Život za zavřenými dveřmi / 19 let marnosti

Život za zavřenými dveřmi / 19 let marnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305790/bmid_zivot-za-zavrenymi-dvermi-19-let-ma-EVr-305790.jpg 4 23 10

Kniha je příběhem ženy, která na vlastní kůži zažila peklo domácího násilí. Je to skutečný příběh, který se opravdu stal. Je poskládaný z útržků vyprávění dotyčné osoby a upravený do knižní podoby.

Přidat komentář

Monnyska
30.06.2021 1 z 5

Dočteno jen kvůli tomu, abych věděla, jak to dopadne - což vlastně prakticky víte hned na začátku. Hrubé chyby, které kazí celý dojem z knihy. Neustále se opakující facky, nadávky, rány pěstí, pořád to stejné dokola a dokola... Přeskakování po několikaletých odmlkách, nehledě na to, že někdy ani ty časové údaje nesouhlasily. Chtěla jsem dát dvě hvězdy, ale nakonec jen jedna, konec se mi nelíbil... Nemastné neslané, nedoporučuji...

lucie.dc
08.02.2021 1 z 5

Tohle se nedalo cist, hodne jsem skakala a preskakovala, dej nicim neprekvapujici, od 20 stranky jasne jako ty jeji facky... Tohle je sice realne, ale pro me nepochopitelne, tyhle zeny ja osobne nechapu a nikdy asi nepochopim. Styl psani me neoslovil, nenadchl, nebavil, nevtahl do deje ani nijak nesokoval, aby me to zaujalo. Konec o nicem.

Co se tyce tech chyb, ma babicka vzdycky rikala: " decka, ctete, tam se naucite gramatiku..." No, tady to urcite neplati.

Tahle postava si svuj osud sama vytvorila a ja ji nelituji... Lituji ale deti takovych matek...


Bookaholik
17.01.2021 4 z 5

Velmi silný příběh, ale jak už bylo řečeno, to množství gramatických a stylistických chyb je neuvěřitelné! Nad některými mi až zůstával rozum stát ???? I přes to by snad kniha ale mohla nést důležité poselství pro všechny, kteří si podobným peklem prochází...

Mikako
28.05.2020 4 z 5

Dala bych plný počet, ale prostě ty překlepy, uvozovky tam, kde by být neměly a naopak. Rozčilovalo mě to. Ale ten příběh je děsivý. Já jsem snad na hlavní postavu (krom toho, že jí samozřejmě lituju) i naštvaná! Že se prostě nevzepřela, neodešla, že si to nechala líbit tak dlouho...

twigxi
22.08.2018 3 z 5

Tolik pravopisných a stylistyckých chyb v jedné knížce jsem snad ještě neviděla!
Příběh to byl zajímavý, četl se dobře a opravdu mi zůstával rozum stát nad tím, co všechno si hlavní postava nechala líbit.
Snad tato kniha bude pro někoho varováním, nebo někomu pomůže otevřít oči a dostat se z takové situace ven.

Pernella
20.08.2018

Přečetla jsem jen ukázku, téma mě velmi zajímá, ale množství pravopisných a stylistických chyb a překlepů mě odrazuje. Nevím, jestli si ji za těchto podmínek koupím. Bohužel se to stává čím dál tím častěji.

Evaho73
27.05.2018

Ďalšia smutná výpoveď o domácom násilí, ktorú si netrúfam hodnotiť....
Pri čítaní podobných príbehov ďakujem Pánu Bohu za rodinu, ktorú mám a život, ktorý žijem.
Mnohým ľuďom také šťastie nie je dopriaté a je mi z toho smutno...

Ivuska1988
20.11.2017 5 z 5

Velmi silný příběh, který se bohužel může stát každému z nás. Celou dobu při čtení tohoto příběhu jsem trnula, doufala a byla napnutá jak tohle "peklo" dopadne.
Chvíli jsem i hlavní hrdince nadávala, jak je pitomá, jak rychle zapomněla na vše co jí udělal a opět se k němu vrátit.
Nechápu jak se mu podařilo takhle hrozně manipulovat s dětmi. Přitom on je ani vůbec neměl rád, jen je bral jako rukojmí.
Syn jako by vypadl otci z oka, jeho chování se hned v mládí ukázalo, docela by mě zajímalo, jak to s ním dopadlo, když měl vykročenou špatnou nohou do světa, bylo jasné, že ho nečeká žádná růžová budoucnost.
A dcera? Tu proti mámě otec očkoval tak, že se rozhodla žít s prarodiči a s ním, jelikož u prarodičů měla vše luxus i peníze.
Hlavní hrdinka se dostala na úplné dno, naštěstí měla mezi sebou kamarády, kteří jí pomohli opět se z toho dostat. Ke konci příběhu se dozvídáme, jak se hlavní hrdinka opět pomalu postavila na nohy....
Po dočtení této knihy jsem zjistila, že tento příběh je pravdivý a o to víc jsem musela o příběhu přemýšlet a stále nemohu uvěřit, že se tohle někde děje, třeba hned sousedům vedle nás, nikdo netuší co se děje druhým za zavřenými dveřmi....
Jak těmto lidem pomoci? Z tisku, Tv víme, že je spousty krizových center, poraden, ale bohužel týraný člověk, se bojí následků kdyby trýznitel zjistil o co se pokusil, mohlo by se stát, že by v afektu mohl i zabít. A tak týraní velmi tiše trpí a modlí se, aby se stal zázrak a oni se z toho pekla dostali.
Tato kniha je velmi pěkně napsaná, jedna z lepších co jsem kdy četla, určitě ji budu moc doporučovat a i Vám ji vřele doporučuji.

nakavusterezou
24.08.2017 5 z 5

Silný příběh, u kterého vám zůstane rozum stát. Celou dobu jsem byla napnutá, jak to vše dopadne a ke konci, když jsem zjistila, že příběh byl skutečný, že to není žádný smyšlený příběh, nabralo mé zvídavosti o 180 obrátek více a kniha se stala jednou z nejlepších, co jsem letos četla. DOPORUČUJU!

petrzel
14.03.2017 5 z 5

Kdyby člověk nevěděl ,že se to děje tak by neuvěřil. Je to hrůza a šílenost.

Štítky knihy

paměti, memoáry domácí násilí podle skutečných událostí týrané ženy

Autorovy knížky

2016  72%Život za zavřenými dveřmi / 19 let marnosti

Kniha Život za zavřenými dveřmi / 19 let marnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce68x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x