Život Dominika Savia

Život Dominika Savia https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56867/zivot-dominika-savia-56867.jpg 4 14 2

Poutavé vyprávění o životě mladého světce Dominika Savia. Původní text Dona Bosca jazykově přepracoval a nově nashromážděnými informacemi doplnil Teresio Bosco. Sv. Jan Bosco, který Dominika přijal ve své oratoři, napsal s dojetím jeho krátký životopis, který se rozšířil do celého světa. Během beatifikačního procesu vyprávělo 28 svědků pod přísahou své vzpomínky na Dominika, které Don Bosco z velké části neznal. V této knize je původní text Dona Bosca doplněn o nové informace a skutečnosti, které se objevily během procesů blahořečení a svatořečení. Vzniká tak mnohem širší a bohatší životopis svatého chlapce, který okouzluje stále jako květ zázračně rozvinutý na chudém kousku země.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Matice cyrilometodějská
Originální název:

Vita del giovanetto Savio Domenico, allievo dell'Oratorio di San Francesco di Sales , 1859


více info...

Přidat komentář

Netopyr07
30.07.2021 5 z 5

Don Boskovi "svatí chlapci"... Zdánlivě jeden, jak druhý... Každý plný ctností. Věřím, že takoví i byli. Životopisy jsou hodně psány kvůli tomu, aby čtenáři měli vzor :-) Vydání z roku 1924 je fajné, skutečně překlad toho, co napsal Don Bosco. A ta "stará čeština"... ;-)

D.V.Spudil
13.04.2017 3 z 5

Navzdory tomu, že mě ta kniha duchovně zasáhla, musím říct, že mě po literární stránce příliš nezasáhla. Části Jana Bosca jsou krásné, ale co přidal Teresio Bosco mně připadalo z větší části kontraproduktivní a velmi často tam jen opakoval, co už bylo napsáno od Dona... ty části od Teresia jsem pak už přeskakoval. Byť sem tam uznávám, že dokládal autentickými svědectvími Janova slova, ale neustálé omílání téhož mi lezlo krkem.


Štítky knihy

světci křesťanský život

Autoři knihy

Teresio Bosco
italská, 1931 - 2019
Giovanni Bosco
italská, 1815 - 1888

Kniha Život Dominika Savia je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x