Život je přece jen krásný

Život je přece jen krásný https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42638/zivot-je-prece-jen-k-42638.jpg 4 10 4

Humoristický román z předválečných let v Norsku má živý děj a radostnou atmosféru. Vypráví o mladé dívce z početné rodiny, která má problémy s rodiči, sourozenci, se zaměstnáním, bydlením a zejména pak s láskou, a to když stojípřed rozhodnutím provdat se za bohatého šéfa nebo zvolit chudého mladého muže.

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Práce
Originální název:

Selo i tider som disse , 1932


více info...

Přidat komentář

Ayna
10.04.2024 4 z 5

Tady se mi forma líbila víc než obsah. Autorka psala bystrým, břitkým způsobem, měla dobře vypointované vtipy i trefné postřehy o mezilidských vztazích. Používat takový talent na tak banální příběh mi přijde škoda. Spíš než v celku je síla téhle knihy v jednotlivých "scénách" (večeře s nabarvenými botami, zabouchnutý klíč a hrdinka na ulici ve spoďárech, návštěva kina... atd.) Trochu mi připomíná tvorbu Betty MacDonaldové, která taky psala s humorem o krušném životě pracujících mladých žen za Velké hospodářské krize. Trochu.

Zlatinka.Emilly
20.02.2022 1 z 5

Z nostalgie jsem si tuto knihu chtěla přečíst po x letech, ale zklamala mě svým obsahem. Proto nechápu, jak může Eva-K z důvodu, že knížka patřila její mamince, ji přečíst snad 10x. Pokud by moje mamka měla knihu, která by se mi nelíbila, asi bych nekoukala na to, jakou minulost v sobě skrývá a poslala bych obratem dál, ale někomu se líbit může, nic proti tomu. Já v tomto příběhu nevidím žádný humor, jen jsem chtěla vědět, co jsem četla jako náctiletá. Ta hvězdička je díky nostalgii a obalu, který si pamatuji, když kniha zdobila moji skrovnou knihovničku.


Znedla
06.04.2019 2 z 5

Líza je mladá dívka se spoustou sourozenců a rodiči, kteří mají - jak jinak- úplně jiný pohled na svět než ona. A pak jsou tu ještě dva muži - jeden bohatý a druhý chudý a rozhodování mezi nimi uričtě nebude jen tak jednoduché.

Milé čtení, nabarvené boty a odesílání dopisu v kombiné opravdu pobavilo :-)

Eva-K
28.07.2017 5 z 5

Moje srdcovka, knížka po mamce, četla jsem ji snad 10x. Je to trošku červená knihovna, ale s mnoha velmi vtipně vykreslenými scénami, inteligentní... ideální na zlepšení nálady.

Štítky knihy

humor humoristické romány

Autorovy další knížky

Sigrid Boo
norská, 1898 - 1953
1975  72%Život je přece jen krásný
1938  70%Kdo se směje naposled
1941  80%Jinak jsme se měli krásně

Kniha Život je přece jen krásný je v

Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst6x