Žízeň po celistvosti

Žízeň po celistvosti https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94071/zizen-po-celistvosti-94071.jpg 4 11 4

Během života téměř každý z nás cítí silnou vnitřní žízeň, hlubokou touhu po celistvosti. Neklid a ona nedefinovaná touha po něčem vyšším nás vrhá do ničivých vztahů, činností či užívání halucinogenních látek. Nakonec se však ocitáme v ničivém kruhu závislostí, ohrožujících naši rovnováhu. V životě lpíme na určitých rolích, vztazích, činnostech a materiálních statcích. Ze závislosti vytváříme návyk. Ve chvíli, kdy dopadneme na dno, se ocitneme tváří v tvář realitě, musíme si uvědomit, že nemůžeme dále pokračovat v prohlubujících se závislostech. Oprostíme-li se od nefunkčních způsobů bytí, objevuje se postupně láska, přijetí, vnitřní harmonie, radost a pocit naplnění. Začínáme postupně budovat svůj život. Místem celistvosti je naše vlastní nitro, a proto musíme rozvíjet vztah s vnitřním zdrojem. "Prahnutí naší duše po celistvosti... splynutí s Bohem" (C. G. Jung) je naší základní hnací silou v životě.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Chvojkovo nakladatelství (Jiří Chvojka)
Originální název:

Thirst for wholeness


více info...

lukas9656
lukas9656
24.01.2022 5 z 5

Po přečtení téhle knihy jsem ji pak samozřejmě doporučoval všude kolem, ovšem jen s malým úspěchem. Proč? Inu, kniha to není pro každého: pokud nejste hledači a zrovna neprocházíte krizí, tak vám ta kniha může připadnout jako blábol. Jenže pokud zrovna jste na dně a hledáte cestu zpátky, stane se ta kniha něčím jako průvodcem přežití. Ten příběh samotný by vydal na film (autorka alkoholička...krize...téměř smrt a pak osudové setkání), ale je to vlastně "jen" knížka o hledání a návratu ke každodennostem, které tvoří naplněný život. A i když to zní jako brnkačka, je to podle Grofové nejtěžší úkol, který před námi stojí.

tomas2921
tomas2921
30.07.2021 odpad!

(SPOILER) Je to blábol. Sbírka severoamerických (U. S. A.) sociálně patologických fenoménů (sexuální zneužívání dětí, toxikománie, alkoholismus, etc.), kapka New Age spirituality, jméno které prodává... Asi není o co stát. Zmínka o bufoteninu (jeden z - díky Alexandru Shulginovi - početné rodiny dimethyltryptaminů) - 1 hvězdička nahoru.
Nelituji, že jsem nedočetl.


cuzan
cuzan
16.06.2015 5 z 5

Kdo by hledal Boha v sám sobě? Příběh Kristiny Grofové, její závislosti a vyrovnáváním se s traumatem skrze spiritualitu. Přináší mnohé otázky a odpovědi, které jsou v důsledku v každém z nás, jen je najít a nepustit.

LenysekC
LenysekC
22.07.2014 5 z 5

Výborná kniha. Ale kdybych ji četla dřív, řeknu že je to blábol - Jak je možný, že k tomu, abych našla spokojenost a klid, se musím vzdát jejich hledání?! Logicky je to blbost, že :) Jo, kdyby tak život byl o logice, to by byla paráda... :)