Zítra změním svět

Zítra změním svět https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12071/zitra-zmenim-svet-12071.jpg 4 110 17

Lucy Evansová je se svým životem naprosto spokojena. Užívá si ho plnými doušky, bydlí v nádherném bytě u svého nejlepšího kamaráda Ollieho a živí se kritikou počítačových her. Vydělá si tak akorát na pár piv s kamarády a jídlo z bufetu. Ale všechno se obrátí vzhůru nohama. Je přestupní rok a Ollieho přítelkyně, Příšerná Viktorie, ho požádá o ruku. A chce, aby se Lucy odstěhovala. A aby toho nebylo málo, Lucy je vyhozena z práce. Takřka přes noc je bez peněz a bez střechy nad hlavou. A jestli chce získat místo recepční v realitní kanceláři, je třeba, aby se z ní navíc přes noc stala pravá anglická dáma. Lucy se musí změnit ve svůj vlastní protiklad. Zapomenout na ragby, martensky a heavy metal; zvyknout si na oblečení od Laury Ashley, vysoké podpatky a Chardonnay. Dokáže to Lucy? Zachrání Ollieho před jeho strašnou přítelkyní? A zvládne svého božského, amerického šéfa? A bude ještě vůbec kdy sama sebou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Tuesday’s child , 2005


více info...

mmartass
mmartass
25.07.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla vyloženě jedním dechem. Příběh byl zajímavý, romantický a napínavý. Překvapilo mě, že zde má kniha nízké hodnocení. Srovnala bych ji s výbornou tvorbou Julie Caplin.

Mi--LADA
Mi--LADA
02.05.2021 5 z 5

Tahle knížka mi přivedla k autorce Bagshawe, která byla prvním románem, který jsem od ní četla. Je to lehké, osvěžující a humorné čtení a i když jsem četla před lety, pocit spokojenosti ještě nevymizel. Ne, na podrobnosti se mi neptejte, ale v té době mi to udělalo radost a přesvědčilo mě o tom, že ne všechny ženské romány patří do odpadu. Já to říkám furt, mezi některými spisovatelkami je velký kvalitativní rozdíl, jedna umí zaujmout, jiná není přesvědčivá a zábavná ani trochu. Napsat správnou oddechovku se musí umět a L.Bagshawe umí.
Teprve během psaní komentáře jsem si povšimla příspěvku pod sebou a musím souhlasit s Laurou. Na knížku nezapomenete. Na příběh možná po letech ano, už ne na pocit z toho, že autorka je fajn a potěší. Vlastně ani nevím, proč jsem od ní nečetla trochu víc věcí? Musím to napravit. Snad budu spokojená i teď.
Doporučuju.


laura
laura
19.05.2020 5 z 5

Vtipné. Tohle slovo vystihuje mé pocity z této knihy. Já se u ní zkrátka bavila.

Je jiná než jsme u této autorky zvyklí. Vymyká se jejímu stylu, ale o to víc mě mile překvapila. Tu ztřeštěnou, trošku bláznivou a normám se vymykající hrdinku jsem si oblíbila - a fandila jsem jí.

Jako by mi maličko připomínala někoho, koho znám. A všechny ty maléry, do kterých ne vlastní vinou spadla - no kdo někdy nezažil něco podobného?

Nestandardní příběh, který je podobný statisícům jiných a přesto na něj nezapomenete. Protože si oba hlavní hrdiny zamilujete a oni se vám usadí ve vzpomínkách jako dobří přátelé, ke kterým se čas od času rádi vracíte...

Mondaika
Mondaika
15.02.2020 3 z 5

Oddechovka na zkrácení chvilek. Hlavní hrdinka Lucy mi přišla az moc lehkovazna naivka, ktera svého šéfa Todda "devkare" mohla odhalit jiz dříve... Kniha byla dost take předvídatelna avsak to neodradilo cist stranku po strance dal. Bohuzel nechapu proc nadale memohl byt Ollie právník,jeho konecnou linku zmenu oboru bych vyskrtla...

KissinkaK
KissinkaK
14.11.2019 5 z 5

Kniha se čte sama, hlavní hrdinka je zábavná, je to skvělé počteníčko, děj hezky ubíhá. Četla jsem ji asi desetkrát a pořád baví.

Fantasmagorka
Fantasmagorka
16.10.2018 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Dokázala jsem se ztotožnit s hlavní hrdinkou, kterou moc nezajímalo, jak se obléká. Baví ji počítačové hry a je trochu naivní. Jsem spokojená s tím, jak postava rostla a jak to dopadlo.

oleg
oleg
02.09.2016 4 z 5

Oddechové čtení,nemusím přemýšlet a po přečtení Larssona,jsem potřebova lehké čtení a to se splnilo

Val
Val
09.04.2016 4 z 5

Tak tohle byla stoprocentní oddychovka ..... Není to samozřejmě žádné intelektuální veledílo, ale o to se autorka ani nesnaží. Člověk se na chvilku octne v jiném světě, ti romantičtější se mohou i lehce zasnít, páč to určitě dobře dopadne. Já sama čas od času potřebuji takovou pohádku. Tady má Popelka sice antiprince, ale nakonec........ :-)

Kamiliana
Kamiliana
04.03.2016 1 z 5

U mě tedy tentokrát velký propadák. Nepřesný překlad, postavy od počátku striktně rozdělené na kladné a záporné, naprosto předvídatelný příběh, takže od 20. strany už jen čekáte, jak to autorka zaonačí, aby ona a on byli spolu a do toho spousta módních odkazů poplatných době. Zcela bez stylu a jazyka. Kdyby byla autorkou dospívající začínající spisovatelka, šanci ji dám. Kdyby šlo, dám 1-2*.

ovpana
ovpana
25.12.2014 3 z 5

Oddechové čtení na dlouhé večery.

Katera
Katera
15.11.2014 3 z 5

Kniha mě pobavila. Byla sice místy naivní a předvídatelná a někdy trochu přitažená za vlasy, ale nenudila. Udělat z „kluka v sukních“ manekýnu to trochu připomíná film Slečna drsňák. Lucyin nový šéf Todd mi byl nesympatický skoro od začátku a nevěřila jsem mu ani slovo. Stejně tak protivná Viktrorie, která se s Lucy přechodně skamarádila jen proto, aby se k němu dostala blíž. Potěšilo mě, že Lucy šéfovi nepodlehla a zůstala sama sebou. Povedlo se jí rozjet vlastní podnikání. Že to mezi ní a nejlepším kamarádem jiskří, bylo jasné od začátku a moc by mě překvapilo, kdyby příběh skončil jinak. Jen jsem nepochopila, proč by Ollie nemohl dál mít kariéru úspěšného právníka???

2368
2368
13.10.2014 4 z 5

Opravdu velice příjemná knížka u které si člověk odpočine a vyčistí si hlavu.

DaPo
DaPo
25.07.2014 3 z 5

Pohodové čtení do nepohody...

Marika Vanova
Marika Vanova
06.02.2014 4 z 5

Tuto knihu jsem četla už před časem, ale vím,že mě bavila.

AnetaB
AnetaB
15.11.2013 5 z 5

Tahle knížka mě nevím proč uchvátila.Děj byl trochu předvídatelný ale přesto jsem si ji četla do noci.Lucy je super postava co hledá svoje místo.

andulka1406
andulka1406
27.11.2012 3 z 5

Už docela dlouho co jsem ji četla, ale byla celkem fajn. Taková oddychová pro volné chvíle.

ewisek22
ewisek22
11.05.2012 4 z 5

Taková dobrá oddechovka ke kafču...a navíc jako shopaholičku mě bavilo "nakupovat" společně s Lucy tu velkou kopu oblečení a sdílela jsem s ní nechuť k podpatcím:))

Autorovy další knížky

Louise Bagshawe (p)
anglická, 1971
2010  81%Vášeň
2012  73%Osud
1998  66%Kariéristky
2007  70%Jiskření
2014  79%Krása

Kniha Zítra změním svět je v

Právě čtených1x
Přečtených189x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce146x
Chystám se číst27x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x