Životy slavných umělců

Životy slavných umělců https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90087/zivoty-slavnych-umelcu-90087.jpg 4 8 3

Knížka je určena dětem od sedmi let. Obsahuje přes stovku obrázků, životopisy umělců, seznam sbírek, v nichž se nacházejí vyobrazená díla, a také slovníček s vysvětlením použitých uměleckých pojmů. Je to bezvadný zdroj užitečných informací. Giotto Leonardo da Vinci Albrecht Dürer Michelangelo Raffael Tizian Hans Holbein mladší El Greco Caravaggio Artemisia Gentileschiová Gian Lorenzo Bernini Diego Velázquez Rembrandt Francisco de Goya Jacques-Luis David J. M. W. Turner Eugene Delacroix Édouard Manet Claude Monet Vincent Van Gogh Kniha Životy velkých umělců vás zavede do míst, kde umělecká díla vznikla a seznámí vás s tím, proč a pro koho je umělci tvořili a zda s nimi byli spokojeni. Tato kniha vás seznámí s životy dvaceti předních evropských umělců. Začíná v třináctém století, kdy žil italský malíř GIOTTO, který maloval lidi a místa, jak nejrealističtěji dovedl, a končí v devatenáctém století u CLAUDE MONETA a VINCENTA VAN GOGHA, kteří malovali pod širým nebem, a proto museli pracovat rychle a jakoby náznakem. Ukazuje rozdíly a společné rysy vlastní umělcům, o nichž pojednává.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Lives of the great artists


více info...

Přidat komentář

Gabi13
06.09.2021 5 z 5

Moc ráda si čtu v takovýchto knihách pro děti. Je to srozumitelné i pro mě.

čika
13.01.2021 3 z 5

nadsenie popisane v doleuvedenej recenzii nezdielam celkom, format je pekny a asi aj dostatocne ohuri, ale - preco taky "nudny" vyber umelcov (a preco stop pri van goghovi, tj cca 150 rokov dozadu), plus nefunkcne odkazy na stranky - radsej ich tam nedavat.


milamarus
28.04.2019 5 z 5

Nejsem dítě, ale moje znalosti o malířství na dětské úrovni bezpochyby jsou. Hledala jsem proto něco, čím bych postoupila o level výš. A volba padla na tuto velkoformátovou, barevnou a - jak snad také jednou doceníte - hravou knihu. (...) Nadšení z ní je ovšem stále příliš silné, takže dál raději stručně: tato úchvatná kniha nejenže čtenáře informuje o obrazech a těch, kteří je stvořili, ona ho učí se na obrazy dívat a prohlížet je, nutí vnímat barvy, vidět detaily, zastavit se. Pět!

Štítky knihy

malířství malíři obrazy (umění)

Autorovy další knížky

2008  88%Životy slavných umělců
2008  0%Životy veľkých umelcov

Kniha Životy slavných umělců je v

Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x