Život pod vládou Kristovou

Život pod vládou Kristovou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225397/zivot-pod-vladou-kristovou-225397.jpg 4 9 3

Život pod vládou Kristovou je zřejmě nejúspěšnější knihou známého autora, jak u nás, tak i ve světovém měřítku. Otec Raniero Cantalamessa ji sepsal na podkladě cyklu postních kázání v papežském paláci a mnohokrát ji využil při duchovních cvičeních pro nejrůznější kategorie posluchačů – od klauzurních společenství po laiky žijící svou víru ve světě. Čtenáři může posloužit jako vodítko pro osvěžení základních pilířů křesťanské víry, proto ji někteří kněží používají k přípravě dospělých katechumenů. Může být vhodnou pomůckou pro duchovní cvičení, společné či individuální, nebo i pro duchovní četbu jednotlivců, jelikož poskytuje životodárnou syntézu pravd víry, postavenou především na Božím slově.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Vita in Cristo


více info...

Přidat komentář

Chesterton
18.01.2018 5 z 5

Četla jsem jako celkem mladá a pamatuji si, že si mě autor naprosto získal. Bylo to nejspíš tím, že jsem měla správný věk, ale hlavně dostatek času:)) a ona expresivní vyjádření mi sedla:)) Poté jsem zkoušela některé jiné jeho knihy a zkušenost jsem nezopakovala. Tato je opravdu "úžasná povinná četba", jak píše nickym:))

Gilnien
12.06.2017 3 z 5

Knihu mi doporučil známý. Evidentně se jedná o kvalitní četbu, zaměřuje se na důležitá témata křesťanské společnosti a snaží se běžnému člověku přiblížit Krista. Text je jednoduchým návodem - naučit se žít z víry a vírou. Přesto se mi nelíbila, ale považuji to spíše za svůj problém. Vadila mi "jižanská" stylistika. Text je plný expresivních vyjádření, tzv. "hraje na city". Autor protkává své myšlenky citáty z Bible a citáty svatých snad v každém odstavci. Navíc, jak už nám poodkrývá anotace knihy, jde spíše o kázání - pokud by kniha byla čtena v kostele s patřičnou intonací a důrazem, pomlkami v mluvě apod, jistě by vyzněla mnohem lépe. V psané podobě tento styl spíše "otravuje". Pokud ale holdujete podobnému stylu, určitě knihu doporučuji.


nickym
13.11.2013 5 z 5

Skvělé, úžasné, povinná četba! :)