Životní šance

Životní šance https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474675/bmid_zivotni-sance-oWV-474675.jpg 3 39 15

Providence Falls série

1. díl >

V jednom století ho bláznivě milovala, v jiném s ním nechce mít nic společného. V roce 1844 v Irsku se Liam O’Connor, darebák a lupič, zoufale zamiloval do dcery šlechtice a nevědomky tak změnil budoucnost. Plachá a naivní Cora McLeodová se domnívala, že je Liam odpovědí na její modlitby. Andělé ovšem nesouhlasili a čekali na správný okamžik, aby zakročili. Nyní se Liam se svou milovanou Corou znovu setkává v Providence Falls v Severní Karolíně. Andělé mu totiž dali úkol. Musí se ujistit, že se Cora zamiluje do jiného muže – do toho, za něhož se měla kdysi provdat, než do jejich osudu zasáhl Liam. Současná Cora je však úplně jiná než ta nevinná dívenka, která Liamovi propadla v minulosti. Je to policistka, plná sebedůvěry a nezávislosti, kterou u ní nečekal. Na Liama ani jejich minulé životy si nepamatuje, ani jí neimponují jeho rady v jakémkoliv ohledu. Liam chce Coru získat pro sebe, jenže v sázce je jeho duše, takže si musí vybrat mezi ukradeným okamžikem v čase, či věčným zatracením.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Chance of a Lifetime , 2020


více info...

Přidat komentář

čef
20.01.2024 3 z 5

Pohádky se většinou píší pro malé děti, zde však mají asi být okouzleni dospělí příběhem velké lásky, která trvá staletí. Čekal jsem, co z toho vyleze a tak jsem vydržel do konce této knihy a to jsem asi neměl dělat. Nic jsem se nedozvěděl a konec příběhu to také pravděpodobně nebyl. No, nedocvaklo mi.

Sirina
28.12.2023 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se moc těšila. Krásná romantická, historicko-detektivní zápletka. Moc mě to bavilo. Bohužel jsem si až v půlce knihy, kdy děj příliš neutíkal vzhledem k andělské lhůtě, zjistila, že se jedná o sérii. Doufám, že se mi podaří sehnat další díly.


pip11
11.08.2023 4 z 5

Poslali ho zpět na zem, aby napravil své hříchy. Naposledy žil v Irsku 1844 za dob hladu a nouze a tak je spousta věcí, které ho v současnosti udivují Na nápravu dostal tři měsíce a první kniha představuje třetinu času, který dostal.

evineckY
20.06.2023 5 z 5

Tato kniha je historický román z minulosti křížený detektivkou z této doby.
Že by andělé nebyli tak láskyplní, jak se říká, nebo se mýlím a zdání klame.
Co je více - pravá láska, nebo osudová...
Mi se kniha líbila v obou časových linkách a jsem velmi spokojená.

Hatshepsut
19.06.2023 4 z 5

Jude Deveraux je moje srdcová záležitost. Co jsem od ní mohla sehnat, mám přečtené i vícekrát a nikdy jsem nebyla zklamaná. Mám od ní oblíbenější a méně oblíbené knihy, ale pro mě je to paní autorka, co se historických romancí týče. Tento příběh je něco jiného, než jsme od autorky zvyklí, ale mně se líbil. Určitě je plus, že jsem se z komentářů dozvěděla o pokračování, jinak by mě otevřený konec také zklamal.

Laf
23.01.2023 4 z 5

Kniha se mi nakonec líbila. I když to mohlo být lepší. Ze začátku mne hodně bavil příběh a ten nápad, ale jak jsem se víc a víc prokousávala knihou, už mě to tak nebavilo jako na začátku. Přišlo mi, že je tam víc a víc zbytečné omáčky okolo. Trochu jsem i doufala, že víc z příběhu bude věnováno případům. No co už. A navíc by někde mohlo být varování, že kniha má pokračování, které na sebe zřejmě bude navazovat.
A ač má kniha své nedostatky, nemyslím si, že by to byl nějaký propadák. Je to příjemná oddechovka, která plynule běží a mezi příběh odehrávající se v současnosti, jsou vloženy střípky z minulosti, a to mi přišlo fajn. Snad pokračování bude lepší. Jsem na to zvědavá :)

rita9014
27.11.2022

2 autorky v jednom příběhu ‍️ není to standart na jaký jsme zvyklý. To, že příběh nekončí je fakt podpásovka. Vždy se dala kniha čist bez nutnosti další.

Artep071
12.06.2022 5 z 5

Juuu trochu mysteriózní .. já její styl miluji, jako jedna z mála autorek mě umí vtáhnout do děje takovým způsobem, že mám pocit, že vidím a cítím co popisuje .. Cora a Liam jsou úžasní ..to jiskření mezi nimi je skvělé. Moc se těším na další pokračování ..doufám, že to dopadne tak jak si přeji :)) xi xi těším se na srpen juuuu

Ditules
08.11.2021 2 z 5

Nuda od samého začátku...

rosalindaaa
06.11.2021 4 z 5

Knížka se mi moc líbila ale co to mělo být ten konec ? Vůbec tam nebylo jak to vlastně dopadlo jak v minulosti tak ani v té současnosti,to mě teda hodně zklamalo

LenaWirus
29.09.2021 2 z 5

Hodnotím velmi slabě - kniha mě od začátku nudila a nedokázala jsem se začíst. Tuto knihu jsem bohužel nedokázala dočíst, což je škoda, jelikož se jedná o zajímavý námět.

saez
29.09.2021 1 z 5

Co to sakra mělo být? U Deveraux jsem zvyklá na určitý standard, který sice jde v posledních letech poněkud dolů, ale tohle už je trochu moc. Knihu píše s další autorkou, což by nevadilo, ale ten koktejl, co spolu namíchaly, byl jako když kočička s pejskem pekli dort. Od všeho trochu, nic dotaženého a hlavně žádný konec. Člověk čte a najednou nic...plytké, divné, nedotažené. Takže to bude mít pokračování? Proč na to čtenáři nebyli upozorněni?

katst
07.09.2021 3 z 5

Na novou knihu od oblíbené autorky jsem se moc těšila, ale tentokrát jsem poněkud zklamaná...
Kniha se čte dobře, ale je taková nějaká nezáživná. Obvykle tyto knihy čtu jedním dechem, ale tentokrát nebyl problém knihu odložit. Nijak mi nevadili "andělé osudu", ani vracení se v ději do minulosti, ale to že jde pravděpodobně o 1. díl série a konec je tedy otevřený, to mi radost neudělalo. Kdybych to tušila, počkala bych si na pokračovaní a možná by byl dojem lepší...
Každopádně, pokud vyjde další díl, určitě si přečtu i ten.

Turante
08.08.2021 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale přeci jen tomu něco málo chybělo. Jsem u Deveraux zvyklá asi na větší romantiku, čtivost. Možná je to i tím, že kniha vlastně není ukončená, což taky u autorky není zvykem. Každopádně se těším na pokračování a snad nebudu dlouho čekat :)

Fifth Element
07.08.2021 3 z 5

Kromě toho, že je to nejspíš první díl jakési série, což tady dřív uvedeno nebylo, mi tahle kniha tak docela nesedla. Nemůžu specifikovat, co mi vadilo, ale něco mi celou knihu vadilo i přesto, že se to četlo dobře. Nevím, jestli si poradím s dalšími díly, jestli se mi do toho vůbec chce i přesto, že obvykle nemám s "minulými životy" problém

Autoři knihy

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
Tara Sheets
americká

Kniha Životní šance je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce125x
Chystám se číst72x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x