Život v pozlátku

Život v pozlátku https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437562/bmid_zivot-v-pozlatku-1kB-437562.jpg 4 15 7

Autentický příběh a dokument vystudované módní návrhářky, která se zapletla se vším, čemu se obvykle většina lidí vyhne. Pracovala ve vykřičeném domě jako bordelmamá, provdala se za ruského mafiána a po mnoha pádech takřka na samé dno se znovu a znovu zvedala vstříc novým dobrodružstvím. Nikdy ovšem neztratila nadhled, smysl pro humor a víru v lepší budoucnost. To všechno obsahuje její příběh, plný dobrodružství, napětí, zvratů a odvážných svědectví o politice a mafii na konci 20. století.... celý text

Přidat komentář

Pechule
28.12.2023

Kniha se čte dobře, bavilo mě číst o střídajících se vzestupech a pádech a o všech autorčiných dobrodružstvích.

PavlaA
26.09.2021 5 z 5

Zajímavé, ale kniha se mi líbila


Nonča
16.10.2020 5 z 5

Velice pěkně napsané, četla jsem s obdivem, čím vším si Ilona prošla a jak vše zvládla. Palec nahoru jak knížce tak hlavní hrdince

ennlady
26.08.2020 4 z 5

Zvláštní kniha. Nechci vůbec nějak hodnotit hlavní postavu, jen si myslím, že každý svého štěstí strůjcem. Podle mého názoru byla Ilona hodně naivní rozmazlená a sebevědomá pěkná holka, která měla za to, že ji mají všichni rádi a každý jí rád pomůže. Asi jí to dost vycházelo, ovšem do určité doby. Hodně nechápu, jak celé to množství peněz, které vydělala nebo je prostě nějak dostala, stačila rozfofrovat a nemyslet na zadní kolečka, zvlášť když měla dceru. Pokud vím, tak to skoro všechny sexuální pracovnice a společnice tak dělají, protože vědí, že mládí netrvá věčně.
No nic... Knížka mě upoutala sondou do společnosti v období zejména 90. let a následně cca prvního desetiletí 21. století. Bylo to fakt zajímavé čtení. My pamětníci jsme už v podstatě zapomněli na to, jaká ta léta byla. Co všechno bylo nové a kdo všechno na tom vydělával a další věci. A tento příběh vychází ze skutečných událostí, které nejsou nijak pokroucené nebo upravené (alespoň si to myslím), což mu dodává kouzla. Některé věci si pamatujeme z médií, jména aktérů a míst nejsou vymyšlená, existují i pamětníci těchto a podobných událostí. Dávám 4 * právě za vzpomínku na tuto dobu popsanou bez příkras a s určitým nadhledem.

Kuci12
23.08.2020 3 z 5

Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš. Funguje to, ale i obráceně. Život ve zlaté kleci není pro každého a když jste v té kleci s jedním ruským mafiánem, nemůže to fungovat snad nikdy. Člověk by neměl nikoho soudit, protože sám neví, jak by se v dané situaci zachoval, ale nemohla jsem se ubránit dojmu, že někdy bylo jednání paní Ilony značně naivní. Nejvíc mě zaujal vliv ruské mafie na dění u nás, chtěla bych věřit, že se za tu dobu již zmenšil, ale to bych byla asi taky sladce naivní.

gargamelka
06.07.2020 5 z 5

Nehorázně čtivá knížka, která je jistě pro autorku i jakási psychohygiena. Kniha ukazuje divoká 90. léta, životní linku-peripetie, vztahy, úspěchy atd. Ilony. Formát knihy, stylistika mi připomínala knihu Ivana Jonáka. Ale to mi vůbec nevadilo. Doporučuji:)

alnahu
02.07.2020 5 z 5

Příběh vyprávěný paní Ilonou je ,až neskutečný .Toužila po dobrodružství,chtěla změnit svůj život a žít lépe-provdala se za mafiána -měla spousty peněz ,ale ztratila svou svobodu.Díky přátelům se mohla opět postavit na vlastní nohy a žít s dcerou trochu lépe.Její život se mi nelíbil ,ale to je každého věc,jak žije.Přesto jsem knize dala 5 hvězdiček ,jak byl díky paní Formáčkové její příběh zpracován.

Štítky knihy

mafie napětí politika dobrodružství svědectví

Autoři knihy

Marie Formáčková
česká, 1952

Kniha Život v pozlátku je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce38x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x