Živý terč

Živý terč https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197628/bmid_zivy-terc-197628.jpg 4 57 12

Jack Ryan série

< 14. díl >

Přestože se to jeho otci příliš nezamlouvá, Jack Ryan mladší netouží po ničem jiném než stát se operativcem v terénu. Prodělal individuální výcvik u zkušeného instruktora zvláštních vojsk a postupně přechází od práce zpravodajského analytika na Univerzitě k pronásledování a likvidaci teroristů všude, kde je potřeba – dokonce i v době, kdy Jack Ryan starší usiluje o znovuzvolení prezidentem Spojených států. Otec ani syn však netuší, že jsou stejně ohroženi v politickém i osobním životě. Zapřisáhlý nepřítel Jacka Ryana staršího zahájil soukromě financovanou vendetu s cílem znemožnit ho jako prezidentského kandidáta. Mají k tomu posloužit záhadná úmrtí v minulosti, za nimiž stojí jeho dlouholetý spojenec John Clark. Skupina tajemných žoldnéřů proto dostala za úkol zajmout tohoto bývalého příslušníka oddílu SEAL. Zatímco Clark uniká, Jack Ryan mladší spolu s Dingem Chavezem, Dominikem Carusem a ostatními z osazenstva Univerzity musí odvrátit novou hrozbu ze Středního východu: zločinný pákistánský generál se spojil s fanatickým teroristou usilujícím získat jaderné zbraně, aby pak mohl vydírat světové mocnosti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Locked On , 2011


více info...

Přidat komentář

hnusák
02.10.2023 5 z 5

Nemohu jinak, než dát plný počet oblíbenosti, kniha má spád a čte se , dá se říci, sama, boj proti islamistickým vygumovaným palicím ve jménu Alláha je mým oblíbeným tématem.

čef
06.10.2020 5 z 5

Takového Clancyho mám rád – propracovaný špionážní příběh s mnoha propletenými zápletkami a napínavý od začátku do konce. Vcelku je to o tom co by, kdyby a doufáme jistě všichni, že nikdy nic takového napínavého sami nezažijeme. Zároveň si optimisticky můžeme říci, že to za nás třeba někdo vybojuje, vždyť to tady taky tak zajímavě píšou.


BobyBond
18.05.2020 4 z 5

Napínavé a poutavé čtení. Doporučuji všem. Autor skvěle odráží současnou politickou situaci a přidává k ní kapku konspirace.

ondrej.b
12.11.2019 5 z 5

Vynikající příběh a pro mě stará škola v podobě Toma Clancyho a jeho spoluautora. Po letech jsem se vrátil ke svému oblíbenému autorovi a úplně jsem zapomněl na tyto poslední příběhy, které jsem ani nečetl. Doslova jsem hltal celý příběh, kniha mě moc bavila. Chystám se na Cílenou hrozbu, pak na Skrytou moc a pak asi celé pěkně od začátku Bez výčitek. Protože ať mladý Jack syn v posledních příbězích jako člen Univerzity, nebo jeho otec ve svých začátcích a prvních knihách, mě moc baví. No a John Clark a Domingo Chavez? Na ty nezapomínat, chlapi jak se patří a parťáci Jacka Ryana mladšího, staršího, a vlastně i toho staršího, když byl mladší:-)

hana4834
21.02.2019 4 z 5

Dobrý příběh, dost napinavi a ne moc zamotany

cubeice
03.05.2018 3 z 5

Pobaví, je to taková dost akční kratochvíle, ale přijde mi, že je tady zbytečně moc dějových linek, které se sice jakž takž postupem času protnou, ale přesto některé vyšumí do ztracena. Takže by v tom ani nemusely být. Taky mi to přišlo stylově poněkud nevyvážené, což zřejmě způsobil podíl dvou autorů.

mira.k
13.01.2017 4 z 5

Dobře se čte, je to akční, ale Clancy to není. Prostě nejlepším dílům série se to nevyrovná, ale zas to není zbytečně ukecané. Trošku jalovější, ale jako oddychovka dobré.

xkubas
16.01.2016 4 z 5

Další z Clancyho knih, která se čte skoro sama. Napínavé, čtivé, méně epiky, více akce.

AlesXXX
27.01.2015 4 z 5

Ano není to úplně ten Clancy na kterého jsme si zvykli. Ale pozor, není to vůbec špatné.
Dlouho jsem odmítal číst další díly Jacka Ryana, které nejsou od Clancyho. Ale teď jsem příjemně překvapený. Dokonce bych řekl, že kdybychom neměli předsudek a nevěděli, že tuto knihu už Clancy nepsal, řekli bychom, že patří k těm nejlepším.
Ano , také bych uvítal větší zaměření na klasické postavy jako Mary Pat, Ed,,, jak je v předchozím komentáři. Nicméně bych knihu určitě nehodnotil jako horší než ty clancyovské.

lucifrid
19.08.2013 4 z 5

Moc jsem se těšila na návrat Jacka Ryana staršího a bohužel jsem se úplně nedočkala. Ale tak třeba v příští knize. Jako pokračování Živého mrtvého to je fajn. Rozhodně mě potěšil příběh Clarka, ale nějak se nemůžu smířit s tím, že Dingovi už bylo čtyřicet :D. Miluju Clarkovo Bez výčitek nebo jejich Duhovou šestku, ale tohle byl takový mix všeho. Jsem Clancyho hodně velký fanoušek, některé z Ryanovek jsem četla třicetkrát, některé desetkrát. Teď už čtu většinou vždy sérii celou za sebou. Nějak mi přijde, že prostě už to není úplně 100% Clancy, tak rozepisovačný, jako kdysi. Ale ono v tom tempu vydávání knížek by to ani jinak nešlo, zvlášť když mu s tím pomáhá jiný autor. Takže jsem moc ráda za další díl série a nemůžu se dočkat dalšího, nejlépe zaměřeného na Ryana staršího a starou gardu (Mary Pat, Ed (kurňa, proč v téhle knížce vůbec nebyl? co se s ním stalo? aspoň zmínka by neškodila) trochu víc Cathy a nějaká zmínka o dětech... zmínka, ne román :D) a něco ve stylu z Rozkazu prezidenta. Jelikož to má lehoučce otevřený konec, tak pokračování asi bude.

Stanley81
12.08.2013 5 z 5

O knihy Clancyho jsem se v obchodě vždy jen otřel a toto byla má první kniha a pokud jsou předchozí podobné kvality, tak jsem se asi dosud ochudil o dobré knihy.....100%

Punisher
21.05.2013 5 z 5

Je to napínavý, je to čtivý, je to Clancy.

Štítky knihy

americká literatura thrillery

Autoři knihy

Tom Clancy
americká, 1947 - 2013
Mark Greaney
americká, 1967

Kniha Živý terč je v

Právě čtených2x
Přečtených83x
Doporučených8x
Knihotéce106x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x