Život se stromy

Život se stromy https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347386/bmid_zivot-se-stromy-FJb-347386.jpg 4 11 4

Místo stromů v našem životě je nezastupitelné. Často na jejich přítomnosti téměř zapomeneme, a přitom ovlivňují kvalitu našeho každodenního žití více, než by se mohlo zdát. Stromy se podílejí na obrazu naší krajiny, mají vliv na klima, dřevo hraje zásadní roli v architektuře i ve vybavení domácností. Zároveň nás symbolika stromů provází od nejstarších dob naší kultury, nalezneme ji v mýtech i lokálních legendách, památné stromy odkazují na významné historické události či osobnosti. Kniha Život se stromy se dotýká všech těchto témat a připomíná nám, jak nepostradatelnou součástí světa kolem nás stromy jsou.... celý text

Přidat komentář

evickakyticka
07.07.2020 5 z 5

Moc ráda čtu o stromech. Kniha byla moc příjemná, hezky jsem si při čtení odpočinula a dozvěděla se i něco nového. Určtě doporučuji všem milovníkům stromů.

Pištec
16.01.2020 4 z 5

Krásná sbírka esejí o tradici stromů, jejich funkci, kráse vnitřní i vnější... Stromy jsou zde vykresleny jako tiší a trpěliví strážci paměti.


Zdeniczka
16.06.2019 5 z 5

Stromy. Symboly dlouhověkosti a moudrosti. Dozvíte se o nich snad vše. Jejich význam v přírodě, krajině i životě nás všech. Symbolika, citové vztahy stromů, památné stromy... Velmi zajímavá a bezpochyby poučná kniha z pera našich předních odborníků, doplněná fotografiemi a pěknými černobílými kresbami. Je velmi milé mít doma publikaci, na níž pracoval i náš sokolovský odborník Jaroslav Michálek. Jedním z výtvarníků černobílých kreseb byl i jeho tchán Vladimír Lepš. Kniha, kterou určitě musíte mít doma. :)

Stoklaska
01.07.2018 4 z 5

Velice poučné čtení, načerpala jsem nové informace a na stromy se dívám už trochu jinak. Myslím, že o stromech a jejich významu pro nynější i budoucí generace by se mělo učit ve školách.