Život je tanec

Život je tanec https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422759/bmid_zivot-je-tanec-i8b-422759.jpg 4 20 9

Každá kapitola má několik hlavních myšlenek a principů, které nám mohou pomoci. Kniha je rozdělená do tří částí. První část je zaměřená na naši mysl, druhá na duchovní aspekt našeho života a třetí je věnována našemu tělu. Tato kniha představuje holistický přístup k životu. Zastávám názor, že pokud chceme výrazně zlepšit náš život, je potřeba pracovat na všech těchto oblastech, protože řetěz je jen tak silný, jako je jeho nejslabší článek. Cílem bylo napsat co nejvíce praktickou knihu, takže i přes to, že některé části jsou filozofické a spirituální, tak je to napsané takovým stylem, aby to bylo co nejvíce využitelné v našem životě. Protože pouze ve vědění není síla. Síla je ve schopnosti uplatnit vědomosti a to bez praktického uvažování nejde.... celý text

Přidat komentář

RadimB.
11.02.2024 4 z 5

Po přečtení knížky Pilulka pravdy od Miloše jsem se dostal i k jeho druhému dílu Život je tanec.
Celkově se kniha rozděluje do několika sekcí, které se zaměřují na mysl, duchovní rozvoj a tělo. Zatímco
první dílo jsem přečetl jedním dechem druhá knížka si ke mě chvilku hledala cestu. Nakonec jsem rád, že jsem jí dočetl. Miloš v koncetrované podobě podává life hacky jak posunout svůj život na další metu.
V první kapitole Miloš nabádá, že můžeme různé kapitoly přeskakovat mě se to lépe četlo v ucelené formě.
Hodně věcí mě přišlo z této knížky užitečných. Některé věci naopak nevyužiji. V celkové formě na mě knížka zanechala pozitivní dojem. Tedy doporučuji.

Chytuš
10.03.2023 5 z 5

V záplavě seberozvojových knih je takhle krásně bezprostřední a přístupná úplně všem. Je to vlastně takový pelmel všeho možného, nicméně od autora, který vám jen říká svůj pohled na život - na mysl a emoce, na duchovní stránku a na tělesnou stránku. Nesnaží se vás o ničem přesvědčovat, jen vám vyloží, jak to vidí on. A ani nezastírá, že se jeho pohled třeba v budoucnu může ještě trochu změnit... Já bych řekla, že se určitě prohloubí. Miloš Ouhrabka má k prohlubování slušně nakročeno :-)


Mirin1349
17.12.2021 5 z 5

Je tak osvěžující, když se autor nestaví do role usvíceného guru, který mnohdy povýšeně radí, jak se má člověk chovat. Věřím, že autor se ke všem popsaným principům dostal svou vlastní pílí a lidsky a věcně to dokáže prodat ostatním lidem, kteří mají zájem na sobě pracovat. Kniha je rozdělena do 3 částí a určitě doporučuji nepřeskakovat a přečíst si vše postupně tak, jak to autor sepsal. Nejméně nových informací mi přinesla poslední kapitola o cvičení a stravě, ale to jen díky tomu, že se těmto tématům věnuji již dlouhou dobu a neustále se o nich snažím přiučit něčemu novému. Pro někoho, kdo se nad tím nikdy nezamýšlel, to bude určitě převratná část, stejně jako pro mě byly ty první 2. Dohromady všechny tři pasáže tvoří kompaktní celek s praktickými radami a smysluplnými informacemi.

pauline93
26.06.2021 5 z 5

Za sebe s klidným svědomím můžu doporučit. Kniha je napsána srozumitelně, lidsky a dokáže vás "nakopnout" správným směrem.

Hoxer
06.04.2021 5 z 5

Kniha Život je tanec mě svým zpracováním velice nadchla. Je na ní vidět jedna zásadní věc...a sice je psána obyčejným člověkem pro obyčejné lidi. Autor opravdu mluví od srdce a popisuje tak nějak všechny důležité oblasti toho, jak žít naplněný život (ve smyslu sama sebe, bez vztahů). Časté pravopisné chyby a hovorové výrazy kvalitu knihy nesnižují, ba právě naopak dokazují má slova o upřímnosti autora ke čtenáři. Kniha pro mě je velkým příkladem jak lépe žít a už jsem některé partie zařadil do svého života. Ne každému sedne všechno, například pro mě není moc vhodný nástroj psaní deníku, ale každý si v knize najde to svoje. Doporučuji jí všem, kdo stojí o kompletní pojednání o tom, jak žít a prožívat život naplno. PS: Miloši fandím ti i na YouTube :)

PietroGrencik
28.03.2021 4 z 5

Príjemné shrnutí oblastí života, které je dobré rozvíjet.
Pozdravuji ;)

Zdenek333
07.01.2021 4 z 5

Miloše sleduji na youtube a v této knize shrnul značnou část svých poznatků.
Je to souhrn soustavy body-mind-spirit a velmi dobře napsané, bez veliké omáčky. Motivující je také fakt, že ví o čem píše, neboť vše v knize sám zkoušel nebo zavedl do svého života. Doporučuji přečíst.

Marika56
18.06.2020

mira.fora, kolik prosím kniha stála?

mira.fora
08.11.2019 5 z 5

U mna delim knizky na dve kategorie:
knizky, ktore si poziciam v knihovne a vratim a knizky, ktore aj ked si poziciam a vratim, tak si ich kupim domov, pretoze su inspirativne a cloveku stale maju co dat i pri opatovnom citani. Zaroven rad podporim kupou knihy autora. "Zivot je tanec" som okamzite kupil domov, pretoze Milosa sledujem na youtube, pacia sa mi jeho myslienky a inspirujeme sa u stejnych spisovatelov, napr. Tolle atd... (a jak som zistil ku konci knihy aj co sa tyka sportu tak u Adama Raw :-) ). Kupou knihy som nesliapol vedla, je to zbierka "rad do zivota", ktore funguju (pritomny okamzik, meditacie, cvicenie atd...) a som rad, ze to niekto vsetko vzal, praktikuje v zivote a napisal svoju skusenost do jednej knihy :-). "Zivot je tanec" doporucujem a dakujem za nu autorovi.

Autorovy další knížky

2019  86%Život je tanec
2020  78%Pilulka pravdy pro ztracené duše

Kniha Život je tanec je v

Právě čtených4x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst17x
Chci si koupit13x