Loď osudu

Loď osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152421/bmid_zive-lode-lod-osudu-I4E-152421.jpg 4 33 7

Živé lodě série

< 3. díl

Závěrečná kniha trilogie Živé lodě. V impozantním závěru trilogie Živé lodě Robin Hobb umně splétá fascinující příběh o kdysi vzkvétajícím městě, jež se ocitlo na pokraji zkázy, o úchvatném a mytickém druhu, kterému hrozí vyhynutí, a o Vestritově klanu, jehož osud je nerozlučně provázaný s oběma... Bingtown se řítí vstříc katastrofě a Ronica Vestritová, matka klanu označená za zrádkyni, usilovně hledá způsob, jak semknout obyvatele města proti chalcedské hrozbě. Její dcera Althea netuší, co postihlo Bingtown a její rodinu, a zatím pokračuje v nebezpečné výpravě, jejímž cílem je vypátrat její živou loď Vivacii a vyrvat ji zpátky z rukou nelítostného piráta Kennita. Její plán je velmi odvážný, ale může vyjít vniveč. Neboť až vyjde najevo tajemství živých lodí, její milovanou Vivacii čeká nejstrašnější konfrontace ze všech. Je to pravda tak zdrcující, že může zničit nejen Vivacii, ale i všechny, kdo ji milují, včetně mladého kněze Wintrowa Vestrita, jehož život již nyní visí na vlásku...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Ship of Destiny , 2000


více info...

Přidat komentář
alimoon
alimoon
07.02.2024 4 z 5

Konečně akce, na kterou jsem od Hobb zvyklá. Nečekané zvraty, zajímavá rozuzlení, skvělý vývoj postav. Přelouskáno během chvilky. Fantasy svět do sebe začíná pomalu zapadat a ten otevřený závěr jen nabádá pustit se do dalších sérií.

Eridani
Eridani
14.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Veľmi dobrý záver, jednej veľmi zaujímavej série. Druhý diel, sa mi páčil viac, ale ani tento nesklamal. Všetky tajomstvá sú prezradené. V poslednom diely mi trochu viac začal vadiť Wintrow, zato ženy Vestritové nemali chybu ani jedna. Všetko do seba zapadlo a aj napriek, tomu že na záver sa nekonala žiadna epická bitka, tak iný koniec táto séria ani nemohla mať a ak by mala, len by jej to ublížilo. Tá "jednoduchá" zápletka, ktorá ma udivovala v dvojke, mala výborné vyvrcholenie a veľa vecí, stojí za zamyslenie. To akým spôsobom sa jednotlivé postavy zachovali a že nie vždy je všetko biele a čierne....no a potom je tu Paragorn, jeden z mojich najobľúbenejších charakterov vôbec. Hmmm nejaká séria o jeho dobrodružstvách by veru potešila.


Luigi1
Luigi1
03.05.2022 5 z 5

Tak tohle teda byla pecka,moc pěkné.Krásně se to četlo.Poutavě a napínavě napsané.Doporučuji.

Alvari
Alvari
01.11.2021 4 z 5

Velice uspokojivé zakončení téhle trilogie, která byla na mém seznamu k přečtení poměrně dlouho. Vědět, že se v ní skrývá tak hezky vymyšlený a fungující svět a postavy, jejichž vývoj a osudy jsem četl s nadšením, přečetl bych si jí mnohem dřív. V posledním díle se nám všechno hezky sešlo na jedno místě a všechny události a osudy, které měly být rozpleteny, tak rozpleteny byly a mě to moc bavilo.

Zelený_Drak
Zelený_Drak
09.09.2021 4 z 5

Živé lodě jsem dlouho odkládala - odrazoval mě začátek o nějakých hadech někde v moři, kteří někam možná poplují nebo tak nějak. Letos jsem si román vzala na dovolenou a bavilo mě to od začátku do konce, i když to začtení skutečně trvalo trochu déle. Příběh je spleten z mnoha linií a na začátku trvá, než je autorka všechny představí a rozjede. Zcela výjimečně se mi nedělo, že by mě bavila jen některá linie a jiné mě nudily. Tady mě bavilo vše a každý z hrdinů mi přišel dobře propracovaný. Je to právě práce s charaktery, který mě velmi oslovila. Dialogy možná občas nepůsobí úplně přirozeně, ale nikdy jsem něměla pocit, že autorka vláčí hrdiny sem tam, jak se jí zrovna hodí. Možná to nebylo na úrovni, aby to uspokojilo i nejnáročnější čtenáře, ale pořád to byl velmi pěkný nadprůměr - s vleklostí jsem problém neměla, vedle Chrámu Matky Boží v Paříži, kde se na několik stran popisuje chrám z ptačí perspektivy, má svižné tempo už skoro všechno. Určitě doporučuji pro mladší čtenáře, řekněme tak 15+, v tom věku bych z toho byla nadšená. Ráda si někdy od autorky přečtu i další knížky. Hodnotím jako celek - jednotlivé díly plynule navazují.

broskev28
broskev28
13.11.2020 4 z 5

I poslední díl série Živé lodě byl čtivý a zajímavý. Anotace sice přehání (alespoň ohledně Wintrowa), i textových chybiček se do posledního dílu vloudilo vícero, ale přesto je to zajímavé čtení. Některé dějové zvraty jsou naprosto nepředvídatelné, jiné naopak velmi čitelné, to ale není na úkor čtivosti.
Z Malty se stává obchodnice tělem i duší, zajímavý je vývoj Paragona, překvapila mě Ophelia a naopak nepřekvapil Kyle Haven. Konečně se všechny dějové linky setkají a my se dozvíme, kdo to byl Igrot a jakým způsobem ovlivnil další osudy kapitána Kennita. A nechci zapomenout na Amber, která konečně našla, co celou dobu hledala, a vydává se na sever . . .
Autorka vytvořila opravdu zajímavý fantastický svět; mě osobně nejvíce zaujala již zmiňovaná souvislost s minulými sériemi (Farseer a Snědý muž). Jen se nemůžu zbavit dojmu, že by zážitek z této četby byl mnohem intenzivnější, kdyby se zredukoval počet stránek - dohromady téměř dva tisíce stran textu, to je opravdu velmi vydatná porce. A když nemáte možnost přečíst denně alespoň stovku stránek, hrozí ztráta souvislostí i zájmu; škoda.

"Muž se umí podívat tvrdé pravdě do očí a ví, že život je jen zřídka spravedlivý nebo vyvážený. A další tvrdá pravda: nejkratší vzdálenost mezi mužem a jeho cílem bývá často lež."

nadenka13
nadenka13
04.08.2018 5 z 5

Doporučuji skvělá trilogie , moc líbilo

Autorovy další knížky

Robin Hobb (p)
americká, 1952
2018  76%Dračí strážce
2000  82%Krev a jed
2015  63%Nebezpečné ženy
2012  75%Magická loď
2020  82%Dračí město

Kniha Loď osudu je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce78x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x