Život je takový, jaký si ho uděláme

Život je takový, jaký si ho uděláme https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113244/zivot-je-takovy-jaky.jpg 4 9 4

Ve své knize Život je takový, jaký si ho uděláme vykládá o pevných životních hodnotách, jako jsou důvěra a tolerance, které mu předala matka, nebo pracovitost, v níž mu šel příkladem talentovaný otec, a vzpomíná na mnoho dalších rádců a učitelů, které v životě potkal. Etika práce, podle které by měl mít člověk ze své práce radost, se v dnešní době začala podle Buffetta nahrazovat etikou bohatství, která si cení více materiální odměny než práce samotné. Takzvané „privilegium“ se mylně chápe pouze z hmotného hlediska, charakter se nahrazuje vnějším uznáním. Když se však zaměříme více na samotnou podstatu práce a méně na to, kolik za ni dostaneme, otevře se nám nový svět, který dává našemu životu větší smysl. Srozumitelnými a výstižnými slovy odhaluje hlubokou pravdu: život není ani spravedlivý, ani nespravedlivý. Z tohoto základního předpokladu jasně vyplývá, že každý lidský život je stejně důstojný a hodnotný. Poměry, v nichž lidé žijí, jsou sice různé, ale podstata lidství je u každého člověka stejná. Ze zkušenosti víme, že naše cesta životem je málokdy přímočará a je často plná neúspěšných pokusů, krizí a těžkých chyb. Chceme-li si však vybudovat život podle svých představ, nesmíme ani v těchto náročných chvílích ztratit odhodlání a vytrvalost. Ať už je to povolání, kterému se věnujeme celým srdcem, nebo umění vracet společnosti dary, kterých se nám dostalo. Život je takový, jaký si ho uděláme je kniha osobní i objevná, poučná i intuitivní. Vypráví o tom, jak překročit své hranice, vzít osud do svých rukou a žít s maximálním naplněním. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Čintámani
Originální název:

Life Is What You Make It , 2010


více info...

LadyCotton
LadyCotton
13.07.2020 4 z 5

Velice pěkná knížka nad kterou budete přemýšlet ještě dlouho po dočtení.
Motivace je cítit z každé stránky. Autor nepoučuje ale ukazuje na svém vlastním životě (popř. Na příběhu někoho známého) názorně příklady.
Nečekejte nějaké snobacke rádoby rady od miliardářova synáčka-ne, naopak. Tento pán to má v hlavě vše srovnané a slova jako pokora mu rozhodně nejsou cizi

Popko
Popko
07.10.2018 4 z 5

Velice zajímavá kniha Petera Buffett, syna Warena Baffeta. Zajímavá je v tom, že ačkoli by Peter mohl vstoupit do rozjetého vlaku svého otce, šel si svou vlastní cestou. Než si vybudoval kariéru hudebníka, žil skromných poměrech a spoléhal sál na sebe. Pěkná kniha zamyšlení.


Baibarosa
Baibarosa
01.05.2017 5 z 5

Tohle je skvělé čtení o hledání vlastní cesty autora a náhledo do rodiny "Bufffetů" Klobouk dolů, za takovou výchovu...

dalimoni
dalimoni
14.06.2012 5 z 5

Velmi pěkná kniha, autor Peter Buffet je synem jednoho z nejbohatších lidí na světě, slavného Warena Buffeta (tzv. věštce z Omahy). V knize se něco dozvíme i z osobních zážitků a názorů tohoto úctyhodného muže, který většinu svých miliard věnoval na charitu. Peter velmi čtivým jazykem filozofuje o životě, ale není to klasická filozofie (která mnohdy bývá těžká ke čtení), ale jednoduché příběhy a příklady o životních rozhodnutích, které každý může udělat a případně svůj život změnit k lepšímu. Knihu určitě doporučuji k přečtení.

Část díla

Autorovy knížky

Peter Buffett
americká
2011  76%Život je takový, jaký si ho uděláme

Kniha Život je takový, jaký si ho uděláme je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce13x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x