Bezpečí za mřížemi

Bezpečí za mřížemi https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78107/bmid_zivi-mrtvi-komiks-zivi-mrtvi-3-bezp-NN1-78107.jpg 5 323 35

Živí mrtví (komiks) série

< 3. díl >

Apokalyptická epidemie se přehnala přes všechny kontinenty. Mrtví vstali a zaútočili na živé. Během několika měsíců se civilizace naprostou zhroutila. Neexistují vlády, nákupní centra, internet ani kabelová televize. Ve světě, který okupují mrtví, se konečně musíme naučit žít. Ve třetí knize ze série Živí mrtví se zdá, že skupina přeživších konečně dorazila do bezpečí. Kde jinde by člověk měl být lépe chráněný před útoky zvenčí, než ve vězení? Stačí jen vystřílet všechny mrtvé a bude to v pohodě. Jenže vězení není tak úplně opuštěné... a navíc na hrdiny začíná tvrdě dopadat stres a vyčerpání. A znovu se dokazuje, že mnohem nebezpečnější než mrtví jsou ti živí. U zombií alespoň víte, na čem jste a co od nich můžete čekat. U lidí to nevíte nikdy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Safety Behind Bars , 2004


více info...

risha03
risha03
23.03.2024 5 z 5

Jízda pokračuje dál, tentokrát nás čekalo zabydlování se ve vězení, přičemž i nadále velmi zábavné sledovat příběhy všech postav. Někteří vás iritují, někteří jsou sympatičtí, no a pak tu máme rovněž pár pěkných sr**ů, adeptů na jasné pápá.

Richard Skolek
Richard Skolek
28.07.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


rick6410
rick6410
01.03.2023 5 z 5

Tretí diel dejovo skutočne naberá na obrátkach, čitateľ je stále v napätí a nikdy nevie, kto zomrie ako ďalší, a na našej skupine si to začína vyberať svoju daň. Robert Kirkman v tomto diely naozaj ukázal, že sa neštíti ničoho.

punkgirl97
punkgirl97
12.07.2022 5 z 5

Opět skvělé. Četlo se to samo - cca za hodinku jsem to přelouskala. Plné akce a zvratů. Budu se opakovat, ale liší se to od seriálu, ale i tak mě to hodně baví, nejen proto, že postavy, které nemám ráda v seriálu jsou tady naprosto v pohodě. Líbí se mi, že konečně našli nějaké útočiště, ale opět to nebude jednoduché a já se vrhám rovnou na další díl.

BrooksWasHere
BrooksWasHere
20.06.2022 5 z 5

Tretia časť komiksu "Živí mrtví" s nemalým náskokom prekonala prvé dve, a to hlavne množstvom akcie, nepredvídateľných zvratov, nevyspytateľným charakterom postáv a cliffhangerom na konci - no v podstate celé "TWD" stojí hlavne na cliffhangeroch a nečakaných vývinoch deju :)

V tejto časti príbehu naša skupina po dlhom putovaní konečne našla útočisko vo forme starej väznice, no nie na dlho. V priebehu prvých dní sú Hershelove dcéry nájdené mŕtve a páchateľ je neznámy. Rick ho musí zastaviť, kým nenapácha ešte väčšie škody...

Ako som už spomenul, napätie tu nechýbalo ani v najmenšom a postavy sa pomaly ale isto zoceľujú...
95 %, hlavne preto, že väzenské drámy mám veľmi rád :)

sgjoli
sgjoli
08.05.2022 5 z 5

Fascinuje mne název tohoto svazku - Bezpečí za mřížemi je totiž oxymóron, jak se patří. Je neuvěřitelné pozorovat, jak se postavy v tom šíleném světě snaží vybudovat si iluzi toho, že někde přeci jen všichni by mohli být v bezpečí - a opak je pravdou. Zvratů hodně, akce hodně, příběh hodně svižný, postavy se nervy jak špagáty, nervozita by se dala vysloveně krájet. A na konci cliffhanger, klasika. Zatím za mne fakt skvělá série.

Viky007
Viky007
14.11.2021 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Vážně jsem nečekala, že mě to tak chytne, ale v podstatě se od toho nedalo odtrhnout. Je to parádně propracované, příběh hezky navazuje a postavy se chovají reálně. Krásně tam jde vidět psychologie postav - jak každý vnímá danou situaci jinak, že padají zábrany, téma morálky atd.
Rozhodně se nedá ubránit srovnání se seriálem. Komiks se prostě dost liší, ale asi jsem za to ráda, protože je to pro mě aspoň nějaká změna. Trochu mi tu chybí Daryl, to mě celkem štve, ale zase to vynahrazují jiné postavy. Třeba Andrea mě mile překvapila - tady mi tolik neleze na nervy a s Dalem k sobě paradoxně pasují. Zato Lori je na zabití jako vždy, ta prostě nezklame. A taky oceňuju návrat Hershela, který je v komiksové verzi větší drsňák, ale rozhodně to není na škodu.

Za sebe určitě doporučuju. Nečekejte seriál a budete spokojení.

Ešína
Ešína
25.07.2021 4 z 5

K těmto komiksům mě přivedl seriál. Byla jsem zvědavá jak to vypadá a funguje v tištěné podobě a je to opravdu pěkně propracované. Napínavé, originální, trochu strašidelné.
Určo stojí za to, si tento komiks aspoň prolistovat.

wullcann38
wullcann38
23.02.2021 5 z 5

Tak to byla zas pecka.
Rozhodně škoda že to nebylo v seriálu.

Desmond04
Desmond04
18.01.2021 5 z 5

Tak tohle byla neuvěřitelná raketa. Věznice ukázala čtenářovi něco, na co seriál ještě neměl odvahu. Příběh má parádní spád, ale ta neuvěřitelná brutalita? To jsem snad ještě na papíře v životě neviděl. Zařekl jsem se, že ohodnotím komentářem jen první komiks, když jsem zapřísáhlý seriálový fanda a příběhové twisty mě tak nemohou tolik zasáhnout; přeci jen většinu už znám. Ale tady musím udělat výjimku, protože tohle byla parádní cesta. Nejlepší postavy knihy: Rick, Tyreese a Andrea. Nejhorší: Lori - jako vždy a všude.

Uztokrutyrizek1
Uztokrutyrizek1
10.01.2021 5 z 5

Tleskám spisovateli. Tohle si prostě užívám. Spisovatel svůj slib dodržuje zatím a charaktery se mění. Každého z nich průběh událostí změnil, někoho více, někoho méně. Velmi povedené. Jestli spisovatel tohle dokáže i v dalších dílech tak to bude velkolepé. Doporučuji aby jste se také vydali na cestu Rickem Grimesem. Doufám že si tohle užijete jako já.

Terva
Terva
08.01.2021 5 z 5

„Držte na paměti
o kolik jsme rychlejší než oni.
Prostě se nenechávejte obklíčit.
Když to bude zlý
– zdrhejte“.

Obsahuje sešity The Walking Dead #13 - #18

Hned od začátku je to maso. Sekyry a kladiva jen lítaj vzduchem, černobílá krev stříká až na „kameru“ (čtenáře) a všude se válí mrtví mrtví. Boj o svobodné a bezpečné místo není procházka růžovým sadem. Ale co oceňuji nejvíc, je humor. Tedy, on je to spíše takový ironicky černý humor, ale dá se u něj zasmát. Narazíte na něj dost často a neběhat tam stále zombíci, je to asi furt jen o humoru. Jenže, práce čeká. Tak dost srandy. Jo, a myslím, že teď už jim opravdu můžeme říkat „zombíci“ a necítit se trapně.

Malá ochutnávka:
HOARRMMMHUNNGGHHH!
?????
Andreo! Makej zpátky do karavanu a přines další střelivo!
Já to říkal. Sračky.
Rozhodně si to přivolal. Miř jim na hlavu, každý náboj se počítá.
Nezklamu tě, trenére.
BLAM! BLAM! THUNKK!
Přestává se mi to líbit, chlapče. Je jich prostě moc.

Jenže zlé přebije to dobré. Věznice plná zásob jídla se zdá jako dobré řešení, ale je tu spousty překážek. Dokonce dojde na jednu situaci, která všechny vyvede z míry. Zjistí se při tom jeden zásadní fakt, že i když někdo umře, není to zas tak jisté. No, prostě problémy se kupí a je jich víc než těch vyřešených. Kresba opět unikátní, a ač černá na bílém, stále je na co koukat. Okna jsou plná detailů a obličeje není problém rozeznat. Tento svazek se opět velmi povedl. Není co řešit, za pět. ( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát:: Dáme se do práce. Čeká nás spousta pálení.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
27.10.2020 4 z 5

Pokračujeme velmi slibně dál..nejhorší na této sérii je to, že je to úplně s klidem uvěřitelné..

antonin0999
antonin0999
21.01.2020 4 z 5

Dějově pro mě zatím nejzajímavější díl - je zde spousta zvratů a nečekaných situací, charaktery se nám naplno rozjíždějí i dojíždějí, líbilo se mi i umístění do věznice - zajímavé, dusné prostředí - zároveň však působí bezpečně - spousta paradoxů.

Některé postavy se mi zdály nakreslené dost podobně, ne že bych se vyloženě ztrácel, bylo to lepší než v předchozím díle - ale v tomto ohledu byl pro čtenáře nejpohodlnější díl první.

Davidsonová
Davidsonová
29.11.2019 4 z 5

Tato série je zatím dobře rozjetá a i když máme v poslední době zombie skoro všude, toto černobílé dobrosružství je na vrcholu potravního řetězce.

katka134
katka134
27.06.2019 4 z 5

"U zombií alespoň víte, na čem jste a co od nich můžete čekat. U lidí to nevíte nikdy".......na tom něco bude.

DarylDixon
DarylDixon
09.12.2018 5 z 5

Opět ponuré a plné beznaděje. Tuhle sérii jsem si velmi oblíbil. Hurá na další zombiemetal.

Atlantis
Atlantis
09.09.2018 4 z 5

Vítané osvěžení po užbleptaném druhém díle. Tady se konečně něco děje a děje se to často. Jen tak dál.

Mercatino
Mercatino
25.05.2018 5 z 5

Komiks staví na paradoxech!!! Jaké místo může být bezpečnější než obrovská bývalá věznice? Na tomto místě nebudou mít hrdinové na růžích ustláno a své místo si zde musí vybojovat. Obdivuji celou skupinu, že tam tak bezstarostně vlezla. Zombie stále působí jako atrakce a v komiksu představují pouze nahodilé nebezpečí :)

Covenant
Covenant
10.05.2018 4 z 5

Výbornej díl a dost drsnej. Atmosféra je skvělá, i přesto, že jsem stále zastáncem kresby Moora. Ano, uznávám, že je kresba dobrá, ale některá okénka jsou tak odfláklá, až to není hezký. A v jednom, kde byla Rickova hlava z profilu, vystínoval Adlard ucho tak blbě, že to vypadalo, jak kdyby tam měl s prominutím hovno. Ale abych jenom nehanil, jsou tam i fakt dobrý kousky. Tyreese sedící v tělocvičně, Rick bezhlavě bušící do...(to by byl spoiler), nebo výše zmíněná atmosféra, vytvořená převážně "díky" živým lidem. Zatím mě to baví, tak jedeme dál...

Štítky knihy

americká literatura komiksy zombie apokalypsa vztahy Image Comics

Autorovy další knížky

Robert Kirkman
americká, 1978
2009  89%Staré dobré časy
2012  86%Vzestup Guvernéra
2013  82%Cesta do Woodbury
2010  90%Míle a míle
2011  91%Bezpečí za mřížemi

Kniha Bezpečí za mřížemi je v

Právě čtených2x
Přečtených434x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených21x
Knihotéce149x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x