Rozcuchané štěstí

Rozcuchané štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410277/bmid_rozcuchane-stesti-Os9-410277.jpg 4 35 5

Život na ulici série

1. díl >

Lindě je šestnáct, ale zažila toho už tolik, že by to vydalo na tisíc životů. Když jí umře máma, považuje to spíš za vysvobození, protože život s věčně zfetovanou matkou byl všechno, jen ne šťastný. Lindina starší sestra Ester se pokouší spojit s matčiným bratrem, protože doufá, že se o ně strýc postará. Ale dřív, než přijde pomoc, jejich otčím umírá při tragédii, která ovlivní životy Lindy i Ester, a dívky rozdělí... Linda putuje do dětského domova v Čechách, zatímco Ester zůstává ve vazbě v Rakousku a čeká na soud. Když si pro Lindu přijede strýc, kterého víc jak deset let neviděla, dívka doufá, že se jí naskytne příležitost utéct - a najít sestru. V malé vesnici, kde strýc žije, ji však dostihnou vzpomínky, které v sobě potlačila, a také její sestřenice Eliška, která ji od první chvíle nesnáší. Linda ví, že tam nemůže zůstat, i když by si to možná v koutku duše přála. Proto požádá Šimona, kluka, se kterým Elis chodí, aby jí pomohl útéct...... celý text

Přidat komentář

Erika017
16.04.2022 4 z 5

Moc hezká knížka. Předchozí díly se mi asi líbily trošku víc, ale bylo to fajn. Linda je velmi zvláštní osobnost. Kniha mě zaujala jak tématem, zápletkou, tajemstvím tak i tou krásnou obálkou. Doporučuji

Spoiler: Ze začátku mě Šimon dost vytáčel, štval mě, choval se namyšleně a arogantně, tak, jako by mu všechno, co udělá, mělo projít. Popravdě víc jsem fandila Markovi, připadal mi takový pozorný, přátelský a měl Lindu opravdu rád. Nicméně to není poprvé, už v předchozí knížce od autorky Údolí ticha jsem měla radši Roberta než Gabriela. Ke konci knihy už se Šimon naštěstí choval líp.

Bebe2004
16.05.2021 4 z 5

Ale jo. Není to nejlepší knížka od autorky, ale bylo to celkem fajn. Postavy příjemné, děj taky, akorát mám radši -ich formu vyprávění. Tady to bylo takové až moc neutrální.


certik003
15.07.2020

Lindě nejde nefandit a nepřát jí, aby se začlenila do nového prostředí, ale občas jsem jejím reakcím nerozuměla. A i když to není zrovna veselé čtení, přesto knížku považuju za oddechovou, nejspíš proto, že prostě nejsem cílová skupina.

attila1
03.10.2019 5 z 5

Tato knížka je pohlazení pro duši,moc pěkně se četla. Moje první zkušenost s autorkou,určitě zkusím od ní i další knížky.

mysterygirl
05.08.2019 5 z 5

Dalsi skvela kniha od autorky..nekolikrat me i rozbrecela no..cte se sama..doufam,ze bude pokračování :-)