Šepot a řev

Šepot a řev https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357991/bmid_zivi-mrtvi-23-sepot-a-rev-RBr-357991.jpg 5 95 15

Živí mrtví (komiks) série

< 23. díl >

Idyla skončila. Přichází nové nebezpečí... takové, se kterým se naši hrdinové ještě nesetkali. Takové, kterému možná ani nedokážou čelit. Přicházejí – šeptači.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Whispers Into Screams , 2015


více info...

Přidat komentář

risha03
04.04.2024 4 z 5

Po dlouhé době dávám jen 4/5, první polovina mě šeredně nebavila. Totální “seriálovost. Vyloženě nesnáším blbé zápletky ala máme tu dva násilníky, ale budeme z nich dělat oběti a vlastně zabijeme i Maggie a blablabla. Prostě vypneme mozek Gregorymu a těm rodičům. Jasně zabijeme Maggie a budeme si tu šťastně žít, nebudeme myslet na Ricka, na Alexandrii, Království povede se nám i nadále blaze. Jsme absolutní nuly a pose**** se u všeho, ale budeme ignorovat Ježíše a podobný lidi. Nic se nám nestane. Budeme děsně křičet.. brrrrrr.
Hele nikdo není tak blbej, toto je jen v blbejch seriálech aby natahovali linku. Když už někdo tak blbej je, tak se mu řekne drž hubu, kdyžtak se mu přes ní dá (je to postapo svět proboha) a hotovo. Proto mě to prostě štvalo.

A pak přišla druhá polovina - o Carlovi, Lidii, Alfě. Perfektní zápletka. Ta to vyrovnala. Takže celkově 4/5.

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
06.04.2023 5 z 5

Na príchod Šeptačov som sa neskutočne tešil a musím povedať, že to nemohlo byť lepšie!

Zatiaľ čo v seriáli boli epizódy, ktoré spracovávajú túto časť komiksu celkom pomalé, tak tu nie je ani jedno okienko navyše a čitateľ sa opäť dočká naozaj kvalitného posunu v deji, ktorý ani chvíľu nenudí - to je prípad väčšiny častí tejto komiksovej série :-)

Za mňa 90 %, idem na ďalšiu časť.

rick6410
04.03.2023 5 z 5

Tento diel značí veľkú absenciu Ricka (je tam len v dvoch scénach), čo značí že už viac nebude v centre diania. To však neznamená, že by tento diel bol zlý, keďže ho nahradzuje jeho syn. Nová hrozba je veľmi desivá, a nepriatelia sa objavujú na všetkých stranách. Opäť mnoho napätia a prekvapivých okamihov.

Terva
11.08.2021 5 z 5

„Příroda znásilnění nezná.
Je to jen slovo,
kterým jsme se
MY (lidi)
chtěli odlišovat od zvířat.“

Obsahuje sešity #133 - #138 ze série The Walking Dead.

Nevím, jak vy, ale já se sem tam musím pousmát na podobou Carla i Ricka. Jeden bez ruky, druhý bez oka – no, někdy mi připadají až moc komicky nepřirozeně. Ale, čtenář si už zvykl a tak si je bez těchto „vylepšení“ ani nedokážeme představit. Oba pak musí v tomto svazku čelit šepotu a řevu. Protože další zlo přichází potichu a jeho oběti pak velmi řvou. Pravdou však je, že tento svazek má pod palcem Carl. Je to hodně o něm.

Malá ochutnávka:
Vpadli jste do naší země, zabili naše lidi. Teď my zkoumáme vaši zem a vaše lidi. Budete vídat mnohé z nás. Poznáte nás. A poznáte strach.

Šeptače známe ze seriálu, ale podstatou je, proč to dělají. Chodí s mrtvými a oni je nechají. Stejně jako hlavní hrdina příběhu Fear Walking Dead. Pokud jste tuto odnož, jakýsi spin-off k seriálu Živí mrtví neviděli, doporučuji. Chození s mrtvými tam dostává trochu jiný pohled, než v tomto komiksu. Šeptači se tady převlíkají za mrtvé a je velmi těžké je od mrtvých rozeznat.
Při čtení tohoto komiksového svazku jsem poslouchal AC/DC a jejich studiovku Highway to Hell.

Citát: Občas mrtví zabijí nějaké zvíře a podělíme se.

DarylDixon
15.11.2020 5 z 5

Kdo nejde s námi bude sežrán. Tady není co řešit. Když to máš rád nec tě nezklame. Další perfektní příběh. Hurá na další.

Mercatino
22.09.2020 5 z 5

Překvapení jsou jako náboje s kterými na nás Robert Kirkman střílí a v tomto díle se do mě opět párkrát trefil. Je 22:00 a já si řekl, že další díly už číst nebudu. Chtěl jsem si je odložit na pár dalších dnů, abych je četl postupně, ale nemohu na to přestat myslet, co se to tam děje. To je šílené... Rád bych do toho světa vklouzl a udělal tam pořádek.

memphisz
22.06.2019 4 z 5

Kirkman válí! Carl prožívá první lásku a jen co si vrzne, tak zapomene, že je konec světa a řítí se hlava nehlava za svou první "životní láskou", a ani mu nevadí, že ta má divný fetiš na masky a oční důlky. No a ostatní si zase rychle zvykli na pohodlí. Jsou v bezpečí pět minut a už vymýšlí, jak by se udělali pro sebe. Lidstvo se prostě nikdy nezmění a nepomůže tomu ani zombie apokalypsa.

avalonek
02.09.2018 4 z 5

Tohle bylo takové slabší,taková příprava na další díl..Ale i tak je to úžasné čtení,které opravdu žeru..

Covenant
29.06.2018 5 z 5

Minule by to byl spoiler, ale kdo se dostal sem, už ví jak to je s tou zvláštní skupinou. Takže si dovolím malou poznámku. Autor je fakt borec, o tom nemůže být pochyb. Nicméně mě v minulém díle napadlo, že taková "evoluce" nemrtvých, by nemusela být špatná. Dost by se to rozjelo na jiný úrovni. Ale zase chápu, že by se tím akorát ukojily moje fantasy choutky. Jinak tenhle díl mě dokázal opravdu zvednout ze židle, díky těm fakanům a Gregorymu. A to jde "jen" o komiks.

Lenka.Vílka
29.03.2018 5 z 5

Asi bych měla vysvětlit, proč jsem ze série tak nadšená. Jednoduše proto, že se seriálem jsem teprve u páté série a zasekla jsem se. Protože mě komiks baví víc. Proto jsem minule šílela nad tím, jak mě dostaly Bubny a Totální válka. Neviděla jsem to v televizi. Nejdřív mi šlo o to, abych předběhla děj. Ale teď? Kdo sleduje ví. Ten největší odklon (smrtí) od komiksu. Fakt se mi nechce sledovat. O to víc se mi chce číst. Protože tady je Carl hlavní hvězda a já si to užila. Hezky nám prcek vyrostl. A nemá v plánu umřít. Jupí!

LordSnape
25.03.2018 4 z 5

Nechápu. Prostě nechápu, jak to ten Kirkman dělá. Parádní dějový zvrat se šeptači, Carl nám krásně dospěl a zažívá první romantické chvilky a nutnost rozhodovat se sám za sebe. Ve společenství to začíná solidně vřít a mocenské pletky nabývají na síle. I když jsem měl místy pocit, že tento díl bude z těch poněkud slabších, tak jako celek s totálně překvapivým koncem mě zas komiks dostal. Těším se na další. Asi nebudu ani moct dospat.

kaja3190
06.03.2018 5 z 5

Skvělé jako vždycky. Zajímá mě, jestli Lydii přivede zpět do Hilltopu

gaspoda
02.02.2018 5 z 5

Nová "hrozba" zaujala jsem zvědav co z toho vyleze dál.
Carl boduje s lopatou navic nevi kterou roštenku dříf víte co .....

Kapis
29.01.2018 5 z 5

Já nevím, ale mně to prostě pořád drží zakouslé do nohy a ne a ne se pustit, pokračuju dál!