Živý svět - rostliny

Živý svět - rostliny https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45312/zivy-svet-rostliny-45312.jpg 4 6 2

Tato kniha Vás seznámí s extrémními jevy živé přírody. Vedle informací o rekordech z roslinné říše Vám poskytne ucelený pohled na pestré složení rostlinstva naší Země. Kniha je určena každému, kdo se zajímá o přírodopis, botaniku, geografii a velmi dobře poslouží i při vyučování na základních a středních školách. Konkrétní informace soustředěné na malém prostoru Vám umožní snadněji si zapamatovat přečtený text a přispějí k rozšíření Vašeho obzoru bez náročného studia. ... celý text

Přidat komentář

Eeve
05.01.2023 4 z 5

Naozaj obsiahla knižka, čo sa týka rôznych botanických informácií. Dosť obsiahly úvod poskytne informácie od rozdelenia prírodných krajín, cez popis vývoja rastlinstva prakticky od vzniku Zeme, až po triedenie rastlín. Nasledujú samotné rekordy, i keď mám taký pocit, že autor by vedel priradiť nejaký ten rekord ku každej jednej rastlinke, len aby nám o nej mohol predostrieť článok :) Čo ale samozrejme nedehonestuje hodnotu daných informácií, ktorých je naozaj plná priehršť a sú veľmi zaujímavé. Neľutujem požičanie z knižnice, opäť som sa toho o niečo viac dozvedela.

Jarka_rybář
21.10.2020 4 z 5

Moc pěkná knížka. Užitečná, když se chcete dozvědět něco zajímavého o říši rostlin. Překvapil mne, že nejvyšší strom v historii byla douglaska tisolistá.