Život na hraně

Život na hraně https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95929/zivot-na-hrane-95929.jpg 3 2 2

Čtivou a zábavnou formou jsou zde zpracována témata života jako například sex a přátelství, alkohol blahodárný nebo závislost, s potěšením jíst a pít, jak si udržet kondici a mládí, jak zvládat stres…, zkrátka Umění žít. Knihu provázejí vtipné ilustrace Jiřího Slívy a citáty slavných světových osobností. Dílo představuje ucelený pohled na život za přispění našich předních odborníků a širokého okruhu přátel autora. Autor je profesorem biofyziky Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Působil jako vysokoškolský učitel na Lékařské a na Příro dově - decké fakultě Karlovy univerzity v Praze.... celý text

Přidat komentář

Dzis.Vagriski
12.10.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře. Je to taková knížka lidového čtení, pro lidi, kteří toho o zdravějším pojetí životosprávy vědí velmi málo. Těm může pomoci. Ale na druhou stranu z některých částí bez většího vysvětlení do hloubky si čtenář mnoho odnést nemusí. Informace mohou být podány stručně, ale třeba v případě výživových doplňků to bylo takové letem světem, že to čtenáře více zmate, nežli by mu to pomohlo. Zde by nebylo od věci vysvětlit více mechanismus účinku.

Pokud autor své čtenáře motivoval k tomu, aby se začali zajímat o to, jak žijí, pak budiž mise splněna.

Bohužel mi nesedí grafické zpracování a ty obrázky pana Slívy také moc ne, ale je to věc vkusu, ostatně jak je uvedeno na obálce, jesto toto odraz autorovy nátury. Na knize však nenajdu nic, kvůli čemu by musela zůstat v mé knihovně natrvalo. Koupil jsem ji v doprodeji, nyní předávám do místní veřejné knihovny.

veronika9761
17.02.2019 2 z 5

Velmi zjednodusene pohledy na spoustu veci, i kdyz nekde to neni na skodu. Skoda, ze kniha neprosla korekturou, pravopisne chyby a chyby interpunkce ji dost snizuji. Knihu posilam dal, teba si najde sveho ctenare.