Život vidláka

Život vidláka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50682/zivot-vidlaka-50682.jpg 4 8 2

Kniha Máji Štěrbové Život vidláka je, jak už název napovídá, knihou o životě na vesnici. Mája Štěrbová popisuje svoje zkušenosti a zážitky při zabydlování v novém domě. A že je to dům opravdu unikátní. Nejen že je velmi starý, ale také není ze začátku mnoho obyvatelný a čtenář se s každou kapitolou bude víc a víc divit, čím vším si autorka prošla. Autorka zde popisuje svůj příběh velmi poutavě a svérázně. Každá kapitola je věnována jednomu zážitku, ten však vůbec není popsán všedně, ale velice vtipně a originálně, až čtenářovi zůstává rozum stát, že se toto všechno může doopravdy přihodit. Navíc je celý příběh vyprávěn v hovorovém jazyku, čímž se stává věrohodnější a realističtější. ... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Tribun EU
více info...

Přidat komentář

221B
24.01.2022 2 z 5

Klišé navršena bez ladu a skladu. Často zpracovávané téma Jak se člověk z města přestěhuje na venkov nepřekvapí ničím novým.

Zorka
27.10.2013 3 z 5

Humor Máji Štěrbové mě při čtení první knihy oslovil, u té druhé už mi ale přišel "opakovaným vtipem". Byť mi byl příběh svým námětem blízký (rovněž bydlíme v domě, kde by člověk pravý úhel jen těžko hledal), nemůžu říct, že by ve mně knížka zanechala nějaký hluboký dojem. Svou útlostí spíš k odpolední kávě, stylem psaní takový rozsáhlejší fejetonek.


Štítky knihy

venkov

Autorovy další knížky

Mája Štěrbová
česká, 1973
2009  75%Život vidláka
2011  80%Metamor(d)fóza

Kniha Život vidláka je v

Přečtených11x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x