Zítra bude po všem / Shodou okolností / Vražda krále Tuta / Flétny a spitfiry

Zítra bude po všem / Shodou okolností / Vražda krále Tuta / Flétny a spitfiry https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161082/bmid_nejlepsi-svetove-cteni-zitra-bude-p-Kgq-161082.jpg 4 19 8

1) Lee Child: Zítra bude po všem – Sebevražedné útočníky lze snadno rozpoznat, když víte, po čem se dívat. Jack Reacher jako bývalý vojenský vyšetřovatel tenhle seznam znaků zná moc dobře a všechny do jednoho odhalil ve dvě ráno v newyorském metru u jedné ze spolucestujících. Co ale teď s tím? Má zasáhnout? Nebo si jí snad nemá všímat? Žena je připravená rozloučit se se životem, ale Reacher se s takovým scénářem smířit nechce. Rozhodne se v několika vteřinách, s tak dalekosáhlými důsledky ale v žádném případě nepočítal. 2) Louise Shafferová: Shodou okolností – Carrie své matce nikdy moc nerozuměla a nyní, po jejím pohřbu si uvědomila, že ji vlastně ani neznala. Při vyklízení jejího bytu najde staré výstřižky z novin, které její zvědavost ještě přiživí. Na babičku, bývalou operetní primadonu, se Carrie obrátit nemůže, protože vztahy s ní byly odjakživa na bodu mrazu. Vyhledá tedy prastrýce a ten ji svým vyprávěním o italské prababičce, která se kdysi jako šestnáctiletá přijela do Ameriky vdát, navede na cestu rozplétání potemnělé historie tří generací. 3) James Patterson: Vražda krále Tuta – Tutanchamon usedl na trůn egyptských faraonů v pouhých devíti letech. Od té chvíle musel čelit zášti a pletichám svých rádců. Po deseti letech vlády náhle zemřel a jeho jméno bylo na celá staletí a tisíciletí vymazáno z egyptské historie. Jeho časná smrt zůstává dodnes obestřena nesrovnalostmi Archeolog Howard Carter si za svou životní misi uložil objevit neporušenou hrobku tohoto chlapeckého krále a roku 1922 se mu to konečně podařilo. Dodnes ovšem badatelé pátrají po tom, jakou smrtí Tutanchamon zemřel a jak vlastně žil. 4) Alexander McCall Smith: Flétny a spitfiry – Píše se rok 1939 a Leva utíká z Londýna, nikoli před německými bombami, nýbrž před vzpomínkami na nezdařené manželství. Poklid vesnice v hrabství Suffolk, kde se usadí, má hojivé účinky. S postupem války si však Leva usmyslí udělat něco, co lidem dodá duševní vzpruhu, neboť válka neničí životy jen na bojištích. Založí tedy amatérský orchestr složený z místních a z vojáků nedaleké základny Královského letectva. Mezi ně patří i tichý záhadný Polák Feliks, k němuž Leva vzplane dávno zapomenutými city.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Gone Tomorrow / Serendipity / The Murder of King Tut / La´s Orchestra Saves the World , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.04.2023 5 z 5

U všech dílu jsem se dobře bavil

Dejnau
05.02.2023 4 z 5

1# Samotář, voják a tulák. To je Jack Reacher, který píše o rozdílných místech a lidech. Do poslední chvíle jsem netušila jak vše dopadne. Nezbývá než prohlásit..
,,Panečku, to byla parádní jízda.”


2# Carrie si svou matkou moc nerozuměla a postupně zjišťuje, že ji nejspíš možná vůbec neznala. Příběh, který vymyslel sám život.


3# Chlapecký král Tut a jeho záhadný život. Starověký Egypt mě okamžitě pohltil vším co jsem doposud nevěděla.


4# Suffolk je místo kam se Leva odstěhuje z Londýna. Seznámí se s místními lidmi a chlapci z letecké základny. I zde platí pravidlo, že hudba je lék na vše.


ZUZANA-123
01.04.2022 5 z 5

Flétny a spitfiry-nádherná knížka s krásným závĕrem,romantika s realitou ruku v ruce.

ZUZANA-123
30.03.2022 5 z 5

Vražda krále Tuta- dobrá kniha pro milovníky starovĕkého Egypta podložená fakty.Líbí se mi tři časové roviny ve ktrrých je kniha psána.Jednak rovina autora,pak časová rovina života Tutanchamona a časová rovina archeologa Howarda Cartera.

ZUZANA-123
25.03.2022 5 z 5

Shodou okolností- autorka Louise Shafferová je vystudovaná herečka,nevím jak úspĕšná herečka je,psát poutavĕ z prostředí své branže rozhodnĕ umí.

ZUZANA-123
22.03.2022 5 z 5

Zítra bude po všem.Hlavní hrdina Jack Reacher opĕt v akci.Jack se toulá po svĕtĕ a vždycky vidí víc než ty ostatní.

princeznaaura
05.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Zítra bude po všem 4/5 - Reacher, který se zaplete vždy do nebezpečných situací (série knih s J.R.) po různých místech v USA, kvůli jeho povaze, výcviku a kočovnému způsobu života. Díky dlouholetému působení v armádě si všímá lidí a situací, díky zkušenostem a analytickému myšlení a předvídavosti dokáže odhadnout, co se lidem honí hlavou a jak budou jednat, v této knize se to točí kolem bývalého majora armády kandidujícího na senátora, sebevražedkyně, která pracovala s archivy, kontrarozvědky a policie, teroristek z al kajdy a bývalých bojů v Afgánistánu. Od L. Childa se příběh čte jedním dechem, avšak v určitých částech si říkám, že takovou dedukci mít Reacher prostě nemůže a na konci se vlastně ani nedozvíme proč a co na tom bylo tak zásadního, že se kolem toho rozpoutala taková honička. A dále mě pak nebavilo, neboť americká města fakt nemusím, trasování, kde se JR zrovna nachází, kam míří, roh té a té ulice, metrem sem a tam, pro mě zbytečná omáčka, neboť NY neznám.
Shodou okolností 5/5 - příběh se mi líbil. Carrie, která byla doposud vychovávána nic nepotřebuješ, daruj potřebným, rozděl se s potřebnými, zjistí, že vlastně nic nemá, není ukotvená v životě a po smrti své matky se chce dozvědět o vztahu matka/babi více, protože jí vlastně nikdo blízký nezbyl. Dozvídá se, že prababi chtěla žít a užívat života, ale zaškatulkovala se do role ženy v domácnosti, její dcera/babi/ byla divoká a ta si tvrdošíjně šla za svou touhou divadelní divy, její dcera /matka/ byla vychována babičkou /prababi/, pže matka otěhotněla příliš brzy, ale s touhou jít za svým snem vymyslely tento plán. Byl v tom samozřejmě záletný manžel (Carriyn otec), kdo rozhádal babi s matkou. Tím, že se Carrie postupně dozvídá střípky z jejího, matčina i babičina života, uvědomuje si, že vlastně babi je v tom skoro nevinně, ale tvrdošíjnost její matky v tom hraje docela velkou roli.
Vražda krále Tuta 5/5 - zajímavý historický vhled, kde autor 3 příběhy popisuje, jak to mohlo v minulosti být s králem Egypta Tutem, těší mě, že než napsal tento příběh, tak přečetl spousty historických knih a článků, ze kterých pak čerpal. Asi jednodušší bylo psát prolínající příběh objevitele hrobky H.Cartera, celoživotní úsilí a nadšení, které vkládal do hledání hrobek Egyptkých panovníků a toužil udělat velký objev, což se mu také nakonec podařilo.
Flétny a spitfiry - anotace nezaujala - nečetla.

Dandy1
15.10.2015 4 z 5

Všechny příběhy stály za přečtení.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány zkrácená verze společenské romány

Část díla

Autoři knihy

Lee Child
britská, 1954
James Patterson
americká, 1947
Alexander McCall Smith
zimbabwská, 1948

Kniha Zítra bude po všem / Shodou okolností / Vražda krále Tuta / Flétny a spitfiry je v

Přečtených24x
Knihotéce26x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x