Pád Guvernéra 1

Pád Guvernéra 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217899/mid_pad-guvernera-217899.jpg 4 90 16

Živí mrtví série

< 3. díl >

V románu Pád Guvernéra, třetím pokračování knižního cyklu ze světa živých mrtvých, se vracíme do městečka Woodbury v georgijském okrese Meriwether. Od propuknutí „nákazy“, kdy svět zamořily věčně hladové oživlé mrtvoly, uplynuly dva roky. Příval zombií neustává, krajina pustne, lidé v každodenním zápase o vlastní existenci ztvrdli a okorali a zdroje začínají docházet... Woodbury ale vládne železnou rukou samozvaný vůdce, Philip Blake zvaný Guvernér, a ten si stanovil posvátný úkol, ochránit tuhle malou komunitu a postarat se o své ovečky za všech okolností. Vyžaduje jen jedno: každý musí podřídit své vlastní potřeby potřebám celku - a o těch rozhoduje on sám! Obyvatelé městečka uznávají Guvernérovu svrchovanou autoritu výměnou za relativní bezpečí, které jim zajišťuje, a raději se na nic neptají. Jen ti vnímavější poznávají jeho utajenou pravou tvář, zjišťují, jak nelítostný a krutý umí být. To na vlastní kůži zakusí i tři vetřelci, kteří se zčistajasna objeví před hradbami Woodbury bůhvíodkud a s bůhvíjakým záměrem... Série The Walking Dead (3)... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Walking Dead - The FAll of the Governor 1 , 2014


více info...

Přidat komentář

rick6410
05.03.2023 5 z 5

Na túto knihu som čítal dosť negatívnych recenzií, pretože dej sa vraj značne odklonil od seriálu a je to len taký odvar. Títo ľudia si nezistili, že toto je príbeh komiksového Guvernéra, nie toho seriálového. Táto kniha sa odohráva súbežne s 25. a 26. zväzkom komiksu, a krásne sa dopĺňajú, vidíme všetky slepé miesta, scény ktoré sme v komikse vidieť nemohli. Síce sa vytráca istý pocit prekvapenia, keďže človek z komiksu vie, čo sa stane, ale napriek tomu je tam množstvo nových vecí, ktoré dej rozhodne nerobia nudným.

wullcann38
04.08.2021 4 z 5

Bavilo mě až asi od sedmé kapitoly z konce.
Docela mě mrzí že už si spoileruju komiksy.
Jinak zbytek knihy průměrný.
Za mě:75%


trudoš
25.06.2020 3 z 5

Tady platí to samé, co u předchozího dílu - znáte-li komiks, znáte i směr, jakým se události budou ubírat. Kdo umře, koho znásilní, čí ruka bude useknuta. To značně devalvuje moment překvapení a syrové popisy bojů se zombíky nebo ukrutností, jaké páchá Guvernér, to bohužel nevynahradí. Zase je ale zajímavé sledovat známé protagonisty skrze postavy, které jste dosud vnímali jako vedlejší. Problém je, že vedlejší figury jsou vedlejší kvůli křoví, jaké představují. I když jim dáte vlastní příběh, budou se vám stále plést s těmi hlavními, nezapracuje-li autor na jejich osobnostech. A to se nedaří, stále beru veškeré osazenstvo románu - samozřejmě mimo Ricka, Michonne a Glenna - jako klasické maso do mlýnku. Navíc by si Jay R. Bonansinga mohl odpustit ty ženské emoční výlevy, zdali si jako má v tomto novém světě smysl začínat milostný vztah, nebo ne. Opakuje to, co už napsal Robert Kirkman, akorát že v obrázkovém provedení to mezi všemi těmi ohnilými mrtvolami působilo mnohem stravitelněji.

hnusák
11.03.2019 4 z 5

Vůbec to není špatné ...

hellena1523
29.04.2018 3 z 5

Průměr na propršený víkend.

tomasek5287
16.03.2018 4 z 5

Až v této knize se plně projevilo geniální spojení s komiksem. Musel jsem si pár svazků přečíst (27, 28, 29, ...) a pochopil jsem jak to celé autoři plánovali a musím říct. Pecka. Vynikající díl, kousáků ubylo a přidalo se velkou měrou na násilí, taktéž je tu patrný výrazný vývoj postav. Knížka nebyla ani tak dlouhá, takže nenudila a letmé přešlapování na místě mi ani tak nevadilo. Konec mě velice nažhavil na další díl a těším se na závěr série.

Richie1
11.03.2018 3 z 5

Více než o boji lidí proti zombie je kniha spíše o boji mezi přeživšími lidmi, přičemž veškeré situace jsou patřičně zdramatizované a až přehnané. Násilí je všudypřítomné a různí vyšinutí psychopati mají možnost se plně projevovat. Společnost je totálně nemocná, neschopná normální existence - svět propadnul násilí a smrti. Hodně ponurá budoucnost a poněkud depresivní čtení. Ve zbytečném násilí si moc nelibuji, takže za mě slabší průměr. 50%

davidurban1973
12.02.2018 4 z 5

Dobře napsané, čtivé. Mě se to líbilo. Jsem zvědavý na pokračování. Celá knižní série hezky dokresluje ději komiksů a filmového seriálu.

Jack_Dark
14.11.2015 3 z 5

Přesto že se kniha čte dobře, je děj oproti minulým dílům předvídatelný a není tu žádný šokující zvrat. Po přečtení knihy si říkám, že to mohli zakončit a zbytečně to nenatahovat další knihou.

Tento díl byl zkrátka takové přešlapování na místě, které vlastně nic ve finále nepřineslo, co by stálo za zapamatování.

lucie.8
15.10.2015 4 z 5

Některé části se dost vleky. Celkově jde spíš o fungování ve Woodbury než o boj s kousáky. Lilly se mi zprotivila ještě víc.

Charmedka
29.07.2015 5 z 5

Kniha je napínavá, akční a velmi brutální. Určitě to už nebude nic pro slabé jedince, vše bylo až nechutně detailně popsáno a já měla kolikrát chuť přestat číst a rozdýchat to. Autoři se nebojí žádných odporných, krvavých praktik mučení a zabíjení lidí.

U tohohle dílu je ale už otázka, zda je kniha zaměřená na boj se zombie, nebo hlavně na přežití mezi psychicky narušenými lidmi. Stále více mi přišlo, že horší je život ve Woodbury s narušenými jedinci. Městečko mi i díky hrám v aréně chvílemi připomínalo bizarní svět ze Šíleného Maxe. Je to děsivé a není úniku.

Lenka.Vílka
21.03.2015 4 z 5

To bylo poctenicko! Jdu na dalsi dil ;-)

aguslava
13.01.2015 4 z 5

Kniha se dobře četla, jen mě mrzí, že už to ani tak nebylo o přežívání ve světě plném zombíků, ale o přežití ve městečku s magorem....

THERISA
06.01.2015 1 z 5

Naprosto zbytečné, hloupá vztahovka, upozadění zombíci. Po zcela bezobsažném ději závěrečná snaha čtenáře šokovat a znechutit na nejvyšší možnou míru smutně bulvárním způsobem. Čte se to dobře, ale je to totálně o ničem. Poslední díl si přečtu, ale budu zároveň doufat, že je opravdu poslední. Už bych to trápení dál neprotahovala a usekla mu hlavu jako otravnému zombíkovi, kterých je v knize s každým dalším dílem čím dál méně…

reccal
17.10.2014 3 z 5

Tož popravdě nevím, co s tím. Kniha se čte dobře, poměrně lehce, pokud máte rádi zombíky. Jenže aby byla skvělá a oblíbená, musím si její děj pamatovat minimálně pár měsíců po přečtení, a to se bohužel nestalo. Přitom první dva díly mám v malíčku.
Nevím, možná mě bivakování ve městě nebavilo tolik, jak přežívání ve volné zamořené divočině. Lepší tři, horší čtyři, uvidíme, jak se předvede druhý díl.

Fredy176
14.08.2014 3 z 5

na knihu jsem se těšil od doby co jsem dočetl druhý díl. Bohužel zatím nejslabší díl série, která má pro mě sestupnou kvalitu. Vzestup guvernéra byl napínavý až do poslední "wow" události, druhý díl už nepřinesl nic nového a první polovina trojky je na tom ještě hůř. Snad je to jen pomalý rozjezd před velkým finále ...

Štítky knihy

zombie apokalypsa postapokalyptické romány

Autoři knihy

Robert Kirkman
americká, 1978
Jay Bonansinga
americká, 1959

Kniha Pád Guvernéra 1 je v

Přečtených107x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce110x
Chystám se číst42x
Chci si koupit24x
dalších seznamech4x