Život s diagnózou

Život s diagnózou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478316/bmid_zivot-s-diagnozou-hNo-478316.jpg 5 18 4

Skutečný příběh z pera mladičké bloggerky Jany Faltynkové/Ryšánkové je osobním svědectvím o boji s onkologickou nemocí. Autorka bez příkras a retuší popisuje průběh léčby i rekonvalescence, propady v momentech, kdy se nemoc opakovaně vrací, stejně jako neutuchající a urputné hledání nové síly, naděje a víry v to, že všechno dobře dopadne. Ve své knize čtenáře přesvědčuje o tom, že sílu bojovat a nevzdávat se je možné najít vždycky, ať už je hlavním důvodem malá dcerka, životní láska nebo cokoliv jiného, co dává našemu životu smysl.... celý text

cornetka
cornetka
25.02.2024 5 z 5

“Na každou slzu je tady totiž dvakrát tolik smíchu.

“Mám za to, že i člověk se špatnou diagnózou se může prostě usmívat.

Janu Ryšánkovou Faltynkovou můžete znát díky jejímu blogu Kdo bojuje - vyhrává, ke kterému u vydala i knihu.

Ke mě se ale teď dostala její druhá kniha Život s diagnózou.

Podle názvu knihy si dokážeme představit, co nás čeká. Skutečnost je ale mnohem horší, nebo aspoň pro mě byla. Jana bez příkras popisuje, jak se jí opět zmocnila nemoc (a né jednou), jak trpěla při léčbě a to nejen fyzicky, ale i psychicky. Naštěstí má skvělou rodinu a skvělé kamarádky, kteří ji vždy podporovali a podrželi.

Pro mě to bylo dost náročné čtení, při kterém mi běhal mráz po zádech. Jana dokázala tak skvěle popsat svoji pocity a stavy, že mi bylo dost často těžko. Knihu jsem si musela dávkovat postupně podle toho, jak jsem její obsah vstřebávala. Ale rozhodně stojí za přečtení.

Obdivuji Janu za její vesměs pozitivní přístup a za to, jak to všechno zvládala. Přeji jí, ať se jí daří tak, jak si přeje a ať má pořád úsměv na tváři.

petra_ma_knihu
petra_ma_knihu
04.11.2022 5 z 5

Že nebudu číst zrovna jednoduchý příběh jsem poznala už z názvu knihy. Život s diagnózou je plný bolesti, naděje a hledání cesty za štěstím. Jedná se o autorčinu druhou knihu, ve které popisuje svůj opakovaný boj s rakovinou. Ač se jedná o velmi těžké téma, Jana jej dokázala zpracovat tak, že ve výsledku se Vám po přečtení objeví úsměv na rtech. To se mi ještě nestalo. Nejedná se o žádnou vysokou literaturu, to ani nebylo cílem. Do rukou se mi dostal neobyčejně obyčejný příběh, při kterém jsem se smála i plakala zároveň.


jana4084
jana4084
06.03.2022 5 z 5

Janička je neskutečně silná a pozitivní ženská. Potkalo ji takové neštěstí a ona je přesto neuvěřitelně silná a pozitivní. Nebudu lhát, bylo mi ouvej a v jedné části mi tekly slzy. Tohle je příběh mladé ženy, která je anděl. Dodává sílu pomocí slov a činů. Opravdu nemám slov. Obdivuhodná. Velká bojovnice! Doporučuji. Uvědomíte si, že může být opravdu hůř...

Lucka_89
Lucka_89
14.11.2021 5 z 5

Na nočním stolku mi nyní leží dvě rozečtené knihy, u kterých „zvládnu“ přečíst po uspání dcerky sotva pár stránek. Přesto jsem neodolala a knihu Život s diagnózou otevřela. Najednou jakoby přestal plynout čas a já ji přečtenou odložila v jednu ráno se slzami v očích. Velmi těžko se hledají slova co k příběhu říci a vlastně mi ani nenáleží cokoliv hodnotit, protože tohle jsou náročné životní zkoušky, které si autorka musela projít a vybojovat. Co však hodnotit mohu je celkový vizuál a zpracování knihy, které je velmi povedené. Až po nějaké době mi došlo, jak muselo být pro autorku těžké zvolit na obálku knihy fotku jako „bezvláska“. Pravděpodobně mi to hned nedošlo proto, že jsem si toho vlastně ani nevšimla. Vidím na ní totiž krásnou, optimistickou ženu plnou naděje a odhodlání. A přesně taková je i kniha Život s diagnózou. Myslím si, že rozhodně stojí za přečtení, a hlavně uvědomění si, co je v našem životě důležité. Janičce přeji do života jen to nejlepší a zároveň děkuji, že část výtěžku z knihy darovala nadaci Nové háro.

Štítky knihy

rakovina, nádory

Autorovy další knížky

Jana Ryšánková
česká, 1994
2018  84%Kdo bojuje, vyhrává
2021  99%Život s diagnózou

Kniha Život s diagnózou je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x