Totální válka 2. část

Totální válka 2. část https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344654/bmid_zivi-mrtvi-21-totalni-valka-2-cast-4FO-344654.jpg 5 104 15

Živí mrtví (komiks) série

< 21. díl >

Po zničujícím útoku Zachránců je Alexandrie v troskách. A nebýt Maggie a jejích posil z Hilltopu, se kterými dorazila vysloveně v hodině dvanácté, mohlo být ještě hůř. Negan má plné právo předpokládat, že má válku vyhranou...

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

All Out War, Part Two , 2014


více info...

Přidat komentář

sgjoli
07.04.2024 4 z 5

Asi dosud ten největší boj o přežití snad máme za sebou. Že se to neobešlo bez obětí, je bohužel běžná realita tohoto Kirkmanova světa, ale s tím čtenář už tak nějak počítá. A i když je mi líto odchodu některých postav, stejně se mi líbí, jak jde autor vlastně na dřeň a je syrový - ten svět prostě je nelítostný a nevybírá si. A je dobře, že to autor tak zobrazuje, protože to působí o to realističtěji a autentičtěji.
Byla to zase jízda, bojůvky se vším všudy, jak to člověk očekává. Akční, svižné. Možná sice v některých bodech očekávatelné, ale nevadí. Já si tenhle díl taktéž užila a uvidíme, co přinese pokračování.

risha03
04.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Nu a je konec války. Zakončení bylo krapet horší, než začátek, ale i tak jsem se velice bavil :) a konečně jsem se dostal v komiksu dál, než co jsem viděl v seriálu (byť jsem věděl, že Negana pouze zajmou). Další pro mne už bude zcela novinkou.


Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Výborné zakončenie výbornej dejovej linky, som rád že to takto dopadlo. Tento s predchádzajúcim dielom rozhodne patria medzi moje najobľúbenejšie.

Atlantis
30.09.2022 2 z 5

Ale no tak! A já už si minule liboval, jak je kvalita zase zpátky. Walking Dead prostě neumí dialogy. A pokud je celá kniha jenom kecací, je ta nízká kvalita vidět. Díky bohu, že se finální scéna "zvrhla", já už se bál, že se vše vyřeší pomocí lásky a porozumění jak u starostlivých medvídků Carebears (to jsou ti s duhama na pupíku). Nebavil jsem se, je to celé okoukané, na postavách mi v nejmenším nezáleží.

BrooksWasHere
27.09.2022 5 z 5

Vojna so Zachráncami skončila a ja môžem s čistým svedomím skonštatovať, že bola v komiksovej podobe omnoho lepšia ako jej seriálové spracovanie, a preto som s touto časťou spokojný.
Síce už tu nie je toľko nečakaných zvratov, ako v predošlých dieloch, ale na druhú stranu som rád, že to skončilo ( pre mňa) dlho očakávaným záverom.
Tiež som rád aj za to, že sa dejová línia aspoň čiastočne uzatvorila a preto si na nejaký čas od tejto série doprajem trochu oddychu...
Za mňa 90 %

Terva
09.07.2021 5 z 5

„Všichni jsme nakažení.
Všichni se na tenhle osud
můžem těšit.
Až chcípnem,
přidáme se k nim.“

Obsahuje sešity #121 - #126 ze série The Walking Dead

Všichni chtěli do války a ve válce se, logicky, i umírá. Jeden boj a půlka lidí dostane strach a chtěj utéct. Nedivím se, ale není to od nich fér. Rick se opravdu snaží a Negan, i když je to zmrd, tak má větší štěstí, než by bylo vůbec možno. Tak že část svazku se jen řeší, zda ve válce pokračovat a kdo chce odejít.

Malá ochutnávka:
Ale takhle to skončit nemusí. Jsme na tom špatně, to je pravda, ale teď to nemůžeme vzdát. Oni jsou na tom úplně stejně.
Plánujete dnes odjet. Žádám vás jen o to, abyste počkali a jeli až s námi...

A najdou se i tací, v Neganově skupině, kterým se jeho jednání ani trochu nelíbí. Jenže chtějí přežít a tak „zatím“ s Neganem bojují a respektují jeho pravidla. Ale i tak se začíná blýskat na lepší časy pro Ricka a jeho lidi. Tedy, pokud se něco mimořádně neposere. A to se, v tomto komiksovém dobrodružství, může stát kdykoliv. Například futuristický zombiologický zbraně hromadnýho ničení – co myslíte, koho to napadlo?

Citát: ...a zabijem všechny ty nevděčný vošousty až do posledního nevymrdanýho zmrda!

Mercatino
22.09.2020 5 z 5

Musím se přiznat, že v tomto komiksu jsem prožil takové zážitky o kterých se mi ani v první třídě, když jsem se učil číst první písmenka ani nesnilo. Kam ta cesta od prvního naučeného písmenka povede, to jsem si nedokázal představit a stálo to za to. Toto je překlenovací díl, který láme celou sérii a mění celý její směr, třeba někam na jihozápad s větrem v plachtách. Robert Kirkman v tomto komiksu možná prošel nějak sebepsychoanalýzou.

DarylDixon
09.05.2020 4 z 5

Další zombie nářez. Tady už ani nemá smysl moc dodávat. Perfektně rozjetá série. Možná, kdybych nebyl nacucaný seriálem ocenil bych to víc. Jisté rušivé faktory tu však jsou. Ale co nadělám, vzhůru na další sešit.

avalonek
04.08.2018 5 z 5

Prostě paráda,to má grády a já nemůžu žádný díl odložit,vždy když je čtu..

Covenant
26.06.2018 5 z 5

Zatímco jsem osmou sérii seriálu protrpěl a skoro prospal, v komiksu to prosvištělo, že jsem nestíhal otáčet stránky. Dostal jsem se tímto komiksem do stejné části, jako v seriálu na konec ( již zmiňované osmé série). A protože stále porovnávám, musím konstatovat, že devátá série mě už vůbec nezajímá a rád bych, aby jí přestali točit, protože ty jejich emoční a zdlouhavé výlevy, už přece nemůžou nikoho bavit. Co se týče komiksu, tam je to zcela jiné. Po tomhle mě vážně zajímá, kam se děj, bude ubírat. Pár tipů by bylo, ale Kirkman dokáže a umí překvapit. Co mi trochu vadí, že ačkoliv jsem se snažil číst komiksy později, pomaleji už to nešlo a já se s jistotou blížím k hranici aktuálně vydávaných a zařadím se tak do dlouhé řady nemrtvých spoluobčanů, čekajících hladově na další díl.

LordSnape
17.01.2018 4 z 5

Po předchozím masakrálním díle došlo k relativně očekávatelnému útlumu. Co jsem teda nečekal, byl onen konec, který Rick vyjednal. Tenhle díl je jakýmsi přelomem a zdá se, že se otevírá nová kapitola Walking Dead a já rozhodně nehodlám zaostávat. Už teď se těším, co přinesou další sešity, když si vezmu, že se naše skupina hrdinů už definitivně utábořila na jednom místě a našla nové spojence.

Lenka.Vílka
16.11.2017 5 z 5

Jako cože?! To je ke konci. Vyřešení onoho problému dopadlo jinak, než jsem čekala. Já chápu, to jsou teoretická vrátka, ale jsme ve světě, kdy člověka můžeš zabít dvakrát, takže si to taky dvakrát užít. O to víc se těším na to, co bude dál.

Kapis
27.07.2017 4 z 5

Tak, podle různých komentů, které jsem blbec neměl vůbec číst předem, jsem čekal zklamání, přežití Negana, vyměknutí autora, příchod evangelistů sedmého dne a kdoví co ještě. Ale zklamaný nejsem, Kirkman opět předvedl originální prvek a ukázal jaký etalon morálky a správňáctví ten Rick je. A jelikož se snažím trochu omezit investice do tohoto náročného komiksového koníčku, říkal jsem si, že asi s tímhle dílem končím - ale bohužel , telenovela jede dál a já na to jsem zvědavý jako stará rozkydlá panna na další díl Deflorace v růžové zahradě.

martinstefko
20.06.2017 4 z 5

Kniha "Živí mrtví 21: Totální válka, část druhá" vás může zklamat, ale může vám také ukázat, že příběh je možné vést trochu jinak, lehce nečekaně a možná i způsobem, který není tak bombastický.