Život plný iluzí

Život plný iluzí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427598/bmid_zivot-plny-iluzi-FqC-427598.jpg 4 113 35

Čtyři kamarádky se sejdou po letech… a pravda vyplouvá na povrch Aneta má nepříjemné tušení, že v jejím manželství něco nehraje. Ráda by zjistila příčinu, ale musí zároveň řešit problémy v práci a těžko zvladatelnou pubertální dceru. Zničehonic dostane od staré známé pozvánku na sraz. A nejen ona, ale i další dvě kamarádky, se kterými kdysi trávila veškeré volné chvíle, ale po konci studií se jejich cesty rozešly. Proč se má čtveřice kamarádek sejít po tolika letech? Odpověď je zdánlivě jednoduchá: je třeba zapomenout na staré křivdy a obnovit přátelství. Zdá se, že všechny jsou šťastné, ale realita není až tak růžová. Aneta postupně zjišťuje, že žije obklopená iluzemi, a stačí jeden malý otřes, aby se rozpadly na tisíc kousků. Nejoblíbenější slovenská spisovatelka Katarína Gillerová, která je přirovnávána k Danielle Steelové, přichází se strhujícím příběhem o síle přátelství.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura slovenská

Vydáno: , Motto
Originální název:

Ilúzia šťastia , 2020


více info...

olejnice
olejnice
02.03.2024 5 z 5

Moje první kniha od této autorky a hned přečtena na jeden zátah- poutavě napsáno, super příběh , ani nevím jak mi sobota utekla i bez úklidu ano ano potvrzuje mi to jen moje přesvědčení, že nikdy není nic takové jako se nám to zdá na první pohled ( někdy i na druhý)..

Alienn
Alienn
04.01.2024 5 z 5

Další skvělá kniha od této autorky, kterou si tímto definitivně řadím mezi oblíbené. Nejen, že mi se líbí styl psaní, ale i příběhy jsou takové ze života, že jim člověk snadno věří. Při čtení jsem si opět připomněla jednu starou známou pravdu, že ne vždy jsou věci tak, jak vypadají na povrch. Velmi doporučuji.


Ana72154
Ana72154
30.08.2023 5 z 5

Příběh zajímavý, obzvlášť postupné rozuzlování osudů bývalých spolužaček.

knihovniceS
knihovniceS
14.04.2023 4 z 5

Život plný iluzí
Příběh čtyř kamarádek spolužaček ze střední, které se znají od dívčích let a teď se scházejí po mnoha letech, aby si zavzpomínaly na studentská léta. Seznamujeme se s každou z nich a dovídáme se různá tajemství z jejich vzpomínek. Autorka vyprávění přerušuje v napínavém okamžiku a přechází na vyprávění další ženy. Tak se postupně dočítáme o životě všech a věřte, že chvílemi mě mrazilo. V příbězích nechybí, láska, intriky, násilí, alkoholismus, napětí ... Dívky si myslely o té druhé jak je šťastná a spokojená ... Ač autorka popisuje nelehké osudy, přesto se kniha čte velice dobře. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.
Anotace na DB knih se nepovedla - divný překlad?

Knihomolka506
Knihomolka506
20.10.2022 5 z 5

Mámě Anetě jako by se změnil život. Chystá se na schůzku a stojí před skříní jako by ji byla cizí. Vzpomíná na dobu, kdy se k ní osud nezachoval zrovna nejlíp jako by se vše stalo včera...
Tehdy tušila, že s mužem není něco v pořádku, choval se divně. Jejich 14letá dcera Tereza, ironie na pochodu a výřečnost v jednom ani muž si ničeho nevšimli. Ona se ale rozhodne si na pár dní trošku odpočinout a spolu s ostatními kamaradkami přijme pozvání na sraz po několika letech. Jenže Jak už tak bývá, když si člověk myslí že si odpočine, stane se leccos. V případě celého ženského čtyřlístku se dá říct jen to, že každá skrývá něco, co nikomu nechtěla říct. Teď asi nastal ten pravý čas.

Evka27
Evka27
20.09.2022 4 z 5

Osudy Barbory a Soni na rozdíl od Květy mi přišly uvěřitelné. Anetin příběh takový moc sladkobolný. Taky mi dost vadí oslovování dospělých žen zdrobnělinami, takže ta úžasná Anetka mi fest vadila. Ale jinak se mi kniha líbila a příjemně ubývala.

Kalima206
Kalima206
05.03.2022 4 z 5

Nekdy pro me az zdlouhave detaily z minulosti, ale jinak musim rict, ze pribeh jako celek hodne zajimavy :)

Kazdopadne sem moc rada, ze se mi dostal do rukou a urcite stoji za precteni. Najdete v nem drama, lasku a vrati vas to i do mladsich, studentskych let :)

SleepyAllDay
SleepyAllDay
17.02.2022 4 z 5

Příjemné čtení.
Nejvíce jsem si oblíbila linku s dědečkem, dosti mi připomínal mého vlastního.
Ovšem co mi na knize vadilo, byly konce kapitol/odstavců. Takové to “kdybych tak věděla, že tomu tak nebude, že již brzy…” nutilo mě to číst dál a dál… :)

ErikaKej
ErikaKej
01.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Celkom fajn, oddychovka, hoci niektoré rozuzlenia su trošku pritiahnuté za vlasy najmä ako sa vyvinul jej vlastný manželský problem.. ale osudy ďaľších kamarátok stoja naozaj za zamyslenie...alkoholizmus,domáce násilie,nevypovedané a nevydiskutované veci, predstieranie.

nicole1990
nicole1990
02.12.2021 5 z 5

super knížka a skvělá zápletka. Za jeden den přečtená nešlo se odtrhnout. Příběh 4 kamarádek každá z nich měla v sobě tajemství až po tolika letech pravda vyplula na povrch .

Vknihách
Vknihách
10.11.2021 4 z 5

Do knihy som šla so skeptickými pocitmi. Obávala som sa, že to bude niečo na štýl "evitoviek"(nič proti,ale mne osobne príde tých pár príbehov, čo som čítala, dosť podobne)pre 50+ ročné čitateľky. Hmmm ten začiatok moje domnienky aj potvrdil, avšak plynutím stránok sa vo mne prebúdzal záujem o postavy a to, čo si Gillerová pre čitateľky prichystala. Nejaké náznaky boli už v prvých stránkach a našťastie,som tvor zvedavý. Musím povedať, že príbeh takmer 40- ročných kamarátok ma zaujal. Autorka používa rôzne indície,preto veľké odhalenia pre mňa už boli vopred tipnuté(a správne),ale brala som to ako takú hru- hádaj na čo myslím a uhádla som. Takže táto kniha pre mňa vôbec nebola oddychová, cítila som sa ako Poirot, ktorý skladá náročný hlavolam. Jediné, čo som nedešifrovala,bola zápletka takmer v závere knihy. Týkala sa manžela jednej z postáv. To bolo pritiahnuté za vlasy,inak by som odhalila aj to :D Celkovo by sa dalo povedať, že sme mohli nahliadnuť "do hrncov"kohokoľvek z nášho okolia. Aj keď sa zdá, že kamarátky majú dokonalé životy, všetko je len ILÚZIA. Kniha vás núti často sa zamyslieť-nad sebou,rodinou,nad svojimi činmi... či by bolo všetko tak ako je,keby ste zmenili len jedno rozhodnutie v minulosti. V knihe sa hrdinky pasujú s odmietnutím, boľavým srdcom,chorobami, úmrtiami, vzťahmi,... typický život

Simona99
Simona99
15.04.2021 5 z 5

Mně se příběh moc líbil...oddechové, pohodové čtení. Se všemi těžkostmi života...
Moc mi vyhovuje styl psaní autorky, připomíná mi českou spisovatelku Lenku Lanczovou. Doporučuji:-)

Ninushka
Ninushka
01.03.2021 5 z 5

Víte, co je na těchto knihách úžasné? Že dopředu víte, jak skončí! Dobře! A tak během četby nemusíte trnout, co se stane a skvěle si odpočinete.

Jurajovamaka
Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Práve som dočítala skvelú knižku Ilúzia šťastia, ktorú napísala slovenská spisovateľka Katarína Gillerová . Neviem , či Katka opísala príbehy podľa skutočnosti , alebo má takú skvelú fantáziu. Príbeh štyroch priateliek je ako zo skutočnosti a pri čítaní knižky zistíte, že nie je vždy všetko také ako to na prvý pohľad vyzerá . Knihu rozhodne odporúčam strávite pri jej čítaní skvelé chvíle.
O D P O R Ú Č A M ❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

Kejklířka
Kejklířka
30.12.2020 5 z 5

Nemusím moc knihy tohoto typu, ale ty od paní Gillerové
jsou výjimka.Líbí se mi snad všechny.

LeSk
LeSk
03.10.2020 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, jen mi občas vadilo přeskakování osob, míchání minulosti a současnosti dohromady... Skvělý oddychový příběh, doporučuji.

Toňula
Toňula
07.08.2020 3 z 5

Knihy Kataríny Gillerové patří k mým oblíbeným - kvůli hrdinkám i prostředí i době, ve které se odehrávají. S touto jsem měla trochu problém, nějak jsem se ztrácela v ději, který nebyl špatný, ale propletenec vztahů byl tentokrát trochu nepřehledný. Přesto čtivé a lidské.

tittanie
tittanie
17.07.2020

Oblíbená autorka. Zajímavé téma, hezky podáno.

josska
josska
11.07.2020 4 z 5

Spisovatelku mám moc rada,,její knihy jsou ze života,,,mám je ráda na proložení třeba mezi krimi atd,,

Januli
Januli
08.06.2020 4 z 5

Čtyři kamarádky, které se od dob studií neviděli. Teď se sejdou a my se dozvídáme jejich tajemství. Ať už jsou jejich osudy uvěřitelné a předvídatelné nebo ne, určitě jsou zajímavé a kniha stojí za přečtení.