalších dílů.
Tahle série začala nenápadně, ale teď už mě pevně drží ve svých spárech – a já si to užívám.

Pain
19.05.2025

(SPOILER) Třetí díl za mnou. Děj se docela táhl. Tedy až na posledních pár stránek, kdy nastane několik zvratů. Auren překonává pouto k Midasovi. Midas svým jednáním jí docela pomáhá jej přetnout. A přetne nejen citové pouto mezi ním a Auren. Také na to doplatí.
Trochu se nám v sérii rozmohl nešvar, který připomíná Hru o trůny.
Na jednu stranu se nedivím, že Auren je naivní, na druhou stran přeci jen strávila dětství na ulici. Tak by měla být přeci jen ostražitější. Pak si ji našel Midas, který je zdatný manipulátor.
Na pokračování jsem zvědavá. Doufám, že budou přeložené zbývající tři díly.

Crussida
07.05.2025

Asi trošku spoiler, ale nic zásadního...
Po první tragické knize a druhá byla o tolik lepší, musím přiznat, že třetí byla dobrá hlavně díky tomu "slowburn", ale mohlo tam být víc interakcí mezi postavami. Slade a Auren se skoro vůbec neviděli – on je jí posedlý, ale klidně jde několik dní bez toho, aby si zkontroloval jestli je ok a co vůbec celou dobu dělal? To je můj problém s celou sérií. Málo interakcí, zato spousta popisů všeho možného a zbytečného pro samotný příběh. Například pohledy Maliny a Midase? Úplná nuda.

A ještě jedna věc… ona nepřijde na domluvenou schůzku a on ji ani nehledá? A pak ho vidí jen tak casual na bále? Naprosto divný a promarněná příležitost, kde Slade mohl mít trope "já ho zabiju" a vlastně ji zachránit nebo jí aspoň pomoc, když už teda je ochotný klidně pro ni rozpoutat válku. Čekala jsem na to celou dobu. A to Midasovo odhalení na konci, jak to vlastně vše naplánoval? Vůbec nebylo nutný. Jo jo, je to záporák, my víme.

Musím přiznat, že jsem některé části tak napůl přeskakovala.

Ale Slade je prostě daddy a... "I am rooting for him" - get it, get it? :D :))) takže se serii budu pokračovat dál.

PS.: A chápu, že Auren má trauma a snaží se to překonat. Stockholmský syndrom je sviňa. Nikdy vlastně si neuvědomila, že ona má všechnu moc, nikdo jiný. Nicméně, když už si teda začala uvědomovat, co je Midas zač a co je ona... nemohla ho prostě proměnit ve zlatou sochu a dělat, že o tom nic neví, že si to udělal sám? Vždyt nikdo neví, že ona je ta s mocí. :D Ale to by bylo moc jednoduchý. :)))

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi