Totální válka 1. část

Totální válka 1. část https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333589/bmid_zivi-mrtvi-20-totalni-valka-1-cast-DUt-333589.jpg 5 107 15

Živí mrtví (komiks) série

< 20. díl >

Začíná velký epický příběh. Rick versus Negan... s malou pomocí z nečekaného zdroje. Jenže Negan má své vlastní plány a rozhodně se nedá tak snadno zastavit.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

All Out War, Part One , 2014


více info...

Přidat komentář

sgjoli
07.04.2024 4 z 5

Rickova parta se chystá vybojovat si své místo na zemi. Vytváří to určité napětí - čtenář fandí hlavním hrdinům, zároveň počítá s Neganem jako nelítostným soupeřem, od kterého může přijít mnoho zákeřností a mnoho zlého. Ta plíživá atmosféra z toho, jak to nakonec dopadne, se tu ukazuje velmi dobře. A že to bude řežba, to je naprosto jasné.
Už dlouho si říkám, jak jsem fascinovaná tím, že si autor dokáže pořád udržet čtenářovu pozornost. Při tom množství dílů by bylo naopak snadné sklouznout do nějaké zacyklené fáze, kdy se pořád točíte v tom samém a nic vás nemůže překvapit. Ale Kirkman dokáže přijít s něčím, co vás tak nějak vytrhne z toho zaběhnutého děje, a vy tak nemáte pocit, že stojíte na místě a čtete to samé.
Tohle jsem si užila a jsem ráda, že jsem měla hned po ruce druhý díl.

risha03
03.04.2024 5 z 5

"Nejradši bych si ho omotal ostnatým drátem a říkal mu Lucille 2." Negan v bitvě o Alexandrii. Dané mluví za vše. Totální válka 1, totální nářez 1.


Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Úžasný diel od začiatku do konca. Prichádza Stefano Gaudiano a kresba sa mení druhý a posledný krát, a to na tú najlepšiu podobu. Toto nie je komiks ale fotky z reálneho života urobené ceruzkou. Úžasná kresba, výborný dej.

Atlantis
26.09.2022 4 z 5

Schválně jsem si dal několik měsíců (snad i let) pauzu, protože Walking dead mi už vrcholně lezlo krkem. A pomohlo to. Totální válka je slušný komiks, kresba už takový standard, příběhové zvraty taky naprosto v pohodě. Jen bych byl rád, kdybychom se zase věnovali spíš nemrtvým, ale jo, dobrý to bylo.

BrooksWasHere
24.09.2022 5 z 5

Nadupaná časť, ktorá ani na chvíľu nespustí nohu z plynu.
Ani chvíľu som sa nenudil a s čistým svedomím môžem povedať, že v tomto prípade je komiksová predloha "THE WALKING DEAD" niekoľkonásobne lepšia, ako jej seriálová adaptácia.
Som veľmi zvedavý, ako to v nasledujúcom dieli dopadne...
95 %

Terva
05.07.2021 5 z 5

„Rozjíždí se válka.
Živí se vybíjejí
navzájem
a mrtví se jim
v duchu smějí.“

Obsahuje sešity #115 - #120 ze série The Walking Dead

Je to tady. Kostky jsou vrženy. Válka je neodvratná. Totální válka část první nám ukáže, co kdo dokáže. Proč Rick udělal chybu a jak Negan pochopí, proti komu stojí. Kdo z nich je větší blázen, Tak to zjistíte v tomto svazku. A mrtví? Inu, ti si vedou svojí vlastní vnitřní válku a stále rádi koušou. Žádná válka se neobejde bez obětí.

Malá ochutnávka:
Když umřel Abraham, chtěl jsem je zabít všechny. Pak jsem začal přemýšlet o tom, že každý má někoho, komu na něm záleží a že bychom měli životy zachraňovat, ne je BRÁT. Ale teď si uvědomuji, že tohle je jediný způsob, jak toho docílit, jak zachraňovat životy. Ti zlí musí umřít.

Ve druhém čísle (#116) je krásná, temná dvoustrana, kterak všichni vyráží do boje. V čele stojí Rick, dále Ezekiel, Michonne, Ježíš a mnoho dalších. Někdo z nich umře, ale je to totální válka a když jde o svobodu, nedá se nic dělat. Kresba celkově – opět nádhera. Scénář – moc krve, moc smrti. U mě dobrý. Skoro dávno zapomenuté Rickovo heslo „když zabiješ, zemřeš“ tu bude využito v celé své hrůze.

Citát: Jestli se někdo odvážíte umřít, tak vás zabiju!

Mercatino
22.09.2020 5 z 5

Z našich postav se stávají vojáci. Tento díl s čtenářem nepočítá a jede si to svoje, ať se to líbí nebo ne, válka začala a tady na moc cituplných výjevu moc místa nebylo.

DarylDixon
09.04.2020 5 z 5

Další odnož, další dobrodružství ze světa Živí mrtví je opět totálně devastující. Všude plno krve, akce a překvapení. Jo a jdeme dál....

Lenka.Vílka
13.09.2017 5 z 5

Že to bude hustý, bylo jasný už na konci předchozího dílu (a taky ze zkušenosti s autorem). Čekala jsem drama a to jsem taky dostala, ale takhle jsem se už dlouho nenasmála (Negan, ale to je jasný, ne?!). On je totiž zasraný sluníčko v tom jejich bláznivém světě (i přes svoje evidentní charakterový nedostatky...ale takovou Lucille dvě bych asi v praxi vidět nechtěla). A tolik oken přes dvoustranu, až jsem si z toho málem stříkla. Opravdu luxus. A mě zbývá jediné. Těšit se na další díl. A už aby to bylo.

LordSnape
19.08.2017 5 z 5

Příběh se vyhrocuje, jatka začínají. Kirkman čím dál více tlačí na pilu a já mu to pořád věřím, což dnes považuji za téměř ojedinělý úkaz.

Kapis
27.07.2017 5 z 5

Je to až s podivem, ale neustále mě to baví číst a zajímá mě, co bude dál. Akorát ten Negan si nedá a nedá říct - furt se snaží to dobračisko nějak domluvit, riskuje svou kůži, kdy furt chodí dopředu k bráně vyjednávat a ten Rick si furt nedá říct a musí dělat problémy. Akorát teda překlady některých výtrysků a proudů neganových nadávek měl p. Antonín radši poslat někomu povolanějšímu - třeba mně do Ostravy - určitě bych vytvořil mnohem přesvědčivější a údernější sestavy, které prostě pražák nemá šanci dát dohromady. Občas to hodně zabolelo a zaskřípalo, když takový zabijácký drsoň mluví jak buzíček ze základky, když je zrovna mamka z doslechu.

notsohappyanny
30.05.2017 5 z 5

S každým dílem lepší a lepší! Nemůžu se dočkat na další díly!

avalonek
12.05.2017 5 z 5

Čím dál tím lepší..Fakt paráda,šílená akce.Uz se těším,co nás čeká dál..

martinstefko
09.03.2017 4 z 5

"Živí mrtví" ani s dvacátou knihou neztrácejí na síle, což je skoro neuvěřitelné. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1389-zivi-mrtvi-20-totalni-valka-cast.html

Štítky knihy

zombie

Kniha Totální válka 1. část je v

Právě čtených1x
Přečtených145x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce50x
Chystám se číst13x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x