Zítra touhle dobou

Zítra touhle dobou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499010/bmid_zitra-touhle-dobou-axy-499010.jpg 4 45 11

Jessica Bay má všechno, ale je toho na ni všeho příliš. Má hektickou práci a doma na ni čekají dva náladoví puberťáci s manželem, který si pamatuje, že spolu nespali už 632 dní, ale nepamatuje si, že má vynést odpadky. V zoufalé touze po změně se s rodinou přestěhuje na malý ostrov v Lamanšském průlivu. Ostrov, ovšem skrývá nebezpečné tajemství: může vás vrátit v čase. Můžete znovu prožít jakýkoli den ve vaší minulosti. Jess v tom vidí jednoznačnou šanci, ale zapomene zvážit rizika. Změna, byť jediného okamžiku ve vaší minulosti totiž může zásadně změnit celou vaši budoucnost.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

By This Time Tomorrow , 2022


více info...

Přidat komentář

aljoska83
14.04.2024 3 z 5

Zajímavě napsaná kniha. Jen část psaná Fergusem mi přišla úplně zbytečná.

KateTheBlogger
24.09.2023 4 z 5

Netradiční kniha o cestování časem, kterou nelze odložit. Po jejím přečtení se rozhodně neubráníte otázce: Kdybyste se mohli vrátit do minulosti a cokoliv změnit/zažít znovu - kam byste se vrátili a proč? Ovšem pozor! Nesmíme zapomínat na efekt motýlích křídel. Jakákoliv změna minulosti může nenávratně změnit přítomnost. Šli byste i přesto do toho?
Knížka svým způsobem na tuto otázku odpovídá, zároveň čtenáře přenese do ostrovní komunity, kde život plyne úplně jiným tempem než v Londýně a možná dokáže stmelit i vcelku nefunkční rodinu.
Pokud hledáte zajímavou oddechovku, rozhodně vám knížku doporučuju.


Michelleee
10.07.2023 4 z 5

Opravdu zajímavý pohled na svět. V této knize se hlavní hrdinka Jessica, která je doktorka odstěhuje na nějaký čas se svou rodinou na ostrov. Ostrov, který má tajemství. Ostrov, kde se žije úplně jinak a vy máte šanci na nový začátek. V jednu chvíli si myslíte, že sníte a poté přemýšlíte jak se vším naložit, aby vše dopadlo jak má. Když si někdo zahrává s minulostí, tak musí přemýšlet i o budoucnosti. Úplně jiná oddechovka a bavilo mě to.

Kenan
24.06.2023 3 z 5

Příjemná a originální oddechovka. Jess se se svou rodinou přestěhuje z Londýna na malý ostrov. Ujímá se místní ordinace a život se najednou tak liší od života ve velkoměstě. Navíc, kdo by někdy nechtěl vrátit se v čase a opravit ty blbosti, které ten den udělal. A Jess tuhle možnost na ostrově získává.. Využije Jess téhle příležitosti i když ví, že je to nebezpečné, a že tím může změnit i to co nechce? Nic jsem od toho nečekala, ale nakonec jsem si knihu užila. Příjemné oddechové čtení, u kterého jsem si odpočinula a bavila. A navíc cestování v čase že?:)

AlenaF
20.05.2023 5 z 5

Výborné, osvěžující, originální, oddechové čtení.

pip11
18.05.2023 5 z 5

Krásný příběh o druhých šancích a volbách se spoustou emocí, který rozesměje i rozpláče. Co se týče cest v čase, tak ty se mi líbily pro svou jednoduchost a originálnost.

broskev28
06.05.2023 4 z 5

Jak už bylo napsáno, zajímavé cestování časem, které zaměstnaná a nestíhající matka rodiny využije k nápravě minulých chyb. Oddechová četba v tom nejlepším slova smyslu, nehraje si na veledílo, ale ani neútočí na city, humor je skvělý bonus. Čtivě napsané, překlad mě - na rozdíl od komentáře agatha2 - nijak zvlášť nevytáčel a na chyby jsem narazila spíše výjimečně, takže určitě doporučím.
Ostrov Forth bych ovšem tuze ráda navštívila a rozhodně ne pouze kvůli oné lavičce. Žít na místě, kde lidé nevlastní auta, a tudíž ani nepotřebují garáže či benzínové pumpy, to je přece idylka!

bookcase
12.03.2023 5 z 5

Úžasné, hořkosladké čtení, nemohla jsem se odtrhnout, téma cestování v čase zpracováno neotřele a přirozeně.

Knižní střípky
02.03.2023 4 z 5

To bylo tak výborné čtení, osvěžující, vtipné, v mnoha věcech a situacích však i velice reálné a mnohdy smutné. Jedinou výtku, kterou ke knize mám, je množství chyb a překlepů, chybějících slov, některé věty byly jako přeložené Google překladačem. Nicméně jinak tento vztahový román velice doporučuji. Měl šmrnc a šťávu, velice mile mě ta kniha překvapila.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

MamaKnihomolka
23.02.2023 4 z 5

,,Minulost je zahraničí, do kterého nemáme pas."

Úspěšná lékařka Jessica i přesto, že má všechno, není šťastná. Doma má dvě pubertální děti, které jsou náladové, problémové a když mají vzhlédnout od mobilů, rozpoutá se peklo. Manžel, o kterém je přesvědčená, že ji podvádí, jediné co si pamatuje je, že spolu nespali 632 dní. Pracovní nabídka – odstěhovat se na ostrov, kde ani nejezdí auta, ji přijde jako skvělá poslední šance, jak zachránit rodinu i manželství. Ovšem nečeká, že takovéhle ostrovy skoro na konci světa mívají svá tajemství, na které Jess shodou okolností nevědomky přijde. Může se vrátit do minulosti a prožít kterýkoli den znovu. Ale všechno něco stojí, že? Když se něco změní v minulosti, odrazí se to v budoucnosti a ne vždycky kladně. A něco zkrátka změnit nejde...
•••
Kdo by nechtěl využít vrátit se časem a něco udělat nebo říct jinak? Ovšem vše je něco za něco.
Oproti obálce mě anotace velmi zaujala a jsem moc ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Typ takovýchto obálek se mi hrozně nelíbí a nemůžu si pomoct.
Ale už od prvních stran jsem věděla, že se mi kniha bude líbit. Bavila jsem se totiž už od začátku. Vtipné poznámky, přirovnání nebo perly Jessiných pubertálních dětí a vtipný manžel, kterého jsem si moc oblíbila dodali svým lehkým humorem knize šmrnc.
•••
Většinu příběhu vypráví Jessica, ale jsou tam i střípky z pohledu Ferguse – manžela, kde bylo krásně vidět, jak si nerozumí a navzájem se nechápou.
Chování Jess mě občas štvalo. Hlavně její chování ke své drahé polovičce, ale je jasné že se k sobě nebudou mít, když se jim hroutí manželství.
Jinak vracečka časem byla vymyšlená moc dobře. Kniha nabrala hned jiný spád a já se jen modlila, ať Jessica nic nepodělá. Celkově to byl úplně jiný příběh, než jsem čekala a jsem moc mile překvapená.
Jinak odpočinkovým čtením to můžu nazvat jen částečně. Řeší se tam i věci, které mi drtily srdce.

Hatshepsut
12.02.2023 5 z 5

Za mě velké překvapení. Pětačtyřicetiletá Jess mi často připomněla každodenní strasti života asi každého z nás. Kdo by rád nezměnil nějaký ten moment života, který by se mohl vyvíjet jinak, pokud by člověk udělal nebo řekl něco jiného? Ale nakonec život není jen o tom pěkném a ideálním. Kniha je plná lehkého humoru, který mě po celou dobu čtení bavil, ale najdou se zde i smutné chvilky, které k životu nevyhnutelně patří. Rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

cestování časem

Autorovy knížky

2023  84%Zítra touhle dobou

Kniha Zítra touhle dobou je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce70x
Chystám se číst64x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x