Není cesty zpět

Není cesty zpět https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372108/bmid_zivi-mrtvi-25-neni-cesty-zpet-tr5-372108.jpg 5 85 14

Živí mrtví (komiks) série

< 25. díl >

Šeptači udeřili a brutálním útokem vyhlásili Rickově komunitě válku. Je třeba vyrazit do boje... jenže ten největší nepřítel se skrývá uvnitř. Rickovo postavení se začíná hroutit.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

No turning back , 2015


více info...

Přidat komentář

risha03
05.04.2024 5 z 5

To co předvedl spisovatel v tomto díle prostě utvrzuje, že celé dílo TWD je mistrovské. Abych v zombii řežbě byly řešeny témata vládnutí a udržení si moci, používání ryze machiavelistických metod, a to vše za doprovodu doposud skvělého homuru vystaveného na Neganových řečech (i namalovaných grimas), to jsem nečekal od této série, když jsem ji začal číst, opravdu nečekal.

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
09.04.2023 5 z 5

Bezchybný diel, ktorý dokáže v človeku vyvolať naozaj ohromnú spŕšku emócií.
Úvod je veľmi depresívny a temný, ale postupom času sa napätie čím ďalej tým viac priostruje až sa napokon dostaneme ku geniálnemu záveru, ktorý vás nakopne energiou.

Určite sa jedná o jeden z najlepších dielov série, ktorý si bez diskusie zaslúži 100 %
Niet čo viac by som dodal...

rick6410
04.03.2023 5 z 5

Ďalší výborný diel, ktorý ukazuje stupňujúce sa napätie medzi obyvateľmi Alexandrie, strach a paranoju z hrozby, ktorá môže byť kdekoľvek. Po dlhšej dobe dostáva priestor Negan, a tentokrát ho autor dáva na stranu dobra. Ale dá sa mu veriť?

gaspoda
13.10.2021 4 z 5

po 3letech se vracím zpět k walking dead měl sem obavy že ne vlkouznu do děje ale průprava z tv serialů sem si z toho velkou hlavu moc nedělal. je to krapet jiné než serial ale Yo zapadl sem opět do děje. takže kde že je ta 26tka yo nahoře v knihovně du pro níí.

Terva
21.08.2021 5 z 5

„Nikdy mě nenapadlo,
že se dožiju dne,
kdy se
z Ricka Grimese
stane zasraná bačkora.“

Svazek obsahuje sešity #145 - #150 ze série The Walking Dead.

Tady je krásně vidět ta skvělá lidská povaha. Pokud se daří, jsou všichni spokojeni, poslouchají velitele, neremcají (skoro) Pak přijde jedna jediná krize a už se zase všichni hádají. Je mi úplně jasné, že takhle by to v postapo světě fungovalo úplně přesně stejně. Lidi jsou prostě zvířata a vede je jen pud a instinkt.

Citát: Vůdce musí bejt schopnej provést cokoliv, co je nutný, aby udržel lidi v bezpečí.

A upřímně, nějak nedovedu pochopit, jak se Šeptačům povedlo chytit a zabít dvanáct lidí z Rickovo skupiny. Ti otrlí, co přežili skoro každý útok, si pak nějak podivně nechají useknout hlavy....hmmm. To je jediná věc, která mi v tomto příběhu nesedí. Ale zase na druhou stranu – děj se musí hnout. Přece nebudou hnít na jednom místě, i když ti mrtví už hnijí.

Malá ochutnávka:
Chceš se vrátit k tomu, jak to bylo DŘÍV?! O tohle ti jde?! Chceš se dostat k Neganovi a zabít ho za to, co provedl? A kde to skončí? Jak daleko hodláš jít? Začneš zase shromažďovat mrtvý ve stodole jako tvůj otec? Do prdele, copak ses vůbec nepoučila?!

Krásně povedená je kresba za..., jak to nazvat? „Minutu ticha za mrtvé“. Je dlouhá pět listů, respektive deset stran čísla #145. Citlivější povahy se u toho asi rozbrečí. Mě osobně je líto jedné osoby, ale nebudu spoilerovat – budiž jí je zem lehká. No a protože je tohle celkem brutální a smutný svazek, dávám opět, a už po několikáté, plný počet bodů. Toliko k Rickovo heslu – nezabiješ.

Citát: Musíme je úplně rozmrdat za to, co provedli mojí mámě!

DarylDixon
18.02.2021 5 z 5

Jedeme dál. A tady bych obzvláště upozornil na obálku této knihy. Mě, osobně, se tento obal zdál zatím nejlepší ze všech těch pětadvaceti dílů. Ve své podstatě je celý černý, jen ty zlé bílé oči na vás uhranutě koukají. Obsahově, Šeptačsky, je to také skvélé. Plný počet.

LordSnape
29.06.2019 4 z 5

25 dílů a pořád naprostý luxus. Tenhle díl je takový bridge a dal jsem si po něm malou pauzu v sérii. Jako čekal jsem, že to, co se zde odehrává k něčemu povede, ale to jsem ještě netušil k čemu... Když to píšu teď zpětně, jsem rád za to, že Kirkman nám takto krásně připravil půdu pro díly další. Název více než vystihující, protože s dalším číslem se vše změní...

memphisz
23.06.2019 4 z 5

Negan našeptává Rickovi - docela ironie, vzhledem k hrozbě šeptačů - jak se dělá politika a jak se zachází s davem. "Loajalitu si udržíš vytvořením vnějšího nepřítele. Jednoduchá dichotomie my vs. oni." Takhle nějak končí Rickova utopie a začíná tyranie.

Kapis
03.12.2018 4 z 5

Kdo by řekl, že Rick umí dávat takové cucfleky;)? Ukecaný díl pryštící emocema, připravující půdu na další jatka. A furt baví!

Lenka.Vílka
27.11.2018 5 z 5

("How does it feel on the outside, Looking inside, Do you feel rejected, I watch you to see that I was right, On the inside, You're the one infected." ... Infected - Eyes Set To Kill)

Ono to možná není plné akce a násilí. Ale upřímně. Já bych byla překvapená, kdyby byl děj jiný. Jiné tempo a jiný obsah bych autorovi neodpustila a byla z něj rozhozená. Nemohu si pomoct, ale tyhle díly mám prostě nejraději. Ono se tam vlastně nic nestane. Vy ten postup fyzicky nevidíte, protože se to odehraje uvnitř. A to je pro vás buď dobrá forma nebo důvod k brblání, že "no action". Takový už prostě Rick je a proto mu to a Kirmanovi stále žeru. A taky emotivní proslovy na konci knihy. Ty umí autor Rickovi do pusy vložit naprosto parádně. Top knihy. Plus (opět) pokec za mřížemi. Řadím mezi to nejlepší ze série.

No, a těžko zapomenout na konec. Kde je hodně oken bez textu. Čtenáři si tu část vybaví. A do toho ty celostránkové kresby. Řekla bych střih na jedničku. To dá zabrat. Slintla jsem si.

avalonek
05.09.2018 5 z 5

Nemůžeme čekat,že tam bude pořád šílenej masakr,ale musí se žít i mezi tím..Vidíme,jak se vše krásně rozvíjí,jak Carl roste,jak se lidé snaží žít i přes tu katastrofu.A samozřejmně nás to musí pořádně navnadit na další díly..Už se nemůžu dočkat..

Covenant
02.09.2018 5 z 5

Sice není tenhle díl tak akční, ale to mu "u mně" nesnižuje hodnocení. K budování atmosféry, je potřeba zvolnit, jak už nám bylo několikrát dokázáno. A kdo by teď po přečtení, nebyl natěsenej na další díl....ne jinak....vážně někdo takový existuje? Možná už mám špatný úsudek a dostal jsem se do fáze závislosti. Baví mě, jak se postavy chovají a reagují. Rick je pro mně pořád, přese všechno, člověk na svém místě. Co se týče Negana, jsem rád, že ho Rick nechal naživu a tak nám tu může něco krásně nachystat. Navíc se Lucille přiblížila blíž, ke svému majiteli. Jakože nenápadně, se tu buduje něco, na co se čekat, určitě vyplatí.

Wojta777
23.07.2018 4 z 5

Po velice zdrcujícím konci minulého dílu, tu máme klidný díl, který se zabývá truchlením, jelikož na konci zemřelo spoustu důležitých postav. Díky tomuto pomalejšímu tempu musím snížit hodnocení o jednu hvězdičku. Takže za mě 4 hvězdičky.

Štítky knihy

zombie

Kniha Není cesty zpět je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce45x
Chystám se číst13x
Chci si koupit16x
dalších seznamech4x